Continuă la Stuttgart  Dennis Seimen, portarul Germaniei dorit și la naționala României,  și-a prelungit contractul  până în 2029
Dennis Seimen, la Arad, după România - Germania 2-3 la U20 Foto: Facebook

Continuă la Stuttgart Dennis Seimen, portarul Germaniei dorit și la naționala României, și-a prelungit contractul până în 2029

  • Dennis Seimen, 18 ani, aflat la Stuttgart din 2015, a semnat un nou contract la clubul german. „E viitorul lui VfB”, a anunțat directorul sportiv Fabian Wohlgemuth. 
  • Portarul care așteaptă să debuteze în Bundesliga s-a născut la Heilbronn, dar are dublă cetățenie, ambii părinți fiind români. 
  • Seimen a jucat până acum la naționalele de juniori ale Germaniei. E dorit și de România. „Nu mi-a răspuns la mesaj”, a dezvăluit Costin Curelea, selecționerul U20. 

Încă din 24 iulie, GOLAZO.ro anunța în exclusivitate că VfB Stuttgart intenționează să semneze un nou contract cu Dennis Seimen, începând negocierile pentru prelungire cu portarul în vârstă de 18 ani. 

Veste-șoc: Hațegan renunță!  Sursele GOLAZO.ro: arbitrul din Arad  spune stop  carierei de central și va continua doar în cabina VAR
Citește și
Veste-șoc: Hațegan renunță! Sursele GOLAZO.ro: arbitrul din Arad spune stop carierei de central și va continua doar în cabina VAR
Citește mai mult
Veste-șoc: Hațegan renunță! Sursele GOLAZO.ro: arbitrul din Arad spune stop carierei de central și va continua doar în cabina VAR

Goalkeeperul născut în Germania, la Heilbronn, dar care are și cetățenie română. Ambii săi părinți sunt români. 

Seimen avea contract până în 2027. A prelungit pentru încă doi ani

Stuttgart nu voia să repete „cazul Bernd Leno”. În 2011, la 19 ani, Leno era rezerva lui Ullreich la VfB și a cerut să fie lăsat să plece.

Cedat întâi împrumut la Leverkusen, a fost vândut pe 1 ianuarie 2012 cu 7,8 milioane de euro. În vara lui 2018, a ajuns la Arsenal pentru 25 de milioane. Și astăzi este în Premier League, la Fulham. 

Clubul șvab s-a asigurat că nu se va întâmpla la fel și cu Seimen. Stuttgart a oficializat noul acord, valabil până pe 30 iunie 2029, doi ani în plus față de vechea înțelegere. 

16 selecții
are Dennis Seimen la naționalele de juniori ale Germaniei, de la U16 la U20

Seimen: „Visul meu a fost întotdeauna să sar de la juniori la echipa mare a lui Stuttgart”

Seimen, venit la academia lui VfB în 2015, la 10 ani, se pregătește din 2022 cu prima echipă, fiind momentan numărul 1 al formației U21, în liga a treia germană. 

„Prelungirea contractului e un moment special pentru mine, pentru că port tricoul lui Stuttgart de mult timp și mă simt acasă aici. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape până acum în această călătorie”, a declarat el pentru site-ul grupării roș-albe. 

Visul meu a fost întotdeauna să sar de la juniori la echipa mare, profesionistă. Voi continua să trag tare pentru a apăra poarta lui VfB Dennis Seimen, goalkeeper Stuttgart

La rândul său, directorul sportiv Fabian Wohlgemuth a spus: „Dennis a progresat excelent la VfB în ultimii ani și a atins deja un nivel foarte bun. În meciurile jucate în liga a treia, a impresionat, dovedind că poate rezista la seniori și la o vârstă fragedă”. 

Seimen, în primul rând Germania. I-a răspuns lui Curelea: „N-am văzut mesajul”

În vară, Seimen a anunțat la Stuttgart într-un interviu pentru GOLAZO.ro că se gândește în primul rând la naționala Germaniei.

„Dacă România mă va contacta? Mă voi gândi. Ar fi ceva fain”, a afirmat portarul. 

Dennis reprezintă viitorul lui VfB pentru postul de portar, a fost dorința noastră clară de a-l păstra la club pentru o lungă perioadă. Sunt fericiți că am reușit să-i prelungim contractul și că el va purta în continuare tricoul echipei noastre Fabian Wohlgemuth, director sportiv Stuttgart

În 2024, a jucat de două ori împotriva „tricolorilor” la nivel de juniori:

  • 23 martie - 90 de minute pentru Germania U19, 2-3 cu România în turneul de calificare din Croația pentru Euro U19.
  • 5 septembrie - 45 de minute pentru Germania U20, 3-2 cu România la Arad, în Liga Elitelor.

Costin Curelea, selecționerul U20, a dezvăluit că a încercat să ia legătura cu Dennis. 

„I-am dat un mesaj după meci lui Seimen, nu mi-a răspuns nici până în ziua de azi. Înțelege românește, probabil nu e interesat. Încercăm să-l contactăm pe doi ani”, a declarat Curelea la Digi.

„Copilul a fost titularul echipei U19 anul trecut, acum e la U20, probabil urmează U21. Cred că e născut în Germania, n-am apucat să comunicăm.

Chiar după meci, am dat mâna cu el, i-am spus: «Băi, ți-am scris». «Ah, da? Nici n-am văzut», mi-a transmis. A înțeles ce i-am zis în română. Nici până azi nu mi-a răspuns la mesaj”.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”