Le-au pus frână  O cursă de ciclism a fost redirecționată din cauza  limitei de viteză
Cursa de ciclism a fost scurtată și redirecționată din cauza limitei de viteză de 20 mph (32 km/h) a Țării Galilor FOTO: x.com/juniortourwales

Le-au pus frână O cursă de ciclism a fost redirecționată din cauza limitei de viteză

  • Eveniment inedit în Marea Britanie: o cursă de ciclism a fost scurtată și redirecționată din cauza limitei de viteză de 20 mph (32 km/h) a Țării Galilor, au spus organizatorii.

Trei dintre cele cinci etape ale Turului ciclist de juniori, care începe azi, au fost modificate, deoarece vehiculele de asistență nu ar putea ține pasul cu cicliștii fără să meargă cu viteză mai mare.

Și finalul cursei a fost mutat, din Nantgaredig, Carmarthenshire, informează BBC.

Guvernul galez a declarat că a colaborat cu organizatorii pentru a se asigura că totul se va desfășura în siguranță.

Cursa nu are loc pe drumuri închise, deoarece ordinele de închidere temporară a drumurilor nu au fost date la timp.

Limitele de viteză nu se aplică cicliștilor

„Strategia guvernamentală din Țara Galilor, concepută pentru a permite curselor să gestioneze și cursele, și siguranța publică prin zone cu viteza maximă de 20mph (32 km/h) a eșuat, lăsându-ne cu o problemă majoră.

Chiar dacă erau doar șapte mile (11 km) cu viteză maximă de 20mph (32 km/h) pe întreaga cursă de 237 mile (381 km), care ține timp de patru zile, și chiar și acestea împărțite în secțiuni foarte scurte, nu am putea garanta că le vom gestiona pe toate în siguranță”, a declarat Richard Hopkins, organizatorul cursei.

Limitele de viteză nu se aplică cicliștilor, ceea ce înseamnă că vehiculele de asistență nu ar putea ține pasul cu ei”, a mai spus Hopkins.

O cursă cu participanți celebri

Turul ciclist de juniori din Țara Galilor este o cursă anuală care a început în 198, la care au participat ed-a lungul timpului fostul câștigător al Turului Franței Geraint Thomas și dublul medaliat cu aur la mountain bike Tom Pidcock.

100 de cicliști vor luat startul vineri în Brynmawr, Blaenau Gwent, și vor trece prin Powys și Pembrey Country Park din Carmarthenshire în weekend. Cursa se încheie luni, cu o etapă finală prin Monmouthshire.

Hopkins a spus că speră ca cursa să se desfășoare așa cum era planificat, după ce au fost făcute modificările, considerând că unii dintre piloți ar putea fi dezamăgiți de schimbări:

„Am pierdut o mare parte din farmecul și caracterul pentru care evenimentul este renumit – inclusiv finalizarea etapei noastre în Nantgaredig, satul natal al campioanei olimpice a Galei Emma Finucane, precum și cățărarea pe Black Mountain, din Carmarthenshire.

„Este extrem de dezamăgitor, după ce am depus atât de mult efort în încercarea de a face cursa viabilă și mă face să mă întreb ce se va întâmpla în continuare, pentru că de fiecare dată când cred că am fi într-o situație mai bună, apare câte ceva care ne trage înapoi”.

Oportunitate ratată

Melanie Phillips-Rees, proprietară a hotelului Railway din Nantgaredig, spune cp faptul că evenimentul nu se va încheia în oraș va avea un impact asupra afacerilor:

„Este dezamăgitor faptul că această cursă nu își va putea urma traseul obișnuit, deoarece a fost întotdeauna o atracție, a atras atenția și sprijinul comunității locale.

Avem un număr de tineri cicliști aspiranți în zonă, iar finalizarea cursei aici le permite să asiste la un eveniment uimitor, o oportunitate care acum va fi ratată”.

Guvernul galez a precizat: „Prioritatea oricărei curse este întotdeauna să ne asigurăm că aceasta este sigură pentru toți participanții, în conformitate cu cerințele poliției rutiere.

Introducerea vitezei de 20 mph (32 km/h) nu schimbă acest aspect.

Am lucrat cu organizatorii cursei pentru a încerca diverse opțiuni și pentru a ne asigura că evenimentul poate avea loc”.

Welsh Cycling a anunțat că „ajustările complexe necesare și constrângerile de timp înseamnă că nu se poate rezolva problema pentru cursa din acest an, dar sperăm să găsim soluții potrivite”.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5