Turneul Campionilor: Înfrângere pentru Horia Tecău și Jean-Julien Rojer la meciul de debut

Turneul Campionilor: Înfrângere pentru Horia Tecău și Jean-Julien Rojer la meciul de debut

Perechea Horia Tecău/ Jean-Julien Rojer a pierdut prima partidă disputată la Turneul Campionilor (ediția din 2019), cei doi fiind învinși după un meci de mare luptă de dublul Kevin Krawietz/ Andreas Mies, scor 7-6(3), 4-6, 10-6.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

Începutul de meci a fost unul spectaculos, cu multe execuții aplaudate îndelung în O2 Arena. După ce au ratat șanse de break, Horia și Jean s-au impus contra serviciului advers în game-ul al șaselea (4-2).

Avantajul nu a stat prea mult în tabăra alor noștri, iar nemții au venit precum un tăvălug din urmă: rebreak, iar apoi egalitatea a fost restabilită de la lansare (4-4).

Greul a venit de-abia în game-ul următor, unul în care Horia și Jean au salvat trei șanse de break până la a trece din nou în avantaj (5-4). Nu s-a mai întâmplat nimic notabil (cu toate că Horia și Jean au avut chiar și o minge de set), iar manșa a ajuns până în tiebreak.

Finalul de set le-a aparținut însă nemților: au fost mai activi, mai inspirați, au jucat mai îngrijit și au profitat de erorile cuplului Tecău/ Rojer. A fost 7-3, iar primul set a fost adjudecat de perechea Krawietz/ Mies.

Setul II

Fără să resimtă neapărat pierderea la foto finish a setului, Horia și Jean au început a doua manșă cu un break. Perechea româno-olandeză s-a desprins la 2-0, 3-1 și 4-2, însă nu fără emoții, cei doi fiind nevoiți să salveze la un moment dat două mingi de break. Setul a curs spre un deznodământ previzibil, în condițiile în care nu a fost loc pentru vreun break: 6-4 pentru Tecău și Rojer.

Decisivul a fost unul în care nemții au fost stăpânii fileului, au gestionat mai bine situațiile la limită, iar setul le-a revenit cu 10-6. Meciul din O2 Arena a durat o oră și 43 de minute.

Confruntarea Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia) vs Raven Klaasen / Michael Venus (Africa de Sud / Noua Zeelandă) se va disputa luni, de la ora 20:00.

Ultimul punct al partidei de dublu:

Cum arată grupele de la Turneul Campionilor:

Grupa Max Mirnyi

[1] Juan Sebastian Cabal (COL) / Robert Farah (COL)

[3] Kevin Krawietz (GER) / Andreas Mies (GER)

[6] Jean-Julien Rojer (NED) /Horia Tecau (ROU)

[7] Pierre-Hugues Herbert (FRA) / Nicolas Mahut (FRA)

Groupa Jonas Bjorkman

[2] Lukasz Kubot (POL) / Marcelo Melo (BRA)

[4] Rajeev Ram (USA) / Joe Salisbury (GBR)

[5] Raven Klaasen (RSA) / Michael Venus (NZL)

[8] Ivan Dodig (CRO) / Filip Polasek (SVK).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5