Champions League: Legia Varșovia speră în minunea de la Trnava (meciurile zilei)

Champions League: Legia Varșovia speră în minunea de la Trnava (meciurile zilei)

Marți vor avea loc primele trei partide din manșa secundă a turului doi preliminar al Champions League la fotbal. Sheriff încearcă să treacă de campioana Macedoniei, Legia speră să întoarcă rezultatul nefavorabil din tur (0-2), în timp ce Dinamo Zagreb nu ar trebui să aibă probleme în Israel.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul meci al serii se va disputa la ora 20:00 între moldovenii de la Sheriff Tiraspol și macedonenii de la Shkëndija, pe stadionul din Tiraspol.

Moldovenii au pierdut în tur cu 1-0, golul echipei din Macedonia fiind înscris de Besart Ibraimi dintr-o lovitură liberă, în minutul 24 al partidei.

Campioana Macedoniei a trecut în primul tur preliminar de galezii de la The New Saints cu scorul general de 5-4 (5-0; 0-4).

Pentru a ajunge în turul doi preliminar, Sheriff Tiraspol a câștigat dubla cu gruzinii de la Torpedo Kutaisi cu scorul general de 4-2 (1-2; 3-0).

Obișnuiți cu grupele Europa League, unde s-au calificat de patru ori în ultimele nouă sezoane, moldovenii de la Sheriff încă nu au reușit să ajungă în grupele Ligii Campionilor.

Partida va fi arbitrată de finlandezul Ville Nevalainen, în vârstă de 33 de ani. Acesta va fi ajutat de asistenții Ville Koskiniemi și Mika Lamppu, în timp ce Atte Jussila va fi al patrulea oficial.

Câștigătoarea dublei dintre Sheriff și Shkëndija urmează să evolueze în turul trei preliminar împotriva austriecilor de la Red Bull Salzburg, în timp ce învinsa va juca în preliminariile Europa League împotriva învingătoarei dublei dintre Santa Coloma și Valur Rejkjavik (1-0 în partida tur).

La aceeași oră va avea loc și returul dintre israelienii de la Hapoel Beer Sheva și croații de la Dinamo Zagreb, pe stadionul Turner din Beer Sheva.

Croații au învins cu 5-0 pe teren propriu și au luat un avantaj confortabil în vederea calificării în turul următor al preliminariilor. Pentru Dinamo au marcat Hajrovic (22'), Orsic (28'), Ademi (51', 62') și Hodzic (82').

Dinamo Zagreb a intrat în competiție direct în turul doi al preliminariilor, în timp ce Hapoel Beer Sheva a trecut de estonienii de la Flora Tallinn cu scorul general de 7-2 (4-1; 3-1).

În cazul în care nu se va întampla un miracol și israelienii vor reuși să întoarcă rezultatul din tur, Dinamo Zagreb va întalni în turul trei preliminar învingătoarea dublei Astana - Midtjylland (2-1 în meciul tur), în timp ce Hapoel Beer Sheva va evolua în Europa League împotriva câștigătoarei dintre APOEL și Flora Tallin (5-0 în meciul tur).

Israelienii au ajuns în grupele Europa League în ultimele două sezoane, în timp ce campioana Croației a evoluat în grupele Ligii Campionilor în sezonul trecut.

Croații nu au reușit să înscrie în ultimele cinci deplasări din cupele europene, înregistrând două egaluri și trei înfrângeri.

Brigada de arbitrii va fi condusă de francezul François Letexier, în vârstă de 29 de ani. Alături de acesta vor fi asistenții Cyril Mugnier și Mehdi Rahmouni, iar Olivier Thual va fi al patrulea oficial.

Slovacii de la Trnava se vor confrunta cu polonezii de la Legia Varșovia în ultima partidă a serii, la ora 21:30, pe stadionul Antona Malatinského.

Trnava a reușit surpriza preliminariilor în tur și s-a impus cu 2-0 în Polonia, prin golurile marcate de Erik Grendel (16') și Jan Vlasko (90+3').

În primul tur preliminar, Trnava a trecut de bosniacii de la Zrinjski cu scorul general de 2-1 (1-0; 1-1), în timp ce Legia a reușit să îi elimine pe irlandezii de la Cork City cu scorul general de 4-0 (1-0; 3-0).

Câștigătoarea dublei urmează să îi întâlnească, cel mai probabil, pe sârbii de la Steaua Roșie Belgrad, care au învins cu 3-0 în partida tur împotriva lituanienilor de la Suduva. Învinsa va merge în turul trei al Europa League, unde se va duela pentru un loc în play-off cu învingătoarea dintre luxemburghezii de la F91 Dudelange și kosovarii de la Drita (2-1 în partida tur).

Legia Varșovia a evoluat pentru ultima oară în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2016-2017.

Partida va fi condusă de o brigadă de arbitrii din Israel, cu Roi Reinshreiber la centru, ajutat de asistenții Danny Krasikow și Roy Hassan. Daniel Bar Natan va fi cel de-al patrulea oficial.

Se vor disputa miercuri:

De la ora 20:00

HJK Helsinki – BATE Borisov (0-0 în partida tur)

Midtjylland – Astana (1-2)

Qarabag – Kukesi (0-0)

De la ora 20:15

Malmo – CFR Cluj (1-0)

De la ora 20:30

Suduva – Steaua Roșie Belgrad (0-3)

De la ora 21:00

Basel – PAOK (1-2)

MOL Vidi – Ludogorets (0-0)

De la ora 21:30

Sturm Graz – Ajax Amsterdam (0-2)

De la ora 21:45

Rosenborg - Celtic (1-3).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Nationala
02.07
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1