​Champions League: FC Porto se califică în sferturi după un penalty acordat cu ajutorul VAR-ului (3-1 vs AS Roma, după prelungiri)

​Champions League: FC Porto se califică în sferturi după un penalty acordat cu ajutorul VAR-ului (3-1 vs AS Roma, după prelungiri)

​FC Porto s-a calificat în sferturile Champions League, după s-a impus cu 3-1 în fața celor de la AS Roma (a fost 2-1 după 90 de minute, scor cu care italienii câștigau partida tur). Golul decisiv a fost înscris de Alex Telles în minutul 117, dintr-un penalty acordat după consultarea VAR-ului.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Gazdele au deschis scorul în minutul 26, când Marega a trimis o minge în fața porții, iar Soares s-a aflat la locul potrivit și a înscris fără probleme.

Romanii au egalat în minutul 36, după ce Militao l-a faultat pe Perotti în careu și arbitrul a arătat punctul cu var. De Rossi l-a învins pe Casillas și a restabilit egalitatea.

Marega a continuat seara excelentă, a urmărit foarte bine centrarea lui Corona și a înscris din apropierea careului de 6m. Scorul a rămas 2-1 până la finalul celor 90 de minute și partida a intrat în prelungiri.

În a doua repriză a prelungirilor, Dzeko s-a aflat de mai multe ori aproape de un potențial gol decisiv. La o fază foarte bună, lobul său a fost blocat de Pepe, care a ajuns la timp la balon și l-a respins din fața porții goale.

În minutul 114, Cüneyt Çakır a dictat lovitură de la 11 metri pentru Porto, după ce Florenzi l-a tras de tricou pe Fernando. Arbitrul turc a luat decizia după ce a consultat VAR. Alex Telles a executat bine și l-a trimis pe Olsen în partea opusă.

Çakır a decis însă să nu le ofere o lovitură de la 11m celor de la AS Roma cinci minute mai târziu, la o fază la care Marega l-a urmărit pe Schick și l-a lovit peste picior în colțul careului.

Formația portugheză a rezistat până la final și s-a calificat în sferturi. În aceeași etapă a competiției au mai acces Tottenham (4-0 la general vs Dortmund),Ajax (5-3 la general vs Real Madrid) și Manchester United (3-3 la general vs PSG, a marcat mai multe goluri în deplasare).

S-ar putea să te mai intereseze și:

Champions League: Manchester United, în sferturi datorită numărului de goluri marcate în deplasare (3-1 vs PSG) - Reușitele echipei engleze au venit în urma gafelor parizienilor

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
9 luni fără fotbal   Dorin Rotariu  nu joacă nici la Ankaragucu: „Sper să înceapă, pentru că are multe calități”
Stranieri
19.09
9 luni fără fotbal Dorin Rotariu nu joacă nici la Ankaragucu: „Sper să înceapă, pentru că are multe calități”
Citește mai mult
9 luni fără fotbal  Dorin Rotariu nu joacă nici la Ankaragucu: „Sper să înceapă, pentru că are multe calități”
Andrei Ivan vrea titlul   Starul Universității Craiova crede că este  anul oltenilor : „Am avut un start foarte bun”
Liga 1
19.09
Andrei Ivan vrea titlul Starul Universității Craiova crede că este anul oltenilor: „Am avut un start foarte bun”
Citește mai mult
Andrei Ivan vrea titlul   Starul Universității Craiova crede că este anul oltenilor : „Am avut un start foarte bun”
Demisie înainte de „tricolori”! Decizie radicală în Cipru: selecționerul Timur  Ketsbaia a părăsit naționala
Nationala
19.09
Demisie înainte de „tricolori”!Decizie radicală în Cipru: selecționerul Timur Ketsbaia a părăsit naționala
Citește mai mult
Demisie înainte de „tricolori”! Decizie radicală în Cipru: selecționerul Timur Ketsbaia a părăsit naționala