Vești bune  Luptătoarea  Cătălina Axente  este în afara oricărui pericol
Cătălina Axente / Foto: Imago

Vești bune Luptătoarea Cătălina Axente este în afara oricărui pericol

  • Federația Română de Lupte a anunțat că sportiva Cătălina Axente, accidentată de americanca Kennedy Alexis Blade, sâmbătă, la Jocurile Olimpice la Paris, se află în afara oricărui pericol.
  • Românca a fost proiectată de adversară pe spate, însă a aterizat cu zona cervicală pe saltea, punându-i chiar viața în pericol. Un procedeu foarte riscant, dar regulamentar.

Imediat după această execuție tehnică, Cătălina Axente a rămas întinsă pe saltea, în dureri foarte mari.

Accidentare horror Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ. Românca, transportată  la spital : „Va fi bine”
Citește și
Accidentare horrorMomentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ. Românca, transportată la spital: „Va fi bine”
Citește mai mult
Accidentare horror Momentul în care Cătălina Axente a fost pusă la pământ. Românca, transportată la spital : „Va fi bine”

Arbitrul a observat acest lucru și a solicitat de urgență intervenția medicilor. Din fericire pentru toată lumea, Cătălina mișca degetele și picioarele, semn că nu i-au fost afectate funcțiile locomotorii.

Luptătoarea din România a fost dusă la spital și supusă unor controale amănunțite.

Cătălina Axente se simte bine!

Federația de Lupte a anunțat că sportiva se simte bine și nu a suferit nicio fractură, leziune sau afecțiune neurologică după acel procedeu.

În plus, Federația îndrăznește să se gândească și la eventuala intrare în recalificări a Cătălinei, dacă americanca Alexis Blade va ajunge în finală.

„Federația Română de Lupte dorește să vă informeze faptul că sportiva noastră - Cătălina Axente, care a suferit o accidentare în meciul din optimi, a trecut cu bine peste investigațiile medicale, în urma cărora s-a constatat că nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice.

De asemenea, dorim să precizăm că momentul ulterior accidentării, în care sportiva noastră a rămas pe saltea a fost unul care a respectat protocolul medical internațional impus în astfel de situații, pentru prevenirea oricărui risc suplimentar, Cătălina fiind o luptătoare experimentată și pregătită din punct de vedere fizic.

Luptătoarea noastră a fost asistată în permanență de staff-ul medical al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în frunte cu Dr. Coordonator Dan Tănase, iar pe această cale dorim să le mulțumim pentru profesionalismul, promptitudinea și grija de care au dat dovadă.

Staff-ul Federației Române de Lupte s-a aflat și el în permanentă legătură cu echipa medicală și cu sportiva și ne bucuram că acest moment tensionat s-a încheiat cu bine.

Așteptăm cu sufletul la gură semifinalele categoriei 76 de kg, în urma cărora Cătălina Axente ar putea lupta mâine în recalificări, dacă Kennedy Alexis Blades (SUA) va obține calificarea în finală”, a anunțat Federația Română de Lupte, pe rețelele sociale.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”