VIDEO ​Turneul Campionilor: Jack Sock, in semifinale, dupa ce l-a invins pe Alexander Zverev

VIDEO ​Turneul Campionilor: Jack Sock, in semifinale, dupa ce l-a invins pe Alexander Zverev

Jack Sock (locul 9 ATP) a reusit, joi, sa se califice in semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, dupa ce l-a invins in trei seturi, scor 6-4, 1-6, 6-4, pe Alexander Zverev (3 ATP).

Jack SockFoto: atpworldtour.com

Ajuns la Turneul Campionilor pe ultima suta de metri (dupa ce a castigat Masters-ul de la Paris-Bercy), Sock a avut puterea sa-l trimita acasa pe Zverev, la capatul unui meci captivant, cu multe rasturnari de situatie. Meciul a durat o ora si 51 de minute.

Dupa o pauza de zece ani, SUA va avea din nou un reprezentant in semifinalele competitiei (ultimul a fost Andy Roddick, in 2007).

Pentru un loc in marea finala din "O2 Arena", Sock se va lupta cu Grigor Dimitrov (bulgarul a castigat Grupa "Pete Sampras").

Calificat cu victorii pe linie, Roger Federer se va duela in penultimul act cu Dominic Thiem/ David Goffin (adversarul va fi stabilit dupa meciul direct de vineri al celor doi).

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campionilor de la Londra

De stiut despre Turneul Campionilor

  • Recordul de trofee este detinut de Roger Federer: 6.
  • Cele mai multe trofee consecutive: Novak Djokovic - patru. Urmeaza in ierarhie Ivan Lendl si Ilie Nastase (cate trei).
  • Cele mai multe finale: Roger Federer - zece aparitii. Elvetianul este urmat de Ivan Lendl - 9.
  • Cele mai multe finale consecutive: Ivan Lendl - 9. Pe locul al doilea se afla, la egalitate, Roger Federer si Ilie Nastase (cate 5).
  • Jucatori care au castigat competitia fara sa piarda vreun meci: Roger Federer (2003, 2004, 2006, 2010, 2011). Pe locul cinci in aceasta ierarhie se afla Ilie Nastase (1971, 1972). Ultimul care a reusit o asemenea performanta a fost Andy Murray, in 2016.
  • In acest moment, Turneul Campionilor se joaca dupa sistemul cel mai bun din trei seturi. Ultima editie care s-a disputat dupa sistemul "3 din 5" a fost in 2007, atunci cand Roger Federer l-a invins pe David Ferrer (6-2, 6-3, 6-2).
  • Este editia cu numarul 48 a competitiei in ceea ce priveste tabloul de simplu si a 43-a la cel de dublu.
  • Ultimii castigatori: Andy Murray la simplu, respectiv Henri Kontinen/John Peers.

Rezumatul meciurilor disputate joi in Grupa "Boris Becker":

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5