Ce va face Boloni Antrenorul o va părăsi pe Metz » Sursele GOLAZO.ro comentează  varianta Standard
Ladislau Boloni a rămas doi ani la Metz Foto: Imago

Ce va face BoloniAntrenorul o va părăsi pe Metz » Sursele GOLAZO.ro comentează varianta Standard

  • Ladislau Boloni, 71 de ani, mai are contract până în 2025 la Metz, numai că lorenii au deja altă țintă: Habib Beye (ex-Red Star).
  • Boloni ar avea șanse de a se întoarce la Standard Liege, „dar numai dacă prietenul său Lucien D’Onofrio va cumpăra clubul”.
  • Directorul general al lui Standard a negat soluția Boloni, susținând că Ivan Leko va rămâne momentan la Liege.

Doi ani a rămas Ladislau Boloni la Metz. Primul, foarte bun, promovând în Ligue 1 cu o echipă pe care a găsit-o distrusă moral în divizia secundă și căreia i-a redat încrederea. 

Al doilea sezon, fără investiții importante în transferuri, resimțind șocul revenirii în elită, a fost ca un montagne russe în prima sa parte, urmat de o serie neagră în decembrie-februarie (zece meciuri fără victorie, nouă înfrângeri și un egal) care a provocat prăbușirea, căderea imposibil de oprit. La final, a pierdut barajul și a retrogradat. 

Cine vine la Metz după Boloni

Antrenorul în vârstă de 71 de ani își prelungise contractul cu Metz până în 2025, dar nu va mai continua. Francezii de la Le Republicain Lorrain sunt siguri că Boloni va fi înlocuit în curând. 

Un nume a devenit prioritar pentru Bernard Serin, președintele clubului. 

Habib Beye, 46 de ani, fost internațional senegalez care s-a despărțit de Red Star după trei stagiuni. Tocmai promovase în Ligue 2. 

Alți tehnicieni pe listă: Regis Brouard (57, ex-Bastia), Stephane Dumont (41, încă la Guingamp) și Gregory Proment (45, fost căpitan la Metz și antrenor la Metz B, momentan la Seraing).

Boloni: „Știu unde bate întrebarea asta și îmi face rău”

Boloni a fost foarte afectat de retrogradare. Le-a spus jurnaliștilor loreni ce a simțit după eșecul suferit în baraj, 1-2 și 2-2 după prelungiri cu Saint-Etienne. 

În vestiar, am văzut tristețe, suferință, adulți cu privirea în pământ, plângând… Ne va lua zile să digerăm tot ce ni s-a întâmplat, apoi ne vom revedea pentru a fi mai puternici, mai inteligenți. Viața nu se oprește aici Ladislau Boloni, pentru Le Republicain Lorrain

S-a plâns de arbitrajul lui Jerome Brisard la ultimul meci, contestând eliminarea: „Nu arbitrul, ci VAR mi-a eliminat jucătorul. În birou, în fotoliu, vezi altfel meciul față de teren. Un gest agresiv, însă să scoți cartonașul roșu… Adversarul nu era un cadavru, s-a ridicat și a jucat până la sfârșit. Acuz interpretările”.  

A fost întrebat despre viitor. „Viitorul meu? I-am cerut soției să ia o sticlă de whisky. Mă întorc acasă și beau un pahar cu cuburi de gheață”. 

A adăugat suspicios: „Știu unde bate întrebarea asta și îmi face rău, așa că nu voi răspunde”. 

Voi avea o întâlnire cu șefii lui Metz. Avem lucruri de rezolvat, nu suntem sălbatici. Dacă verificăm, vedem că n-au fost doi ani răi, foarte bun primul, insuficient al doilea Ladislau Boloni

„Standard e de vânzare, se pot întâmpla multe lucruri”

Potrivit unor apropiați ai săi, antrenorul suferă, trece printr-o perioadă delicată și mai are nevoie de timp pentru a putea depăși acest pas înapoi. 

Care va fi noua sa destinație? O variantă ar putea fi întoarcerea la Standard Liege, una dintre formațiile de succes ale carierei sale, susține iAMSport.ro. 

Sursele GOLAZO.ro din Belgia, foarte apropiate de Standard, dezvăluie că „numit în ianuarie, antrenorul croat Ivan Leko rămâne momentan, dar vrea să știe sigur ce se va petrece cu echipa. Clubul e de vânzare, se pot întâmpla multe lucruri”. 

3 trofee
a cucerit Ladislau Boloni la Standard Liege în perioada 2008-2010: titlul de campion în primul sezon și două Supercupe ale Belgiei

Finalul sezonului trecut a fost plin de probleme. Roș-albii nu au învins pe nimeni în ultimele zece etape. La sfârșit, patru înfrângeri legate. 

„Leko a fost foarte critic la adresa jucătorilor. A spus că nu vrea să fie parte a unei asemenea glume”. 

Încă un parteneriat Boloni-D’Onofrio? Al 4-lea? Posibil

Pierre Locht, CEO-ul lui Standard care și-a prezentat demisia luna trecută, dar care va lucra la gruparea din Liege până în octombrie, a negat venirea lui Ladislau Boloni. 

Totuși, există o portiță pentru Loți la Standard. „Prietenul său Lucien D’Onofrio vrea să cumpere clubul. Dacă această afacere se va realiza, atunci e posibil ca Boloni să intre în discuție”, au precizat sursele GOLAZO.ro. 

alt-text alt-text
Loți Boloni, în 2017, alături de Lucien D’Onofrio (în mijloc), în momentul prezentării la Antwerp. D’Onofrio era director sportiv Foto: Imago

Boloni a colaborat cu D’Onofrio și la Standard în perioada 2008-2010, și la Antwerp (2017-2020), și la Metz, din 2022. 

Acest nou parteneriat Boloni-D’Onofrio nu e exclus în această vară. Momentan însă, la Liege rămâne pe bancă Ivan Leko.

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !