Refuză  Orașele din Belgia nu vor să găzduiască meciul cu  Israel ! Varianta de rezervă a „diavolilor roșii”
Jeremy Doku și Kevin De Bruyne, Belgia. Foto: IMAGO

Refuză Orașele din Belgia nu vor să găzduiască meciul cu Israel! Varianta de rezervă a „diavolilor roșii”

  • Belgia va fi nevoită să joace meciul cu Israel în afara țării, după ce orașele au refuzat să găzduiască meciul din cauza sensibilității politice și a necesității prea multor măsuri de securitate.
  • Federația de Fotbal din Belgia (RBFA) se consultă cu UEFA cu privire la locații alternative.
  • BELGIA - ISRAEL, meci din Grupa A2 a Ligii Națiunilor, va avea loc pe 6 septembrie, de la ora 21:45.

Din cauza războiului din Gaza, mai multe orașe belgiene, printre care Liège, Bruxelles, Leuven, Anvers și Brugge, au refuzat să găzduiască partida cu Israel.

Belgia nu va juca acasă meciul cu Israel, din cauza războiului din Gaza: „Risc disproporționat”

Consilierul municipal pentru sport din Bruxelles, Benoit Hellings, a declarat deja că „având în vedere situația dramatică din Gaza și șocul geopolitic pe care l-a provocat”, meciul nu se va juca în acest oraș.

Acesta a afirmat că meciul implică un „risc disproporționat, chiar și cu «porțile închise»”, iar siguranța vizitatorilor, jucătorilor, cetățenilor și serviciilor de securitate nu poate fi garantată.

În ciuda mai multor încercări ale Federației de a ajunge la un acord cu un oraș belgian, „diavolii roșii” vor trebui aproape sigur să joace meciul de acasă în străinătate.

Belgia - Israel s-ar putea juca în Ungaria, pe stadionul care a găzduit și meciul cu România

Au existat deja discuții cu UEFA în această săptămână, iar Pancho Arena, stadionul echipei Akademia Pușkaș din Ungaria, este o opțiune luată în calcul.

Site-ul belgian HLN scrie că „acest stadion se află literalmente în curtea din spate a premierului pro-israelian Victor Orban”.

  • Arena din Felcsút a găzduit partida Israel - România din preliminariile EURO 2024 (18 noiembrie 2023), câștigată de „tricolori” cu 2-1.

Disputarea meciului în străinătate ar reprezenta o lovitură grea pentru Federația belgiană, care a suferit pierderi de aproape 12 milioane de euro anul trecut și care va avea dificultăți în a atinge pragul de rentabilitate și în acest an.

RBFA va pierde aproape un milion de euro din venituri și va trebui să plătească și cheltuielile de deplasare.

Este, de asemenea, un eșec pe plan sportiv, Belgia având nevoie de sprijinul propriilor suporteri după un EURO la care s-a oprit în optimi (0-1 cu Franța), după ce a terminat pe locul 2 în grupa câștigată de România.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”