Atletico - Inter 2-0/ Atletico Madrid, "supercampioana" Europei

Atletico - Inter 2-0/ Atletico Madrid, "supercampioana" Europei

Atletico Madrid a castigat pentru prima data in istorie Supercupa Europei, dupa ce s-a impus in fata unui Inter "visator" in finala de vineri seara. Castigatori ai primei editii de Europa League, spaniolii au intrerupt sirul de trofee castigate in acest an de Inter Milano. Cristi Chivu a fost titular intr-o echipa a italienilor care nu a aratat a campioana.

Atletico Madrid castiga Supercupa EuropeiFoto: Reuters

Inter l-a tinut bine "in frau" pe Diego Forlan, insa Atletico Madrid a aratat ca are o echipa valoroasa, punctand de doua ori in repriza secunda. Jose Antonio Reyes a deschis scorul in minutul 62 dupa o actiune foarte frumoasa a spaniolilor, iar Kun Aguero a pedepsit defensiva visatoare a italienilor in minutul 83, dupa o faza de "curtea scolii".

Inter a avut ocazia sa marcheze golul de onoare in minutul 90, atunci cand Massimo Busaca a dictat lovitura de la 11 metri in favoarea castigatorilor Ligii Campionilor, insa Diego Milito, ales cu o zi inainte cel mai bun jucator al anului de catre UEFA, a ratat.

Rafa Benitez, antrenor Inter: "A fost foarte greu pentru echipa noastra. Am inceput bine, dar nu am avut niciodata meciul sub control. In schimb, cei de la Atletico au fost mai puternici din punct de vedere fizic si intr-o conditie mai buna decat noi. S-au pregatit mai bine pentru acest meci. Noi nu am avut timp sa lucram prea mult din cauza Cupei Mondiale, multi jucatori s-au intors tarziu. Vreau sa fac modificari, dar imi va lua timp".

Quique Sanchez Flores, antrenor Atletico: "Aceasta victorie aduce multa fericire suporterilor nostri si trebuie sa spun ca am jucat foarte bine si am meritat victoria. Sunt foarte multumit".

Echipe de start:

Inter Milano: Julio Cesar, Maicon, Walter Samuel, Lucio, Cristian Chivu, Dejan Stankovic (Goran Pandev '69), Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Wesley Sneijder (Coutinho '78), Diego Milito, Samuel Eto'o

Atletico Madrid: David de Gea, Tomas Ujfalusi, Luis Perea, Diego Godin, Alvaro Dominguez, Paulo Assuncao, Jose Antonio Reyes (Fran Merida '70), Raul Garcia, Simao (Ignacio Camacho '90), Sergio Aguero, Diego Forlan (Jose Manuel Jurado '82)

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”