Șansa FCSB: gafele lui De Ligt Stoperul lui Manchester United  a greșit  în meciuri succesive la naționala Olandei
Matthijs de Ligt are 46 de selecții la naționala Țărilor de Jos Foto: Imago

Șansa FCSB: gafele lui De LigtStoperul lui Manchester United a greșit în meciuri succesive la naționala Olandei

  • Matthijs de Ligt nu reușește să iasă din criză nici după transferul la Manchester United. 
  • Fundașul în vârstă de 25 de ani, care va înfrunta FCSB pe 30 ianuarie în Europa League, a gafat în ambele partide jucate cu Olanda în septembrie. 
  • De Ligt s-a poziționat eronat la golul doi primit în fața Bosniei (5-2) și a pierdut posesia în propria jumătate de teren la egalarea Germaniei (2-2).

Pe 30 ianuarie, FCSB va înfrunta Manchester United în cel mai important meci de la București, în etapa a 8-a a fazei principale de Europa League.

Strigăt de antrenor: „Sunt viu!”  Petre Grigoraș  se simte nedreptățit. Nu mai e căutat în primele două ligi. Interviu tulburător pe GOLAZO.ro
Citește și
Strigăt de antrenor: „Sunt viu!”Petre Grigoraș se simte nedreptățit. Nu mai e căutat în primele două ligi. Interviu tulburător pe GOLAZO.ro
Citește mai mult
Strigăt de antrenor: „Sunt viu!” Petre Grigoraș se simte nedreptățit. Nu mai e căutat în primele două ligi. Interviu tulburător pe GOLAZO.ro

Campioana poate profita de forma slabă a unuia dintre stoperii echipei insulare, o criză pe care Matthijs de Ligt nu reușește să o depășească de ceva vreme. 

De Ligt a costat cluburile sale aproape 200 de milioane

Deși are doar 25 de ani, fundașul olandez crescut la academia de juniori a lui Ajax Amsterdam a fost în centrul a trei mari transferuri. 

  • 2019. Ajax - Juventus: 85,5 milioane de euro
  • 2022. Juventus - Bayern: 67 de milioane
  • 2024. Bayern - Manchester United: 45 de milioane

În total, De Ligt a costat cluburile sale fix 197,5 de milioane de euro, dar sumele au tot scăzut. Și prestațiile sale. Singurul loc în care a jucat bine a fost Amsterdam, la Ajax. 

65 de milioane de euro
este cota actuală a lui Matthijs de Ligt (Transfermarkt), fundașul central olandez al lui Manchester United

De Ligt a dezamăgit din start la Manchester

Achiziționat de United luna trecută, De Ligt a jucat de trei ori la „Red Devils”, o singură dată titular, la înfrângerea suferită în fața lui Liverpool. 0-3! 

A fost înlocuit înlocuit în minutul 69 de managerul Erik ten Hag, compatriotul său. Dezamăgise. A eșuat la fel ca toți ceilalți „diavoli”. 

La națională, a fost însă și mai rău în aceste două meciuri jucate în septembrie, în Liga Națiunilor. 

Jocul cu Bosnia, prima gafă pentru De Ligt: „Am avut multe momente de îndoială”

Sâmbătă, la 5-2 cu Bosnia la Eindhoven, a fost integralist, însă a greșit la golul doi al adversarilor. 

A lăsat mingea să treacă peste el la o centrare lungă, de 30 de metri, Dzeko preluând și marcând din spatele lui. 

La final, și-a recunoscut eroarea în fața reporterilor batavi. 

Ar fi trebuit să mă descurc mai bine la al doilea gol, știu asta. Habar n-am ce-a fost cu mine. Era misiunea mea să degajez mingea și n-am făcut-o. Am avut multe momente de îndoială în timpul partidei. Am f… jocul. Matthijs de Ligt, internațional olandez

„A fost acest meci o șansă pierdută de mine? Nu știu, încerc doar să dau totul întotdeauna”, a mai spus el. 

Selecționerul Ronald Koeman i-a luat apărarea atunci: „Matthijs a realizat că poziția sa era greșită. Nu trebuia să se întâmple, dar erorile apar în fotbal, e nedrept să transformăm totul într-o dramă”. 

Meciul cu Germania, a doua gafă. De Ligt, schimbat la pauză!

Koeman i-a mai oferit o șansă lui De Ligt. Apărătorul a fost titularizat și la 2-2 cu Germania, chiar acasă, pe „Johan Cruyff ArenA”. 

A gafat din nou, într-un moment-cheie, la 1-0 pentru Oranje. A pierdut balonul în propria jumătate de teren, Undav egalând la capătul acțiunii. Nici la golul de 1-2 nu a fost la înălțime. 

Selecționerul nu l-a mai păstrat și în repriza secundă. La pauză, în vestiar, l-a anunțat pe De Ligt că e înlocuit cu Jan Paul van Hecke, stoperul lui Brighton. 

46 de selecții
are Matthijs de Ligt la naționala Olandei, pentru care a marcat două goluri
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”