Pericolul din sena  Belgia se retrage din ștafeta mixtă de triatlon! Sportivă  infectată cu E. coli
Claire Michel. Foto: Imago

Pericolul din sena Belgia se retrage din ștafeta mixtă de triatlon! Sportivă infectată cu E. coli

  • Claire Michel (35 de ani), triatlonista belgiană, s-a retras din ștafeta mixtă la Jocurile Olimpice din cauza unei infecții cu E. coli contractate după ce a înotat în râul Sena.
  • Decizia Comitetului Olimpic Belgian (COIB) vine pe fondul îngrijorărilor legate de calitatea apei din Sena.
REZULTATEle românilor la JO - 5 AUGUST  Bărbosu și Voinea , deposedate de bronz la sol, în urma unei contestații. Alexuc și Arnăut, învinși la lupte
Citește și
REZULTATEle românilor la JO - 5 AUGUSTBărbosu și Voinea, deposedate de bronz la sol, în urma unei contestații. Alexuc și Arnăut, învinși la lupte
Citește mai mult
REZULTATEle românilor la JO - 5 AUGUST Bărbosu și Voinea , deposedate de bronz la sol, în urma unei contestații. Alexuc și Arnăut, învinși la lupte

Comitetul Olimpic Belgian (COIB) a anunțat duminică că echipa sa nu va participa la ștafeta mixtă de triatlon programată luni, 5 august.

Această decizie a fost luată din cauza retragerii triatlonistei Claire Michel, care s-a îmbolnăvit după ce a înotat în râul Sena miercuri, 31 iulie, în cadrul probei individuale.

Claire Michel, internată după intrarea în Sena

Sportivii Marten Van Riel, Jelle Geens și Jolien Vermeylen nu vor putea astfel să participe la cursă.

„Din păcate, Claire Michel, membră a echipei belgiene de ștafetă, este bolnavă și trebuie să ne retragem din competiție.

Decizia a fost luată după o consultare cu sportivii și echipa lor”, a declarat comitetul belgian într-un comunicat, fără a oferi detalii suplimentare despre starea sa de sănătate, potrivit marca.com.

Cu toate acestea, mass-media belgiană a raportat că, după cinci zile în care s-a simțit rău, triatlonista a fost internată duminică în spital cu o infecție cu E. coli, potrivit sursei citate anterior.

Îngrijorări legate de calitatea apei din Sena

Retragerea lui Michel, care a terminat pe locul 38 în proba individuală feminină, vine în contextul preocupărilor legate de calitatea apei din Sena.

Organizatorii au declarat că nivelurile de bacterii fecale din râu erau considerate „sigure” pentru sportivi, miercuri, iar teste suplimentare vor fi efectuate în această dimineață înainte de a da undă verde competiției de ștafetă.

„CIO și Federația Belgiană de Triatlon speră că vor fi trase învățăminte pentru competițiile viitoare de triatlon.

Vorbim despre garantarea zilelor de antrenament, a zilelor de competiție și a formatului competițiilor, care trebuie clarificate din timp pentru a evita incertitudinea sportivilor, echipele lor și fani”, se arată în comunicatul adresat clar Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice, precum și World Triathlon.

Problemele vechi de un secol care afectează Jocurile Olimpice

Înotul în Sena a fost interzis acum mai bine de un secol, în principal din cauza calității apei. La Paris, apa de ploaie și apa uzată sunt gestionate prin același sistem de canalizare, proiectat în secolul al XIX-lea, ceea ce face ca precipitațiile să provoace revărsarea canalizării.

20 de milioane
de metri cubi de apă reziduală au ajuns în fluviu

Benjamin Raigneau, șeful Departamentului de Curățenie și Apă al orașului Paris, a declarat că situația se va îmbunătăți.

Am reușit să reducem această cantitate la două milioane de metri cubi în fiecare an. Iar, odată cu Jocurile Olimpice, acest proces a fost accelerat”, a spus Raigneau, potrivit euronews.ro.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”