Business Drops #12  Cele mai interesante știri ale săptămânii din  marketing  și business sportiv
Fundația „Ion Țiriac” a oferit 21 de autovehicule pentru sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris și unul pentru gimnasta Sabrina Maneca-Voinea, care s-a clasat pe locul 4 în finala probei de sol, dar a contestat decizia arbitrilor. Foto: Tiriac Collection

Business Drops #12 Cele mai interesante știri ale săptămânii din marketing și business sportiv

  • Cele mai interesante știri ale săptămânii din marketing și business sportiv. Episodul 12.
  • Azi, despre fotbal feminin, recorduri la FCSB, sponsor nou la CSM București și reguli pentru JO 2028.

1. Fundația „Ion Țiriac” a oferit 21 de autovehicule pentru sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris și unul pentru gimnasta Sabrina Maneca-Voinea, care s-a clasat pe locul 4 în finala probei de sol, dar a contestat decizia arbitrilor. Mașinile pentru câștigătorii medaliei de aur valorează 52.500 euro fiecare, cele pentru „argint” – 25.000 de euro, iar cele pentru „bronz” – 20.000 de euro.

2. PrimaSport va transmite în România partidele din grupele UEFA Champions League, Europa League și Conference League, în perioada 2024-2027. În sezonul 2024 – 2025, FCSB va juca în faza principală Europa League sau în cea din Conference League, iar CFR este calificată în play-off-ul Conference League, având șanse mari să acceadă în faza principală a acestei competiții.

3. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a achiziționat drepturile TV pentru Euro 2025 feminin la fotbal. Jocurile vor fi transmise live în 34 de țări, atât în sistem free-to-air, cât și prin servicii de streaming accesate pe bază de abonament. Finala Euro 2022, dintre Anglia și Germania (2-1), a stabilit recordul de audiență pe BBC pentru un meci de fotbal jucat de fete (17,4 milioane de spectatori).

4. Stanleybet România a devenit sponsor oficial al echipelor feminină și masculină de handbal ale Clubului Sportiv Municipal București.

5. Cu ocazia meciului FCSB vs Sparta Praga (2-3), din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, s-a stabilit un nou record de audiență pe stadionul „Steaua”, de 28.875 de spectatori. Precedentul record era de 28.519 fani și data din 6 august 2023 (FCSB vs CFR Cluj 1-0).

Galeria roș-albaștrilor la FCSB - Sparta Praga Galeria roș-albaștrilor la FCSB - Sparta Praga
Galeria roș-albaștrilor la FCSB - Sparta Praga

6. FCSB va primi 1.050.000 de euro de la UEFA pentru că a ajuns în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Dacă o vor elimina pe LASK Linz și vor accede în grupele Europa League, campionii României vor fi premiați cu încă  3.630.000 euro. Dacă vor juca în grupele Conference League, vor  primi automat 2.950.000 de euro.

7. Starul NBA Kevin Durant a devenit acționar minoritar la Paris Saint-Germain, plătind peste 4.000.000 de dolari. Baschetbalistul va ajuta clubul din capitala Franței să își crească brandul pe teritoriul Statelor Unite.

8. Africa de Sud are în proiect lansarea unei ligi profesioniste feminine de rugby în 2025. La prima ediție vor participa până la cinci echipe, costurile cu transportul, dar și alte cheltuieli urmând a fi suportate de federația de specialitate.

9. Karen Bass, primarul orașului Los Angeles, a anunțat că la Jocurile Olimpice din 2028 va fi interzisă deplasarea spre arene cu mașinile personale. Inițiativa se încadrează în eforturile pentru asigurarea sustenabilității mediului înconjurător. Edilul a apreciat că va fi nevoie de aproximativ 3000 de autobuze pentru transportul spectatorilor.

10. Potrivit unei analize realizate de Visa, partenerul oficial pentru tehnologii de plată al Jocurilor Olimpice, în perioada 26 iulie – 11 august, cele mai multe tranzacții de pe teritoriul Franței cu carduri emise în străinătate au fost făcute de americani (29%). Creșteri semnificative faţă de perioada similară a anului trecut le-au avut plăţile efectuate de deținătorii de carduri din Brazilia și Japonia.

* Autorul pastilei săptămânale "Business Drops" pentru GOLAZO.ro este Cristian Gheorghe, fost manager la Sportul Studențesc în anii 2000. Co-autor al manualului de Marketing Sportiv, el este fondatorul Sports Business Academy și inițiator al primei scoli de marketing sportiv in ASE București

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”