Nu joacă! GOLAZO.ro a aflat că Ucraina nu poate conta pe una dintre vedete + cine e românul de care se tem

  • Selecționerul Serhiy Rebrov a ocolit întrebarea legată de accidentarea lui Mykolenko, dar fundașul stânga al lui Everton nu va putea fi refăcut până mâine.
  • Rebrov l-a evidențiat de la „tricolori” pe Nicolae Stanciu, „îmi place foarte mult”, și a spus că „România e foarte bună ca echipă, disciplinată.
  • Antrenorul Ucrainei a intrat într-un schimb de replici cu GOLAZO.ro: „Înțelegeți naționala noastră mai bine decât ucrainenii”.
  • Ilya Zabarnyi, stoperul titular al galben-albaștrilor, i-a mulțumit lui Mircea Lucescu: „A fost primul meu antrenor, la Dinamo Kiev, și m-a învățat lucruri fundamentale ale fotbalului”.
  • România - Ucraina se va juca luni, de la ora 16:00, liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe Pro TV

Din 11 iunie, de la 4-0 în amicalul cu Moldova, de când s-a accidentat Vitaliy Mykolenko, selecționerul Ucrainei s-a gândit în primul rând la el. Fundașul lateral e esențial în jocul defensiv, dar și ofensiv pe banda stângă a naționalei galben-albastre. 

Numai că, potrivit unor surse din apropierea echipei galben-albastre, el nu a putut fi recuperat sută la sută și nu va juca mâine, la Munchen, împotriva „tricolorilor”. Caz în care va fi folosit pe acea poziție cel mai probabil Oleksandr Zynchenko.

Mykolenko s-a pregătit separat. Rebrov a ocolit întrebarea: „Nu știu, vedem mâine”

Astăzi, la conferința de presă de la „Fussball Arena”, selecționerul Serhiy Rebrov, a evitat să răspundă la întrebarea directă despre Mykolenko. „Se pregătește, mai e încă accidentat, nu știu ce va fi, vedem mâine”, a declarat tehnicianul ucrainean. 

La antrenamentul care a urmat, în cele 15 minute prezentate presei, Mykolenko s-a pregătit separat. Ture de teren, apoi exerciții ușoare, jaloane, schimbări de direcție, controlul mingii, totul fără intensitate. Numai individual. 

Osul nu e afectat, nici ligamentele, dar durerile au rămas

Jucătorul lui Everton, 25 de ani, se lovise și la sfârșitul sezonului, în Premier League, la glezna stângă, refăcându-se pe ultimii metri. Dar el a suferit o altă leziune la Chișinău, care a afectat glezna dreaptă și zona de deasupra gleznei. 

I s-a făcut tomografie computerizată, Roman Zholobaylyuk, medicul naționalei Ucrainei, a dezvăluit că osul nu a fost lezat.

Ulterior, a fost supus și unei rezonanțe magnetice. Mykolenko însuși a confirmat că ligamentele nu au fost atinse. 

Totuși, durerile nu au dispărut și el nu va putea evolua la Munchen. 

Sunt puțin mai bine acum. Pot să merg până la restaurant. Glumesc, evident. Am început să mă antrenez la sala de forță. Sper să revin pe teren în curând. A fost o contuzie foarte puternică și cere timp pentru refacere. Vitaliy Mykolenko, pentru presa locală

Dialog GOLAZO.ro cu Rebrov despre Mykolenko și strategia Ucrainei

La conferință, selecționerul a fost întrebat de GOLAZO.ro ce ar însemna pentru jocul Ucrainei dacă ar începe cu Mykolenko sau cu Zynchenko fundaș stânga. Cât influențează această transformare ofensiva și defensiva formației sale? 

Fără Mykolenko, Rebrov ar trebui să modifice formula de start plănuită inițial, pentru că în acest caz Zynchenko va trece fundaș stânga, iar locul lui în fața apărării va fi luat lângă Brazhko de alt jucător, Stepanenko sau Shaparenko

La început, antrenorul a râs, spunând: „Poate că dumneavostră sunteți selecționerul, știți totul, nu mai trebuie să explic eu”. 

Rebrov a devenit însă gânditor. „Înțelegeți naționala noastră mai bine decât ucrainenii, dar noi avem 26 de jucători, trebuie să înțelegeți că se poate accidenta cineva, noi facem totul pentru a-l recupera, însă dacă nu poate intra avem alte soluții. Indiferent cine evoluează acolo, nu se schimbă ideea noastră de joc”.

alt-text
alt-text

Galerie foto (35 imagini)

+35 Fotografii
labels.photo-gallery

„Îmi place foarte mult Stanciu, România e foarte bună ca echipă”

Tehnicianul nu e de acord că Ucraina e favorită luni. „Cineva spunea că România nu e puternică, totuși, a jucat foarte bine în calificări, Stanciu e foarte bun, îmi place mult. Însă România e foarte bună ca echipă, are succes, cu disciplină și efort colectiv. Are jucători tineri foarte valoroși care pot decide un meci”, a declarat Rebrov. 

A revenit puțin mai târziu. „Am văzut partide diferite ale României, am observat și amicalele, doar cu Bulgaria a folosit echipa principală. Nu sunt formații slabe la Euro”.  

Ne-am uitat și la meciurile din calificări. România e echipa care înțelege ce poate să joace, are fotbaliști foarte rapizi și e o formație disciplinată. Datorită acestor calități e la Euro. Serhiy Rebrov, selecționerul Ucrainei

A accentuat spre final: „România merită să fie la Euro. Și-a câștigat grupa, avem mult respect pentru ea”. 

Zabarnyi: „Lucescu m-a învățat lucrurile fundamentale în fotbal”

Ilya Zabarnyi, 21 de ani, unul dintre stoperii titulari ai Ucrainei, a fost întrebat de GOLAZO.ro dacă își amintește că a fost promovat în fotbalul profesionist de Mircea Lucescu, la Dinamo Kiev. 

„Mircea Lucescu a fost primul meu antrenor. Aș vrea să-i mulțumesc. M-a ajutat mult în carieră, m-a învățat lucrurile fundamentale ale fotbalului, apreciez ce a făcut pentru mine, pentru tot ce mi-a oferit la Dinamo Kiev”, a răspuns fundașul central al lui Bournemouth. 

E foarte important ca Ucraina să fie în Europa. Fotbalul nu e pe primul loc în țara noastră acum, multă lume a murit, mulți copii au murit. Europa ne ajută mult, dar noi avem nevoie de mai mult ajutor. Serhiy Rebov, selecționer Ucraina

* Parteneriat: articol realizat cu sprijinul conectivității oferite de Vodafone la Euro2024

Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi  fără 3 titulari  în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
EURO 2024
05.07
DecimațiEfectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Citește mai mult
Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea  amical  din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Liga 1
05.07
Victorie la limităDinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Citește mai mult
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Nationala
05.07
Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Citește mai mult
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Transfer  George Pușcaș  ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Stranieri
05.07
TransferGeorge Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Citește mai mult
Transfer George Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport