„Noi, blaturi? Nu!” Stoichiță a negat varianta unui acord pentru egalul care  ar califica  România
Mihai Stoichiță

„Noi, blaturi? Nu!”Stoichiță a negat varianta unui acord pentru egalul care ar califica România

  • Mihai Stoichiță nu crede într-un aranjament făcut de România și Slovacia în ultima etapă, o remiză care ar ajuta ambele echipe să treacă de grupe. 
  • Directorul tehnic FRF a spus la conferința de duminică: „În istoria fotbalului românesc la nivel de echipă națională nu-mi aduc aminte de blaturi”.
  • Oficialul federației știe de ce selecționerul Iordănescu afirmă că ne vom califica: „E rațional și nu se bazează pe noroc sau zar câștigător”.
  • Cum să jucăm cu Slovacia? „Dacă putem să luăm trei puncte și să speculăm greșelile lor, ar fi ideal. Dacă nu, să conservăm ce avem de când începe meciul la 0-0”.

După 0-2 în fața Belgiei sâmbătă, la Koln, naționala s-a întors astăzi la cantonamentul de la Wurzburg și, după-amiază, „tricolorii” au fost vizitați de familiile lor la Melchior Park.

Generația fără blaturi  7 SCURTE: Un egal aranjat cu Slovacia ar submina  respectul suporterilor  într-o națională „altfel”
Citește și
Generația fără blaturi 7 SCURTE: Un egal aranjat cu Slovacia ar submina respectul suporterilor într-o națională „altfel”
Citește mai mult
Generația fără blaturi 7 SCURTE: Un egal aranjat cu Slovacia ar submina respectul suporterilor într-o națională „altfel”

Nu s-au antrenat pe Akon Arena, s-au refăcut la hotel. Reiau pregătirea la teren mâine. 

„În istoria fotbalului românesc la nivel de echipă națională nu-mi aduc aminte de blaturi”

Azi, la stadionul lui Wurzburger Kickers a fost doar conferința lui Mihai Stoichiță. 

Întrebat despre un posibil aranjament pentru ca România - Slovacia să se încheie egal, ceea ce ar califica ambele echipe, mai ales după ce cota unei remize la această partidă a scăzut brusc la casele de pariuri, directorul tehnic FRF a spus: 

„Blat? În istoria fotbalului românesc la nivel de echipă națională nu-mi aduc aminte de blaturi”. 

El a continuat să comenteze acest subiect. „Au mai fost la alții. Dacă vrei, îți dau eu exemple, Germania - Austria, Anglia - Irlanda de Nord, dar România nu a fost implicată niciodată în aceste jocuri”. 

Că jocul ar putea fi la un moment dat fără prea mari riscuri din partea ambelor echipe, asta e. Dar în niciun caz gândul la un blat sau la orice altceva. În niciun caz Mihai Stoichiță

„Hagi are o părere bună. E o națională care poate suporta orice presiune”

Directorul tehnic FRF a vorbit și despre întâlnirea jucătorilor cu apropiații. „A fost bucuria revederii cu familiile lor, mame, soții, logodnice, copii, e un suport moral. Vă dați seama, emoțiile, stările pe care le-au avut ei…”.

Stoichiță crede că „a fost un moment care a picat bine. E un suport moral extraordinar. După ce s-au despărțit de familii pentru a intra într-un program normal, au ajuns să se gândească la meci cu totul altfel, moral sunt foarte bine acum”. 

A discutat cu Gică Hagi despre națională. „Am stat de vorbă cu Hagi, un om echilibrat, are o părere bună despre ceea ce se întâmplă. Avem o națională care poate suporta orice presiune și poate reuși”.

A zis Hagi că naționala ajunge în semifinale? E mai optimist ca mine, e foarte bine că e așa, e mai important suportul lui prin declarațiile sale decât suportul meu. Eu am zis până în sferturi, dar sper ca Hagi să fie mult mai la obiect Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

„Am fi putut avea speranțe la un egal cu Belgia”

A fost întrebat și despre partida pierdută în fața Belgiei. „Cred că spiritul de echipă a dus la o partidă în care, chiar dacă s-a terminat 2-0, noi puteam schimba acest rezultat. 

Îmi veți spune că scorul putea fi mai mare în favoarea lor. Dar, dacă noi eram mai atenți, dacă am fi fost mai concentrați la finalizare, am fi putut avea speranțe la un egal. 

S-a întâmplat ce s-a întâmplat, totuși un stadion întreg a apreciat jocul românilor, inclusiv belgienii”.

Cum să jucăm cu Slovacia: „Trebuie să ne gândim care este avantajul nostru”

Stoichiță nu e de acord cu ideea că noi le-am lăsat spații libere în jumătatea noastră de teren: „Nu noi le-am dat spațiu, Belgia și-a creat spațiu. Trebuie să recunoaștem valoarea incontestabilă a unor jucători. 

Nu știu câți dintre băieții noștri au jucat o finală sau o semifinală de Liga Campionilor, dar de la ei sunt mai mulți”. 

Legat de cum ar trebui să evoluăm pe 26 iunie cu Slovacia pentru a ne califica, directorul tehnic a răspuns: „Rațional. În primul rând, trebuie să ne gândim care este avantajul nostru”.

Dacă putem să luăm trei puncte și să speculăm greșelile lor, ar fi ideal. Dacă nu, să conservăm ce deja avem de când începe meciul la 0-0, este lucrul cel mai logic Mihai Stoichiță

„Iordănescu e rațional și nu se bazează pe noroc sau zar câștigător”

Oficialul FRF se așteaptă să fim în „optimi”, cum a spus și Edward Iordănescu. 

„Și eu am zis că o să trecem de grupe, nu-l contrazic. E rațional și nu se bazează pe noroc sau zar câștigător. Se gândește că își cunoaște băieții, își cunoaște echipa, își cunoaște susținerea, pe cea mai importantă ați văzut-o și ieri pe acest stadion, admirabil cum se comportă acest public. 

Nu am putut să le mai oferim aceeași bucurie, îi ținem în priză și le amânăm bucuria calificării. 

E un moment în care cel mai important lucru e că românii s-au unit, nu spun vorbe mari acum, nu sunt un patriot remarcabil, de conjunctură, ci văd ce simte lumea în jurul meu”. 

”Generația de Români”

În urmă cu câteva zile, directorul tehnic a găsit o altă descriere a acestei naționale numită de selecționer Generația de Suflet. 

„Eu zic ca e o Generație de Români. Ce a reușit această națională în meciul cu Ucraina: a reînviat ideea de românism. Să ai 40.000 de oameni la unison, să vezi scene emoționante, această uniune între teren și spectatorii români n-am văzut de mult. 

Și asta înseamnă că încă avem resurse să ne manifestăm patriotismul. Nu fals, sincer. M-am simțit mândru că făceam parte dintre cei care asistă la spectacol. 

Respectăm valoarea când ea ne aduce imaginea. Pentru că ea ne-a adus o imagine extraordinară”. 

Am citit și eu comentariile în presa străină. E ca vremea lui Gică Hagi, ca pe vremea Nadiei. Sa fii băgat în seamă de națiuni ce se cred și sunt superioare Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

Puștiul care plângea pentru că nu-i întâlnise pe „tricolori”

Exact după sfârșitul conferinței de presă a lui Mihai Stoichiță, am găsit o familie cu trei copii mici în peluză pe Akon Arena. 

Băiețelul lor era cel mai nefericit. Stătea ghemuit pe ciment și plângea, supărat că nu-i poate vedea pe „tricolori” și nici nu poate intra pe teren să se joace. 

Naționala nu a avut antrenament astăzi la centrul sportiv al lui Wurzburger Kickers. 

Familia se numește Vâlciu și e din Târgoviște, dar cei cinci sunt stabiliți în Germania, lângă Dusseldorf. 

Au parcurs aproape 350 de kilometri, însă nu i-au putut vedea la antrenament pe jucători. 

* Parteneriat: articol realizat cu sprijinul conectivității oferite de Vodafone la Euro2024

Ședință la PAOK înainte de FCSB Ce le-a spus patronul clubului lui  Răzvan Lucescu  și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Europa League
13:08
Ședință la PAOK înainte de FCSBCe le-a spus patronul clubului lui Răzvan Lucescu și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Citește mai mult
Ședință la PAOK înainte de FCSB Ce le-a spus patronul clubului lui Răzvan Lucescu și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Noapte lungă pe „Arc”  Cum au rămas tribunele după incidentele de la  Dinamo - Botoșani
Liga 1
14:52
Noapte lungă pe „Arc” Cum au rămas tribunele după incidentele de la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Noapte lungă pe „Arc”  Cum au rămas tribunele după incidentele de la Dinamo - Botoșani
Cum se simte Emeric Ienei   Sandu Boc  a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Liga 1
12:31
Cum se simte Emeric Ienei Sandu Boc a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Citește mai mult
Cum se simte Emeric Ienei  Sandu Boc a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Halep revine mai repede  Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la  Hong Kong : „Mulțumesc pentru wild card”
Tenis
13:39
Halep revine mai repede Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la Hong Kong: „Mulțumesc pentru wild card”
Citește mai mult
Halep revine mai repede  Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la Hong Kong : „Mulțumesc pentru wild card”
WADA, apel la TAS în cazul Sinner  Agenția Mondială Antidoping cere  suspendarea  liderului ATP pentru 1-2 ani
Tenis
14:14
WADA, apel la TAS în cazul Sinner Agenția Mondială Antidoping cere suspendarea liderului ATP pentru 1-2 ani
Citește mai mult
WADA, apel la TAS în cazul Sinner  Agenția Mondială Antidoping cere suspendarea liderului ATP pentru 1-2 ani
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat  pe lângă capul  „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Liga 1
00:10
Porți închise la Derby de România? Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis  Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Liga 1
27.09
Golubovic, ce gafă VIDEO. Faza care a decis Dinamo - Botoșani: eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Citește mai mult
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru  a se răzbuna : „Sunt ferm convins”
Liga 1
09:05
Opruț, „așteptat” de Vădana Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna: „Sunt ferm convins”
Citește mai mult
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna : „Sunt ferm convins”