„Nu e corect” Alisha Lehmann vrea egalitate salarială între femei și bărbați: „ Facem aceeași meserie , iar ei sunt plătiți de 100.000 de ori mai mult”
Alisha Lehmann / Foto: Imago

„Nu e corect”Alisha Lehmann vrea egalitate salarială între femei și bărbați: „Facem aceeași meserie, iar ei sunt plătiți de 100.000 de ori mai mult”

  • Elvețianca Alisha Lehmann (25 de ani), recent transferată la Juventus Torino, de la Aston Villa, a declarat că fotbalul feminin ar merita mai mult respect, în special din punct de vedere financiar
  • Cunoscuta jucătoare consideră că nu sunt atât de multe diferențe între fotbalul feminin și cel masculin, astfel încât să fie această discrepanță salarială.
Messi, „dublă” în 4 minute! Superstarul argentinian,  MVP  la revenirea pe gazon
Citește și
Messi, „dublă” în 4 minute!Superstarul argentinian, MVP la revenirea pe gazon
Citește mai mult
Messi, „dublă” în 4 minute! Superstarul argentinian, MVP la revenirea pe gazon

Alisha Lehmann este una dintre cele mai cunoscute jucătoare de fotbal la nivel mondial.

Este jucătoare de bază în naționala Elveției și la Juventus Torino, însă nu a reușit niciodată să se apropie de elita fotbalului feminin.

În schimb, pe rețelele sociale, Alisha Lehmann se află în top: are 17.000.000 de urmăritori pe Instagram și 10.000.000 pe Tik Tok, fiind la nivelul starurilor mondiale din industria muzicii, actoriei sau televiziunii.

Lehmann și-ar dori egalitate salarială între femei și bărbați

Jucătoarea e deranjată de diferențele salariale dintre fotbalul feminin și cel masculin.

Alisha formează un cuplu cu brazilianul Douglas Luiz, transferat și el la Juventus Torino în această vară, tot de la Aston Villa.

50 de milioane de euro
a plătit Juventus pentru transferul lui Douglas Luiz de la Aston Villa

Sud-americanul câștigă la Juventus un salariu foarte mare, în comparație cu cât este recompensată Lehmann, ceea ce o face pe jucătoare să creadă că eforturile femeilor din fotbal sunt subapreciate.

50.000 de euro
a plătit Juventus pentru a o transfera pe Alisha Lehmann

„Ne-ar plăcea să avem același salariu, pentru că de multe ori mă duc acasă și vorbesc cu Douglas și îi spun că nu este corect.

Facem aceeași meserie, dar el este plătit de 100.000 de ori mai mult decât mine. Este ceva care mă afectează. Evident, drumul pe care trebuie să-l parcurgem este lung, pentru că poate nu va exista niciodată egalitate salarială” a spus Alisha Lehmann pentru „Gazzetta dello Sport”.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5