NU VA FI CONVOCAT Surse GOLAZO.ro:  Mitriță  nu va fi chemat pentru debutul României în Liga Națiunilor! Motivul invocat de Lucescu
Alex Mitriță (29 de ani) a avut un start de sezon bun, cu realizări individuale la U Craiova, însă nu va face parte din lotul României la acțiunea de debut a lui Il Luce. Foto: sportpictures.eu

NU VA FI CONVOCATSurse GOLAZO.ro: Mitriță nu va fi chemat pentru debutul României în Liga Națiunilor! Motivul invocat de Lucescu

  • Alex Mitriță (29 de ani) a avut un start de sezon bun, cu realizări individuale la U Craiova, însă nu va face parte din lotul României la acțiunea de debut a lui Il Luce.
  • Mircea Lucescu nu-l vede în acest moment ca o soluție mai bună decât Florinel Coman și Mihăilă, variantele din banda stângă a atacului.
  • Lotul final pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Kosovo (6 septembrie) și Lituania (9 septembrie) va fi anunțat vineri sau sâmbătă.

Alexandru Mitriță nu se va întoarce la echipa națională odată cu debutul mandatului noului selecționer, Mircea Lucescu.

Alex Mitriță nu va fi convocat de Mircea Lucescu la primele două meciuri pe banca României

Sursele GOLAZO.ro din interiorul echipei naționale susțin că vedeta Universității Craiova nu va fi convocată pentru primele două meciuri pe care România le va susține în grupa de Liga Națiunilor:

  • Kosovo - România, 6 septembrie, la Priștina - ora 21:45, Antena 1
  • România - Lituania, 9 septembrie, în Ghencea - ora 21:45, Prima TV

În ciuda unui start de sezon în care a produs cifre bune, Mitriță nu se va regăsi în lista fotbaliștilor pe care Lucescu îi va chema la finalul acestei săptămâni la Mogoșoaia.

Principalul argument nu e faptul că Mitriță fusese exclus în ultimii ani de la lot de Edi Iordănescu din motive de indisciplină, ci pentru că postul pe care evoluează e foarte bine acoperit, în viziunea lui Il Luce, de jucători care, cel puțin în momentul de față, îi sunt superiori jucătorului Craiovei, e vorba despre Florinel Coman și Valentin Mihăilă.

Cei doi vor fi chemați de Lucescu și se vor duela pentru postul de titular în aripa stângă a ofensivei. Ei au fost și la Euro 2024 și au acoperit în cea mai mare parte a timpului postul de atacant stânga, unde a mai fost folosit și Ianis Hagi. 

Cifrele lui Mitriță în acest sezon

  • A jucat în toate cele 9 meciuri disputate de Craiova: 7 în Liga 1, două în Europa;
  • A marcat 6 goluri: 5 în campionat și unul în cupele europene;
  • E golgheterul Ligii 1, peste Selmani (4) și Blănuță (4);
  • A dat și o pasă de gol;
  • A produs, în medie, un gol la fiecare 97 de minute.

Mitriță a lipsit în ultimii mai bine de 2 ani de la echipa națională. A făcut parte din grupul de 3 fotbaliști pe care Edi Iordănescu i-a exclus, dar nu din cauza formei sportive, ci pentru nerespectarea principiilor pe care fostul selecționer le impusese la prima reprezentativă.

Ultimul meci bifat în tricolor a fost Muntenegru - România 2-0, meci care a avut loc pe 4 iunie 2022, în Liga Națiunilor. Atunci, Mitriță a fost folosit doar 25 de minute, după care, începând din septembrie 2022 n-a mai fost convocat niciodată. 

18 selecții
a adunat Mitriță, care a debutat în națională la 23 de ani, în martie 2018, când selecționer era Cosmin Contra

Cum ar putea arăta primul 11 la primul meci al lui Mircea Lucescu

  • Niță - Rațiu, Drăgușin, A. Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, N. Stanciu - Man, Drăguș, Fl. Coman

Cum arată 11-le format din restul jucătorilor care vor fi convocați

  • H. Moldovan - Mogoș, A. Rus, Ghiță, Sorescu - I. Hagi, Olaru, Cicăldău, Mihăilă - Pușcaș, Bârligea

Și-a prelungit contractul cu Craiova pe un salariu record

Săptămâna trecută, Mitriță a semnat prelungirea înțelegerii cu Universitatea Craiova până în vara lui 2028.

Noul contract prevede un salariu imens, de 50.000 de euro net lunar, iar Mitriță s-a ales și cu 200.000 de euro la semnătură. În schimb, clubul a introdus o clauză de reziliere de 5.000.000 de euro. 

Mitriță în precedenții 5 ani

SezonEchipăMeciuriGoluri
19/20New York City FC4918
20/21Al Ahly294
21/22PAOK383
22/23Al Raed286

2023-2024 U Craiova 39 / 16

L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17.09
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Descindere în forță   Poliția a arestat un ultras chiar la  pauza meciului !
Campionate
17.09
Descindere în forță Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului!
Citește mai mult
Descindere în forță  Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului !