1.000.000 €  Dinamo,  somată de Șiman ! Reacția lui Zăvăleanu: „Există două variante”
Ionuț Șerban / Foto: Sport Pictures

1.000.000 € Dinamo, somată de Șiman! Reacția lui Zăvăleanu: „Există două variante”

  • Aspectele financiare continuă să le dea mari bătăi de cap șefilor de la Dinamo.
  • Fostul patron al celor de la Sportul Studențesc, Vasile Șiman, a trimit o solicitare către Dinamo prin care solicită 1.000.000 de euro în contul transferului fotbalistului Ionuț Șerban.

Mai exact, Ionuț Șerban a fost transferat în 2013 de la Sportul la Dinamo, iar Vasile Șiman, pe atunci patron al echipei din Regie, a introdus o clauză prin care ar fi primit 1.000.000 de euro în cazul în care fotbalistul ar fi părăsit „haita”, din orice motiv: transfer, reziliere etc.

Din cauza acestei clauze, fotbalistul a fost păstrat la Dinamo până în 2021, chiar dacă au fost sezoane în care „câinii” nu s-au bazat deloc pe serviciile sale.

Vasile Șiman încă așteaptă banii

Ionuț Șerban s-a despărțit de Dinamo în vara lui 2021, după ce clubul a intrat în insolvență, dar Dinamo nu i-a achitat banii lui Vasile Șiman.

Afaceristul nu s-a lăsat și a blocat-o pe Dinamo în tentativa de scăpa de insolvență. Recent, a trimis și o cerere de plată către Dinamo, lucru confirmat și de administratorul special al clubului, Andrei Nicolescu.

Răzvan Zăvăleanu: „E o situație sensibilă! Există două variante”

Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar de la Dinamo, RTZ & Partners SPRL, a fost înștiințat despre situația actuală, însă nu știe cum va fi finalizată această nouă situație dificilă.

„Nu sunt în țară, dar am aflat și eu că Vasile Șiman a făcut o cerere de plată, raportată la banii care erau stipulați în contract, în cazul în care fotbalistul Ionuț Șerban își întrerupea colaborarea cu Dinamo.

Eu n-am văzut această cerere, nu știu exact cum sună, dar știu că a fost primită de către cei din club”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, în exclusivitate pentru GOLAZO.ro.

Totuși, Zăvăleanu are o idee despre motivul pentru care Vasile Șiman încă mai speră să mai primească milionul de euro de la Dinamo:

„Mă întrebați dacă această cerere mai poate fi de actualitate din moment ce deja procedura de insolvență a fost demarată de foarte multă vreme? E situație sensibilă în acest caz, din moment ce contractul lui Ionuț Șerban a fost întrerupt după ce s-a inițiat procedura de insolvență, nu înainte. Iar din acest motiv, s-ar putea considera că e o creanță curentă, pe care o are Vasile Șiman.

Există două variante: fie se dă curs solicitării și se achită suma, fie cei din club nu sunt de acord și atunci s-ar ajunge la o situație procesuală, unde va decide o instanță“.

Nicio grabă pentru „câini”

Situația lui Dinamo nu este una critică.

Clubul din „Ștefan cel Mare” mai are timp suficient pentru a-și rezolva problemele legate de insolvență. În același timp, și „cazul Ionuț Șerban” poate fi rezolvat între timp.

Termenul până la care Dinamo mai poate sta în insolvență e noiembrie 2025, adică încă aproape un an și jumătate din acest moment”, a completat Zăvăleanu.

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”