„Puii”  Așa ne-a numit  presa din Ucraina  înaintea meciului de debut la EURO 2024
Jucătorii României la antrenament înaintea meciului cu Ucraina Foto:GOLAZO.ro

„Puii” Așa ne-a numit presa din Ucraina înaintea meciului de debut la EURO 2024

  • Înaintea meciului de debut dintre România și Ucraina, jurnaliștii din țara vecină au făcut o scurtă prezentare a naționalei României.
  • Meciul de debut al „tricolorilor” va fi livetext pe GOLAZO.ro și în direct pe Pro TV, cu începere de la ora 16:00.

Cum ne-a numit presa din Ucraina înaintea meciului de debut de la EURO 2024

România debutează la EURO 2024.

Înaintea meciului, jurnaliștii ucraineni au făcut o scurtă prezentare a naționalei antrenate de Edward Iordănescu.

„Puii (n.r.- galbenii, cu trimitere la culoarea echipamentului)” sau „ băieții din Carpați” au fost termenii folosiți de jurnaliștii ucraineni de la sport.ua.

„În preliminariile EURO 2024, România a câștigat o grupă din care au mai făcut parte Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra și a terminat neînvinsă (6 victorii, 4 egaluri).

Cel mai bun rezultat al României la turneele finale a fost înregistrat la EURO 2000 - sferturile de finală. Pe lângă acesta, «puii» au mai participat la alte 4 Campionate Europene și niciodată nu au reușit să treacă de grupe. 

Interesant este că «băieții din Carpați» s-au calificat la primul lor Campionat European sub comanda lui Mircea Lucescu, cel care își începea cariera la acea vreme.

Forța liniei defensive a tricolorilor este de notorietate: în preliminarii, România a primit doar 5 goluri. Un mare merit îl are Horațiu Moldovan, care în acest an a devenit portarul lui Atletico Madrid.

De remarcat este și Radu Drăgușin, care știe să-și țină adversarii la respect. Stanciu, Alibec și Mihăilă au marcat câte 3 goluri fiecare în preliminarii. Din lot face parte și Ianis, fiul legendarului fotbalist român Gheorghe Hagi”, au notat cei de la sport.ua.

E clar că naționala României poate fi învinsă, dar nu ar trebui să o subestimăm

Presa din Ucraina a vorbit și despre jocul plin de improvizații al României în preliminari și a menționat că a fost aspru criticat.

„E clar că naționala României poate fi învinsă, dar nu ar trebui să o subestimăm. În preliminarii, echipa lui Edi Iordănescu a fost criticată pentru stilul de joc bazat, în mare parte, pe improvizații. Chiar și așa, tricolorii au reușit rezultatul scontat și au câștigat grupa detașat”, au încheiat aceștia.

Echipa probabilă a României pentru meciul cu Ucraina:

  • Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă (Racovițan), Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă

Lotul României pentru Euro 2024

  • Portari: Horațiu Moldovan (Atlético Madrid), Florin Niță (Gaziantep), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • Fundași: Nicușor Bancu (U Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăguşin (Tottenham), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Adrian Rus (Pafos);
  • Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Şut (FCSB);
  • Atacanți: Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Florinel Coman (FCSB), Denis Drăguş (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), George Puşcaş (Bari).

Programul României în grupă

  • Luni, 17 iunie, ora 16:00 » ROMÂNIA - Ucraina (Grupa E, Munchen);
  • Sâmbătă, 22 iunie, ora 22:00 » Belgia - ROMÂNIA (Grupa E, Koln);
  • Miercuri, 26 iunie, ora 19:00 » Slovacia - ROMÂNIA (Grupa E, Frankfurt).

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5