CONFLICT  Viorel Filimon a răbufnit după  eliminarea  României de la Jocurile Olimpice + Bernadette Szocs, luată la țintă de Federație
Viorel Filimon și Bernadette Szocs Foto: Imago

CONFLICT Viorel Filimon a răbufnit după eliminarea României de la Jocurile Olimpice + Bernadette Szocs, luată la țintă de Federație

  • Viorel Filimon (71 de ani), antrenorul naționalei feminine de tenis de masă a României, a răbufnit după prestația elevelor sale de la Jocurile Olimpice.
  • România a fost eliminată de India, scor 2-3, în optimile de finală de la Paris.

La scurt timp după eliminarea elevelor sale de la Jocurile Olimpice, Viorel Filimon și-a acuzat jucătoarele că nu au respectat indicațiile date în timpul partidelor.

Viorel Filimon a răbufnit după eliminarea României de la Jocurile Olimpice

Antrenorul României a vorbit despre situația Bernadettei Szocs și a explicat de ce nu a fost ea aleasa pentru meciul decisiv.

„Nu vin mingile cum se așteaptă adversarul. Am prevăzut absolut tot. Problema e că nu poți face asta, nu se poate face într-o săptămână sau două. E vorba de joc continuu, nu avem așa ceva în România.

Am mers pe ideea că Berni poate să scoată două meciuri și că Samara ori dublul vor scoate meciul. Am încercat să facem tot posibilul. Îmi asum formația. Berni nu putea să joace. Cei care joacă la dublu au voie să joace un singur meci.

Nu are rost să dau eu vina pe una sau pe alta. Cert este că au fost mai precise, au punctat foarte mult. Le-am zis că tot timpul le dau în forehand indiencelor și că va veni mai puternică mingea. Venea mereu mingea pe forehand”, a declarat Filimon, conform Fanatik.

Am încercat să fac orice

„Am avut o mare șansă, având în vedere că Germania are accidentați. India va progresa lejer în semifinale. Îmi pare rău. Am încercat să fac orice. Inclusiv la individual am lăsat antrenorii, Federația a încercat să facă totul.

Zic eu că nu puteam să facem mai mult. Doar ca fetele să joace. Am zis să nu ajungem la 2-2, că este rău. S-a mers pe ideea să își scoată fiecare meciul. Nici la dublu nu a mers suficient de bine. Dacă e să aruncăm vina pe cineva, mi-o asum eu. Important e ca sportivii să învețe ceva și ca în competițiile viitoare să-și arate valoarea.

Încă o dată, paleta o țin sportivii în mână, chiar dacă îi zice antrenorul să facă ceva. Poate să vină și mama antrenorului, dacă sportivul nu poate să răspundă la ce trebuie să facă...”, a adăugat acesta.

Totodată, Viorel Filimon și-a anunțat retragerea din activitate, dar a precizat că va ajuta tenisul de masă, în cazul în care cineva va apela la cunoștințele lui legate de acest sport: „Mingea nu e în piciorul meu, e în paleta lor”.

Bernadette Szocs luată la țintă

La scurt timp după eliminarea României, Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis, de Masă, a avut un discurs dur la adresa celei mai bune jucătoare din România, Bernadette Szocs.

E inadmisibil. Numărul 1 al nostru nu și-a făcut treaba”, a spus Romanescu, potrivit sursei citate anterior.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”