Barcelona rupe Generația de Aur  Șefii Barca Academy refuză să explice de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu, în timp ce  Răducioiu a sistat  orice relație cu ei 
Florin Răducioiu, Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu FOTO Sportpictures

Barcelona rupe Generația de Aur Șefii Barca Academy refuză să explice de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu, în timp ce Răducioiu a sistat orice relație cu ei

  • Proiectul Barcelona Academy a fost inaugurat marți la București, chiar în prezența președintelui Joan Laporta, dar fără Gică Popescu și Gică Hagi
  • Cei de la Barca Academy au refuzat solicitările oficiale din partea GOLAZO.ro de a explica de ce n-au fost invitați singurii români care au jucat în blaugrana în era modernă
  • În schimb, ei l-au ironizat pe Gică Popescu, căpitanul Barcelonei la mijlocul anilor ‘90
  • Florin Răducioiu, președintele proiectului, a rupt orice relație cu cei doi foști colegi și a fost singurul care nu i-a urat La Mulți Ani lui Gică Popescu pe grupul de WhatsApp al Generației de Aur

Barcelona și-a deschis Academie în România. Un proiect spectaculos, dar care a creat o imensă controversă chiar de la inaugurarea sa.

Acesta a avut loc marți, pe Arcul de Triumf, în prezența lui Joan Laporta, președintele clubului catalan. Alături de el au stat Florin Răducioiu, președintele Barca Academy, și Marius Pavel, om de afaceri și fondatorul proiectului.

În fapt, este o franciză pe care o acordă gruparea catalană. Mai sunt 3 astfel de academii Barcelona în Europa (Italia, Ungaria, Turcia) și 28 în lume. 

FC Barcelona a răspuns în două ore

A surprins absența lui Gică Hagi și Gică Popescu, singurii fotbaliști români care au evoluat pentru clubul catalan în epoca modernă, Gică Popescu a fost chiar căpitan al Barcelonei în sezonul în care echipa a cucerit Cupa Cupelor. 

GOLAZO.ro a încercat în ultimele zile să obțină din partea celor care conduc Barca Academy o explicație oficială privind faptul că Hagi și Popescu nu au fost invitați.

GOLAZO.ro obținuse foarte repede un răspuns din partea clubului Barcelona, care a reacționat în doar câteva ore de la primirea solicitării.

Barcelona răspunde   GOLAZO.ro a întrebat clubul catalan  de ce au lipsit Hagi și Gică Popescu  la lansarea Academiei de la București
Citește și
Barcelona răspunde GOLAZO.ro a întrebat clubul catalan de ce au lipsit Hagi și Gică Popescu la lansarea Academiei de la București
Citește mai mult
Barcelona răspunde  GOLAZO.ro a întrebat clubul catalan de ce au lipsit Hagi și Gică Popescu la lansarea Academiei de la București

Spaniolii au susținut că decizia a fost luată de cei din România, cu care ei au fost de acord. În plus, au adus în prim-plan numele lui Florin Răducioiu. Fostul mare atacant al naționalei României a jucat și el în Spania, dar la Espanyol, rivala lui FC Barcelona. 

Florin Răducioiu este președintele academiei Barcei din București. Partenerul nostru a luat această decizie și noi am fost de acord cu ea Oriol Bonsoms Mallen, ofițer de presă Barcelona, răspuns pentru GOLAZO.ro

Ironie: “Popescu n-a fost invitat, dar putea să vină”

Primul pe care GOLAZO.ro l-a contactat a fost chiar fondatorul proiectului, Marius Pavel. Acesta n-a răspuns nici apelurilor telefonice, dar nici mesajului de pe WhatsApp.

În schimb, a reacționat unul dintre colaboratorii acestuia, Cosmin Enache, șef al departamentului de marketing: “Am înțeles că doriți să luați legătura cu noi. Vă stau la dispoziție“.

A urmat un dialog în care n-a explicat în mod clar cine a decis ca Hagi și Popescu să nu fie pe lista invitaților. Dar a strecurat două ironii.

  1. “Mă întrebați dacă Marius Pavel, fondatorul proiectului, știe de ce n-au fost invitați? Păi, patronul vostru, al site-ului, știe despre lista invitaților la vreo acțiune realizată de cei din redacție?”
  2. “Au mai fost persoane care nu au fost invitate, dar au participat, un exemplu fiind Anghel Iordănescu. Gică Popescu putea și el să vină, chiar dacă nu era pe lista invitaților, nu?”

Cosmin Enache a promis că revine cu un răspuns explicit pe acest subiect, “am întrebat, aștept un răspuns”, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Întrebați-i pe cei ce au organizat evenimentul de ce n-am fost și noi marți seară la Arcul de Triumf. Dacă te invită cineva, vii... Nu puteam veni dacă nu am fost invitați. Dar să stea liniștit cine n-a vrut. Dacă au crezut că ne țin pe mine și pe Gică departe de Laporta, s-au înșelat. Ne vedem azi la Parlament! Nu contează cine ne-a invitat. Vom fi acolo, ne vom vedea cu Laporta Gică Popescu, pentru GSP

Ce s-a întâmplat pe grupul de WhatsApp al Generației de Aur

GOLAZO.ro l-a căutat și pe Florin Răducioiu pentru a-i cere un punct de vedere. Nu a răspuns la telefon și nici la mesajul scris, pe care l-a văzut în cursul zilei de joi. 

În schimb, tot mai multe indicii și întâmplări derulate în ultimele zile arată că s-a produs o ruptură totală între unii dintre cei mai importanți membri ai Generației de Aur. Mai precis, între Răducioiu, pe de o parte, Gică Popescu și Hagi, pe de altă parte.

Colegi ai acestora au dezvăluit că miercuri, în ziua în care Popescu a împlini 57 de ani, pe grupul de WhatsApp al Generației de Aur, toți i-au scris și i-au urat La Mulți Ani, mai puțin unul singur: Florin Răducioiu. 

Surse politice: Marcel Ciolacu, surprins de absența lui Hagi și Popescu

Singurul moment în care Gică Popescu și Florin Răducioiu au apărut zilele trecute împreună, într-un cadru legat de Barca Academy, a fost în sediul Guvernului. Laporta a mers aici pentru o întâlnire cu prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Răducioiu a fost prezent ca președinte al academiei, iar Gică Popescu, în calitate de consilier al prim-ministrului, nu invitat de Barcelona. Răducioiu a stat departe de Popescu, atât la masă, cât și în fotografia oficială. În schimb, lângă Gică a luat loc Bogdan Matei (PSD).

FOTO facebook.com/CiolacuMarcel FOTO facebook.com/CiolacuMarcel
FOTO facebook.com/CiolacuMarcel

Surse politice susțin că inclusiv Marcel Ciolacu s-a arătat extrem de surprins de absența lui Gică Popescu și Gică Hagi de la momentul inaugurării de marți seară.

Mai ales că în prim-plan, la tăierea panglicii, alături de Laporta, au fost prezenți oameni din PSD.

Printre ei: fostul ministru al Sportului, Bogdan Matei, acum senator PSD și președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din Senat, dar și Andrei Iordănescu, candidat PSD la alegerile locale din 9 iunie, pentru Consiliul General al Municipiului București.

Gică Popescu și Gică Hagi, ca fotbaliști, la Barcelona

  • Popescu a jucat între 1995 și 1997, Hagi a fost între 1994 și 1996
  • În sezonul 1995-1996, ei erau doi dintre cei 6 străini din lotul Barcei, ceilalți fiind: Figo, Prosinecki, Kodro și Jordi Cruyff. În vara lui 1995, plecaseră de la Barcelona 3 străini: Romario, Stoicikov și Koeman
  • Hagi și Popescu au bifat, cumulat, 145 de meciuri pentru Barca și 24 de goluri, în toate competițiile
  • Au câștigat, cumulat, 4 trofee: Gică Popescu (3), Hagi (1)
  • În cei 4 ani, 1994-1997, în care măcar unul dintre cei doi a fost la Barcelona, titlul de cel mai bun fotbalist român al anului a fost monopolizat de ei: Hagi (2), Popescu (2)
  • În perioada în care cei doi au fost pe Nou Camp, Barcelona a avut doar doi antrenori: Johan Cruyff și Bobby Robson

Ce este proiectul Barca Academy

Omul de afaceri Marius Pavel a reușit să obțină franciza din partea clubului FC Barcelona.

„Este o mare reușită pentru că e foarte greu ca Barcelona să aprobe un astfel de proiect. Omul care aplică trebuie să aibă un plan de business, să garantezi cu niște afaceri, sa ai o imagine imaculată, nu poți să închizi academia după un an”, a explicat Cosmin Enache, PR la Barca Academy, într-un interviu pentru fanatik.ro.

Antrenamentele copiilor au loc, deocamdată, la stadionul Arcul de Triumf, dar e în plan și deschiderea unei alte locații.

Taxa lunară pentru un  copil este de 800 de lei, sumă care nu include și echipamentului. Conform celor de la Barca Academy, s-au înscris deja 150 de copii, dar cererile sunt triple. Proiectul are și un site dedicat: www.barcaacademy.ro.

CALCULE Ce noroc! România U21 a spulberat Muntenegru, apoi a primit rezultatul perfect în min. 90+3 la duelul rivalelor!  Cum ne calificăm la Euro 2025
Nationala
11.10
CALCULECe noroc! România U21 a spulberat Muntenegru, apoi a primit rezultatul perfect în min. 90+3 la duelul rivalelor! Cum ne calificăm la Euro 2025
Citește mai mult
CALCULE Ce noroc! România U21 a spulberat Muntenegru, apoi a primit rezultatul perfect în min. 90+3 la duelul rivalelor! Cum ne calificăm la Euro 2025
Între 2 și 7 ani de închisoare   Mario Iorgulescu  a scăpat de acuzația de omor, iar reîncadrarea îi garantează o pedeapsă mult mai mică
Diverse
11.10
Între 2 și 7 ani de închisoare Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor, iar reîncadrarea îi garantează o pedeapsă mult mai mică
Citește mai mult
Între 2 și 7 ani de închisoare  Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor, iar reîncadrarea îi garantează o pedeapsă mult mai mică
Antrenorul FCSB și relația cu Becali   Elias Charalambous : „Știam totul despre patron. N-aș fi fost la club dacă nu mi-ar fi plăcut!”
Liga 1
11.10
Antrenorul FCSB și relația cu Becali Elias Charalambous: „Știam totul despre patron. N-aș fi fost la club dacă nu mi-ar fi plăcut!”
Citește mai mult
Antrenorul FCSB și relația cu Becali   Elias Charalambous : „Știam totul despre patron. N-aș fi fost la club dacă nu mi-ar fi plăcut!”
TOP 10 A explodat cota lui  Lamine Yamal  + Kylian Mbappe nu mai e cel mai scump jucător din lume
Campionate
11.10
TOP 10A explodat cota lui Lamine Yamal + Kylian Mbappe nu mai e cel mai scump jucător din lume
Citește mai mult
TOP 10 A explodat cota lui Lamine Yamal + Kylian Mbappe nu mai e cel mai scump jucător din lume
Cine transmite la TV Cipru - România  Naționala joacă sâmbătă, în etapa a 3-a din  Nations League
Nationala
11.10
Cine transmite la TV Cipru - România Naționala joacă sâmbătă, în etapa a 3-a din Nations League
Citește mai mult
Cine transmite la TV Cipru - România  Naționala joacă sâmbătă, în etapa a 3-a din Nations League
„L-aș fi lăsat acasă”   La ce atacant ar fi renunțat  Ionel Dănciulescu  în schimbul lui Bîrligea, pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
11.10
„L-aș fi lăsat acasă” La ce atacant ar fi renunțat Ionel Dănciulescu în schimbul lui Bîrligea, pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
„L-aș fi lăsat acasă”  La ce atacant ar fi renunțat Ionel Dănciulescu în schimbul lui Bîrligea, pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
După 7 luni!  A venit motivarea deciziei TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep:   proba-cheie care a fost discreditată  de experții sportivei
Tenis
10.10
După 7 luni! A venit motivarea deciziei TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep: proba-cheie care a fost discreditată de experții sportivei
Citește mai mult
După 7 luni!  A venit motivarea deciziei TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep:  proba-cheie care a fost discreditată de experții sportivei
Schimbare la Balonul de Aur  În acest an câștigătorul  nu va mai ști  dinainte că el e alesul
Campionate
11.10
Schimbare la Balonul de Aur În acest an câștigătorul nu va mai ști dinainte că el e alesul
Citește mai mult
Schimbare la Balonul de Aur În acest an câștigătorul nu va mai ști dinainte că el e alesul