Cristian Geambașu Păcat de golurile lui  Munteanu
Cristian Geambașu, editorialist GOLAZO.ro

Cristian GeambașuPăcat de golurile lui Munteanu

  • Dan Petrescu trebuie să le explice jucătorilor adevărul universal al expresiei „2-0, cel mai periculos rezultat”.

Nu mai este o știre, stadionul din Gruia se umple negreșit la meciurile cu FCSB. Lucru care nu se întâmplă nici măcar atunci când CFR joacă în cupele europene. Fascinația românilor pentru FCSB nu are nici granițe geografice, nici bariere culturale.

O ciudățenie în plus este faptul că la meciurile „ceferiștilor” sunt prezenți și fani ai lui U. Care nu vin să fraternizeze cu rivalii din oraș, ci cu oaspeții. Treabă profundă, ardelenească.

Cei care calcă pe minge

Meciul slab în primele 45 de minute. Dacă atât pot oferi cele mai bune două echipe din România este trist. Mogoș a călcat pe minge din minutul 1, când își luase avânt spre poarta lui Tîrnovanu. Că de inimos e inimos Vasile și e sufletul petrecerii, l-ați văzut la Euro.

Pantea l-a imitat un pic mai târziu cu călcatul pe minge. Tot Pantea a încercat o degajare fără să lase mingea să cadă. A ieșit un luft care putea duce la încă o accidentare gravă, nereușită tehnică acompaniată cu hohote din tribună.

Pasele greșite, câtă frunză, câtă iarbă, au fost parte integrantă din spectacol, greșelile de preluare și de poziționare, fapte curente.

Epurările

FCSB a intrat pe teren cu 6 oameni noi față de partida trecută din campionat, cu UTA. Pantea, M. Popescu, Baeten, Miculescu, Șut și Fl. Tănase.

O adevărată epurare. Și pentru ca revoluția să continue, vorba lui Che Guevara, Becali a operat 4 schimbări imediat după pauză. Ies Pantea, Baeten, Alhassan și Miculescu. Intră Crețu nemuritorul, Băluță, Octavian Popescu și Daniel Popa. Charalambous se făcuse mic, mic, să nu cumva să credem că el decide cine intră și cine iese. 

Piese de colecție

Remaniată masiv după plecările din ultima vreme, CFR a fost echipa mai bună timp de două treimi din meci. Disciplina impusă de Dan Petrescu camuflează până la un punct problemele individuale (lipsa de viteză a lui Boben sau vârsta lui Deac) și îl pune în valoare pe Louis Munteanu.

Cele două goluri ale lui sunt piese de colecție care salvează imaginea cenușie a unui derby mai animat totuși în partea a doua. La prima reușită, Munteanu a deviat cu blândețe mingea de lângă un Dawa care nu pricepe ce se întâmplă. La al doilea, a șutat fără preluare centrarea lui Simao, din nou o execuție inaccesibilă unui fotbalist obișnuit.

Cum faci praf o victorie

Eroarea lui Simao (excelent până atunci, cu două pase decisive) speculată de Băluță a băgat în meci pe FCSB. Brusc, festivalul de pase cu călcâiul ale clujenilor s-a transformat în crispare și inițiativa a virat către Olaru și compania.

Pe final de partidă, portarul CFR-ului, Mihai Popa, ne-a arătat de ce un sezon întreg nu a prins nici măcar un meci în tricoul lui Torino, respingând un șut nu foarte complicat în față, fix în picioarele lui Dawa.

Joyskim profitat și a înscris pentru un 2-2 care nu induce neapărat ideea că s-ar fi făcut dreptate, ci că avem echipe care nu pot duce cu adevărat un meci cap coadă.

Păcat totuși de golurile lui Louis Munteanu. Așa se întâmplă atunci când intră pachidermele în magazinul cu porțelan de Sevres. 

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”