Secretele Ucrainei GOLAZO.ro a aflat  cum va juca  naționala galben-albastră contra României
foto: Imago

Secretele UcraineiGOLAZO.ro a aflat cum va juca naționala galben-albastră contra României

  • Ucrainenii sunt hipermotivați de război, convinși că au cea mai bună echipă din istoria țării lor. 
  • Ce le cere selecționerul Rebrov, cum reacționează jucătorii. Punctul nevralgic. 
  • „11”-le pregătit pentru noi, un 4-3-3 superofensiv, valorează 268 de milioane. Întreg lotul nostru are o cotă de 92 de milioane.
  • Galben-albaștrii sunt foarte tineri, au o medie de vârstă a formației probabile de sub 25 de ani. 
  • Comentatorii ucraineni ai meciului de luni tocmai s-au întors de pe front.

Corespondență GOLAZO.ro din Germania

Ucraina se pregătește să continue lupta de pe front și la Euro. Jucătorii vorbesc despre tragedia suferită de țara lor, puternic afectată de război, și susțin că nu există motivație mai bună înaintea unui meci de fotbal. Primul, luni la ora 16:00, împotriva României, la Munchen. 

Comentează meciul cu „tricolorii” doi combatanți întorși de pe front

Încă o dovadă a planului galben-albastru. Debutul la turneul final va fi comentat în direct la televiziunea MEGOGO de doi jurnaliști care tocmai s-au întors din tranșee. Doi combatanți și-au lăsat armele și profită de scurtele lor vacanțe pentru a reveni la microfon. 

Ei sunt Roberto Morales, 50 de ani, cu tată chilian și mamă ucraineană, și Vadim Skichko, 33 de ani. 

Un jurnalist kievean îmi spune că, de fiecare dată când au avut o mică pauză, ei au reluat comentariile live la partidele echipelor de club și naționalei.

„Orașele noastre ar fi fericite să găzduiască Euro, dar ele luptă pentru libertate!”

Joi, federația ucraineană a lansat un videoclip în care 13 jucători amintesc de locurile natale distruse sau aflate sub ocupație rusă.

Mesajul pentru toți cei prezenți acum în Germania, un apel la lumea întreagă: „Orașele noastre ar fi fericite să găzduiască Euro, dar ele luptă pentru libertate!”. 

Clipul dezvăluie imagini terifiante din zonele lovite de rachete, regiune devastate, oameni morți. 

Cine sunt cei 13? Lunin, Mudryk, Zynchenko, Shaparenko, Zabanyi, Dovbyk, Sydorchuk, Tsyhankov, Matviyenko, Zubkov, Malinovskyi și Taloverov. 

La sfârșit, Ucraina cere ajutorul lumii. 

Hipermotivați: „Jucăm pentru oamenii care nu cedează niciodată” 

De când au venit în Germania, la cantonamentul din Wiesbaden, internaționalii și oficialii federației repetă acest mesaj. 

„Nu suntem la Euro doar să jucăm, știm pentru cine luptăm. Cred în victoria noastră”, a afirmat Viktor Tsyhankov pentru reporterii ucraineni.

Legendarul Andriy Shevchenko, golgheterul all-time al Ucrainei, cu 48 de goluri în 111 selecții, președintele forului de la Kiev din ianuarie 2024, l-a completat pe Tsyhankov: 

Avem o motivație imensă, jucăm pentru oamenii care nu cedează niciodată. Andriy Shevchenko, președintele federației ucrainene

„Suntem cea mai bună Ucraina din toate timpurile”

Alt avertisment pentru viitorii rivali. Galben-albaștrii susțin că niciodată în istorie naționala lor nu a mai fost atât de bună.

„Avem cea mai puternică echipă din toate timpurile și o demonstrează saltul făcut de tineri. Priviți în ce campionate de top evoluează!”, a atras atenția Andriy Yarmolenko, un nume mare al Ucrainei, însă devenit căpitan nejucător în ultima vreme.

Extrema în vârstă de 34 de ani a trecut în umbra lui Tsyhankov, 26 de ani, aripa Gironei. 

Un antrenor important al vecinilor, Myron Markevych (Karpaty Lviv), e convins că „vom depăși faza grupelor, e obligatoriu să o facem”.

E cea mai valoroasă selecționată a Ucrainei în întreaga perioadă a independenței noastre. Chiar mai tare decât cea care a atins sferturile de finală ale Mondialului din 2006, cu Shevchenko și Rebrov printre titulari. Myron Markevych, antrenor Karpaty Lviv

„Ce ne mai trebuie? Un pic mai mult noroc. Norocul nu rănește”, a declarat Markevych pentru presa ucraineană. 

Ce le cere selecționerul Rebrov, cum reacționează jucătorii. Un punct nevralgic

Selecționerul Serhiy Rebrov s-a referit la jocul formației sale după cele trei amicale, 0-0 cu Germania, 1-3 cu Polonia și 4-0 cu Moldova:

„A fost esențial pentru mine nu doar cât și cum marcăm, ci și cum legăm acțiunile, cum lucrăm cu mingea colectiv. Și, pe lângă minge, condiția fizică e extrem de importantă la Euro”. 

Andriy Lunin, portarul lui Real Madrid, a spus: „Încercăm să respectăm la maximum instrucțiunile tactice ale selecționerului, și defensiv, și ofensiv, să ne poziționăm corect, să știm exact cum ne apărăm și cum atacăm”.

Artem Dovbyk, vârful golgheter al campionatului spaniol, o revelație în Spania la fel de mare precum Girona, atenționează asupra unui punct nevralgic al Ucrainei, fazele fixe defensive. Erori de poziționare de care au profitat polonezii în amicalul de la Varșovia, pedepsindu-i de două ori după cornere. 

Ni s-a spus să facem mai puține cornere și faze fixe în apărare, am văzut cât de agresivi au fost polonezii, surprinzându-ne. Și noi trebuie să fim agresivi. Artem Dovbyk, atacant ucrainean

Cum joacă împotriva noastră: o variantă de „11” al Ucrainei valorează 268 de milioane!

Cum ar putea arăta formula de start a Ucrainei luni, la Munchen? Iată o variantă în care cred jurnaliștii kieveni:

  • Lunin (Real/25 de ani/25 de milioane)
  • Konoplya (Shakhtar/24/6)
  • Zabarnyi (Bournemouth/21/32)
  • Matviyenko (Shakhtar/28/18)
  • Zynchenko (Arsenal/27/38)
  • Shaparenko (Dynamo Kyiv/25/9)
  • Brazhko (Dynamo Kyiv/22/5)
  • Sudakov (Shakhtar/21/35)
  • Tsyhankov (Girona/26/30)
  • Dovbyk (Girona/26/35)
  • Mudryk (Chelsea/23/35). 

Un 4-3-3 ofensiv din care lipsește doar Mykolenko, nerefăcut după accidentarea suferită la piciorul drept. Zynchenko va fi retras fundaș stânga, iar în locul lui va apărea Shaparenko în linia mediană. 

379 de milioane de euro
valorează întreg lotul Ucrainei de la Euro. Grupul României, numai 92,13 milioane, potrivit Transfermarkt

Brazhko va proteja apărarea, ajutat și de Shaparenko, iar Sudakov va susține puternic ofensiva, un atac în cvartet care valorează în total 135 de milioane, fiecare având o cotă de minimum 30 de milioane.

Ucrainenii au opt jucători de peste 20 de milioane, patru de la 30 în sus. 

Numai această echipă de start e estimată de Transfermarkt la 268 milioane. Un posibil „11” al nostru ar fi 57,4 milioane!

Foarte tineri. Medie de vârstă de sub 25 de ani

Viitorii rivali ai „tricolorilor” sunt foarte tineri. Nu au niciun jucător de 30 de ani, cel mai în vârstă fiind Matvienko (28).

Cei mai mici, Zabarnyi și Sudakov, 21 de ani. Dacă Rebrov îi va alege pe Shaparenko, Brazhko și Sudakov, linia mediană va fi cea mai proaspătă zonă a terenului, cu o medie de vârstă de 22,6 ani. 

24,4 ani
e media de vârstă a unei echipe probabile a Ucrainei împotriva noastră. România ar putea avea un „11” cu o medie de vârstă de 28 de ani

* Articol realizat cu sprijinul Vodafone, partener de conectivitate al redacției GOLAZO.ro la Euro2024

Ngezana stă o lună   Fundașul lui FCSB ar putea reveni abia la  derby-ul  cu Dinamo
Liga 1
01:25
Ngezana stă o lună Fundașul lui FCSB ar putea reveni abia la derby-ul cu Dinamo
Citește mai mult
Ngezana stă o lună  Fundașul lui FCSB ar putea reveni abia la derby-ul cu Dinamo
Mesaj viral pentru Ter Stegen   Thibaut Courtois , portarul lui Real Madrid, încurajări pentru rivalul de la Barcelona: „M-a durut să te văd așa”
Campionate
09:51
Mesaj viral pentru Ter Stegen Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid, încurajări pentru rivalul de la Barcelona: „M-a durut să te văd așa”
Citește mai mult
Mesaj viral pentru Ter Stegen  Thibaut Courtois , portarul lui Real Madrid, încurajări pentru rivalul de la Barcelona: „M-a durut să te văd așa”
Olsen a vrut să se retragă  Fotbalistul lui Dinamo a vorbit despre  cel mai dificil moment  al carierei: „Nu mai avea sens”
Liga 1
09:33
Olsen a vrut să se retragă Fotbalistul lui Dinamo a vorbit despre cel mai dificil moment al carierei: „Nu mai avea sens”
Citește mai mult
Olsen a vrut să se retragă Fotbalistul lui Dinamo a vorbit despre cel mai dificil moment al carierei: „Nu mai avea sens”
Bellingham a insultat arbitrul  Starul lui Real Madrid a explodat după ce i s-a dat „galben”.  Ce i-a spus  „centralului”
Campionate
22.09
Bellingham a insultat arbitrul Starul lui Real Madrid a explodat după ce i s-a dat „galben”. Ce i-a spus „centralului”
Citește mai mult
Bellingham a insultat arbitrul  Starul lui Real Madrid a explodat după ce i s-a dat „galben”. Ce i-a spus „centralului”