„Stop atacurilor”  FR Gimnastică, reacție în  scandalul bronzului  de la sol: „Nu am fost niciodată de acord cu așa ceva!”
Ana-Maria Bărbosu. Foto: IMAGO

„Stop atacurilor” FR Gimnastică, reacție în scandalul bronzului de la sol: „Nu am fost niciodată de acord cu așa ceva!”

  • Federația Română de Gimnastică a afirmat că a solicitat încă de la început acordarea a trei medalii de bronz la sol, tuturor sportivelor aflate în discuție, iar americanii erau de acord cu această soluție.
  • FRG a cerut ca atacurile din mediul online să înceteze împotriva gimnastelor Ana-Maria Bărbosu (18 ani), Sabrina Maneca-Voinea (17 ani) și Jordan Chiles (23 ani), dar și a legendarei Nadia Comăneci (62 ani), care a fost foarte vocală în această controversă.
Culisele finalei de la sol Cazul explicat  pas cu pas  + SUA vrea să răstoarne decizia de la TAS. Ce șanse au americanii
Citește și
Culisele finalei de la solCazul explicat pas cu pas + SUA vrea să răstoarne decizia de la TAS. Ce șanse au americanii
Citește mai mult
Culisele finalei de la sol Cazul explicat pas cu pas + SUA vrea să răstoarne decizia de la TAS. Ce șanse au americanii

FR Gimnastică: „Am acceptat solicitările americanilor”

„Federația Română de Gimnastică a luat act de acuzațiile existente la nivel internațional și dorește ca prin prezentul comunicat de presă să clarifice anumite aspecte extrem de importante.

Inițiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea a fost lansată de către avocații Federației Române de Gimnastică, cu acceptul prealabil al Federației.

Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanților convenționali, a depus toate diligențele necesare pentru ca acest consens să fie atins.

Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convențional al părții americane”, se arată în comunicatul Federației Române de Gimnastică.

„FRG nu a fost niciodată de acord sa se retragă medalia”

Scandalul a continuat în întreaga lume a gimnasticii, iar criticile au fost îndreptate spre sportive, dar și în direcția Nadiei Comăneci, care a cerut ca toate să primească medalii.

FRG a făcut apel ca aceste atacuri să înceteze.

„În toată această perioadă, FRG a fost susținută inclusiv de către Nadia Comăneci, pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor, raportat la dificultățile de natură tehnică ce s-au dovedit a fi întâmpinate de către Federația Internațională de Gimnastică.

FRG, alături de partenerii săi, a căutat mereu ca soluția acestui diferent să fie tranșată într-un mod în care se acordă respect și recunoștință sportivelor implicate.

Pe această cale, facem apel către întreaga comunitate de gimnastică, atât din țară cât și din afara țării, să pună STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea și în special a Nadiei Comăneci a cărei intervenție a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive/ trei medalii”.

FRG nu a fost niciodată de acord sa se retragă medalia. Federația Română de Gimnastică
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”