CRISTIAN GEAMBAȘU  Eliberarea 
Cristian Geambașu

CRISTIAN GEAMBAȘU Eliberarea

  • Te mai emoționează ceva?, mă întreabă o colegă pe la prânz. Mai erau vreo 8 ore până la finala lui David și am înțeles unde bătea cu gluma. Da, mă emoționează, dar nu vreau să populez articolele mele cu trăiri personale.

Daca ar conta cu adevărat, am avut un gol în stomac din momentul în care David a apărut în arena Defense. Spune enorm însă altceva. Reacția lui atunci când a înțeles că a câștigat cu doar două sutimi de secundă mai puțin față de Richards, englezul medaliat cu argint. 

A fost o eliberare nervoasă care a durat o secundă, adică o eternitate la înot. A fost o umbră cosmică pe chipul campionului român, concomitentă cu un licăr de bucurie pură amestecată cu mândrie. Nu știu de care, poate și patriotică. De ce nu? 

Suveranul curselor de sprint s-a întors

Aurul lui David Popovici îl eliberează și ne eliberează. Pe el, de îndoieli, de angoase, de gândul că e posibil ca dincolo de muncă și sacrificii să nu te aștepte gloria. Pe noi ne eliberează de teama (bănuiala vinovată?) că recordul mondial de la sută fusese ceva irepetabil si o povară pe care nu o mai putea duce. 

Imediat după cursă, cotidianul L'Equipe a deschis site-ul cu David Popovici. Este reverența care confirmă ca planeta sport a aflat că suveranul curselor de sprint s-a întors.

CRISTIAN GEAMBAȘU  Eliberarea  CRISTIAN GEAMBAȘU  Eliberarea 

Îi suntem datori lui David cu multumiri si cu o bucurie nesforăitoare. Un mare sportiv merită sa fie elogiat, nu sanctificat. Așa îl respectam.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”