​VIDEO Cupa Hopman: Roger Federer, o poezie de tenis - Victorie în două seturi cu Alexander Zverev (Elveția - Germania 1-0)

​VIDEO Cupa Hopman: Roger Federer, o poezie de tenis - Victorie în două seturi cu Alexander Zverev (Elveția - Germania 1-0)

​Roger Federer a practicat un tenis încântător contra lui Alexander Zverev, recordmanul titlurilor de Grand Slam reușind să fie la un nivel prea înalt pentru ambițiosul "Sascha". Mister Perfect a adus primul punct Elveției în finala Cupei Hopman cu Germania (reeditare a ultimului act de anul trecut) după un succes în două seturi, 6-4, 6-2.

Roger FedererFoto: hopmancup.com

Federer a arătat și contra lui Alexander un tenis complet: serviciu care nu a oferit vreo minge de break, un forehand puternic și bine plasat, un backhand stabil care a găsit unghiuri minunate în special în cross și veniri inspirate la fileu care au făcut diferența.

Elvețianul a căutat să-l plimbe pe mai înaltul său adversar, Roger rupându-i ritmul germanului cu multe lovituri cu slice (scurte care l-au făcut pe Alexander să fie de multe ori pe un drum de pe baseline spre fileu). În plus, slice-urile lui Roger l-au pus într-o poziție inconfortabilă pe un adversar de aproape doi metri (e greu pentru cineva atât de înalt să se aplece - îndoaie picioarele - pentru genul acesta de lovituri).

Federer și-a permis chiar la un moment dat să facă serviciu-voleu pe "al doilea", lucru care subliniază încrederea pe care o are în propriile forțe în această perioadă a anului.

Nu în ultimul rând, Roger a adus pe centralul din Perth o aromă de tenis romantic prin desele veniri la plasă (este în apropierea fileului).

Nu trebuie minimalizat nici meritul lui Sascha: a avut momente în care s-a ridicat la un nivel foarte bun, însă este greu să poți să-ți arăți valoarea împotriva unui adversar care joacă atât de bine...

Federer a arătat un tenis impresionant în această săptămână la Cupa Hopman, elvețianul fiind unul din marii favoriți la cucerirea trofeului de la Australian Open (acolo unde este campion en-titre).

"Mă simt bine pe teren, mă bucur că mi-a ieșit jocul. Australienii știu cât de mult înseamnă pentru mine aceste locuri. Am servit bine, am jucat bine la voleu, s-a jucat repede. Sascha nu a fost la cel mai înalt nivel, dar eu sunt mulțumit de jocul meu" - Roger Federer.

Urmează meciurile:

Angelique Kerber vs Belinda Bencic

Angelique Kerber/ Alexander Zverev vs Roger Federer/ Belinda Bencic

Aici poți urmări un rezumat al partidei Federer vs Zverev:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”