Decizie FRF  Încă o mână de ajutor pentru  Corvinul  + rivalele ar fi pregătite să meargă la TAS
Corvinul Hunedoara / Foto: Sport Pictures

Decizie FRF Încă o mână de ajutor pentru Corvinul + rivalele ar fi pregătite să meargă la TAS

  • Corvinul Hunedoara primește o nouă mână de ajutor din partea FRF, după eliminarea din cupele europene. Și meciul cu Afumați din runda a treia din Liga 2 a fost amânat.
  • Câștigătoarea Cupei României a evoluat în 3 tururi preliminare în Europa League și Conference League, fiind în cele din urmă eliminată de Astana, 2-8 la general.

Corvinul se întoarce abia vineri din Kazahstan și ar fi trebuit să debuteze duminică în noul sezon cu CS Afumați, pe teren propriu, în etapa a 3-a din Liga 2.

FRF ajută din nou Corvinul: meciul cu CS Afumați a fost amânat

Federația Română de Fotbal a anunțat că meciul a fost amânat pentru o dată care va fi stabilită ulterior.

Decizia vine în contextul în care Comitetul Executiv din 23 iulie hotărâse deja ca meciurile Corvinului să fie amânate până când formația va avea timp să-și schimbe statutul din club de drept public în club de drept privat, pentru a avea drept de promovare în vara anului viitor, dacă va îndeplini criteriul sportiv.

„Având în vedere Decizia Comitetului Executiv din data de 23.07.2024, precum și existența acordului echipei adverse, aprobă amânarea pentru o dată ulterioară a jocului contând pentru etapa a 3-a a Ligii a 2-a dintre CS Corvinul 1921 Hunedoara și CS Afumați, programat inițial la data de 18.08.2024”, se arată în comunicatul oferit de FRF.

  • Hunedorenii au ratat în sezonul precedent accesul în prima ligă, din cauza formei de organizare, fiind un club de drept public.
  • Corvinul a putut însă participa în cupele europene, după ce a câștigat Cupa României, dar nu și-a putut schimba forma de organizare cât timp a evoluat în Europa.
  • Primele două etape din campionat, cu Șelimbăr și Unirea Ungheni, au fost amânate pentru a le permite hunedorenilor să obțină dreptul de promovare.

Mai multe rivale din Liga 2 ar fi pregătite să conteste la TAS dreptul de promovare al Corvinului

Tudor Samuilă, moderator Prima Sport și editorialist GOLAZO.ro, susține că mai multe echipe din Liga 2 ar urma să meargă la TAS pentru a contesta dreptul de promovare al Corvinului, după ce își va încheia aventura europeană.

„Ascultaţi-mă ce ştiu eu. Eu ştiu că mai multe cluburi din Liga 2 se vor duce la TAS împotriva Corvinului! Deci mai multe cluburi pun mână de la mână şi se vor duce la TAS să conteste dreptul de promovare al Corvinului.

Eu ştiu că mai multe cluburi au discutat deja varianta asta. Au discutat-o deja conducătorii între ei. Aşteptăm după colţ şi după...”, a dezvăluit Silviu Tudor Samuilă la emisiunea Fotbal Show de la Prima Sport.

Echipele care nu au drept de promovare în Liga 1

  • Steaua București
  • CSM Focșani
  • CSM Slatina
  • CSC Șelimbăr
  • Unirea Ungheni
  • CS Afumați
  • CSC Dumbrăvița
  • Corvinul Hunedoara, însă echipa ar putea primi dreptul de promovare în Superligă, în sezonul 2024/2025. Detalii aici

Rezultatele Corvinului în Europa, în acest sezon:

  • Paks - Corvinul 0-4
  • Corvinul - Paksi 0-2
  • Corvinul - Rijeka 0-0
  • Rijeka - Corvinul 1-0
  • Corvinul - Astana 1-2
  • Astana - Corvinul 6-1

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5