ATP reglementează pauzele de toaletă după ce Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic au abuzat de această practică

ATP reglementează pauzele de toaletă după ce Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic au abuzat de această practică

ATP a decis să reglementeze pauzele de toaletă din timpul meciurilor după ce mai multe discuții au apărut pe parcursul actualului sezon. Stefanos Tsitsipas a abuzat de această practică la US Open, scoțându-l din sărite pe britanicul Andy Murray.

Stefanos TsitsipasFoto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

În faţa protestelor din ultimele luni faţă de numărul mare de pauze de toaletă pe termen nedeterminat luate de unii jucători, ATP a decis să reglementeze această practică, asimilată, uneori, dorinţei unor jucători de a tăia ritmul adversarului.

Chiar dacă mai mulţi jucători au recurs la aceste practici, problema a devenit tot mai mare în acest sezon, mai întâi în timpul turneului de la Roland Garros, când Novak Djokovic a părăsit terenul în optimile de finală, împotriva italianului Musetti, şi în finală, împotriva grecului Tsitsipas, meciuri în care era condus cu 2-0 la seturi.

Apoi au urmat controversele din timpul US Open, legate de pauzele lungi, sistematice, petrecute la vestiare de Stefanos Tsitsipas, care l-au enervat în mod deosebit pe Andy Murrray, adversarul pe care grecul l-a învins în primul tur.

În faţa acestor situaţii, ATP a decis să acţioneze. Într-un document trimis jucătorilor, intrat în posesia L'Equipe, un nou regulament stabileşte timpul pe care un jucător îl poate avea pentru o pauză de vestiar. Acum a fost stabilit un maxim de trei minute după ce jucătorul intră în toaletă.

Tenismenii vor avea două minute pentru a-şi schimba echipamentul pe lângă această pauză de trei minute la toaletă.

Un jucător poate face doar o pauză de toaletă pe joc. Acestă pauză poate fi luată doar la sfârşitul unui set. Se consideră încălcarea regulamentului dacă un sportiv nu este pregătit de joc în timpul alocat.

În ceea ce priveşte time-out-ul medical (cu o dată de intrare în vigoare ce urmează a fi stabilită), există şi aici o schimbare, tot cu scopul de a evita abuzurile. Va exista un time-out de trei minute pentru fiecare meci, care va fi luat doar în timpul unei schimbări a terenului sau la sfârşitul unui set.

Dacă jucătorul nu poate continua până la următoarea schimbare a terenului, el va pierde punctele necesare pentru a ajunge la acea schimbare de teren sau la sfârşitul setului, conform News.ro.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5