La control Hansi Flick cere  rapoarte stomatologice  pentru jucătorii catalani

La controlHansi Flick cere rapoarte stomatologice pentru jucătorii catalani

  • Hansi Flick a cerut ca toți jucătorii catalani să fie controlați de un dentist
  • Studiile au arătat o legătură directă între problemele dentare și cele musculare

Noul antrenor al echipei FC Barcelona, Hansi Flick (59 de ani), a solicitat introducerea controalelor stomatologice în testele medicale ale jucătorilor pentru noul sezon, informează as.com.

Hansi Flick surprinde prin metodele și solicitările pe care le are la noua sa echipă. Unul dintre lucrurile pe care le-a adus în premieră la începutul sezonului include și o testare stomatologică a tuturor jucătorilor din cadrul echipei catalane.

Până în prezent, testele medicale cuprindeau patru grupe mari: antropomorfe (înălțime, greutate, indicele masei corporale), teste de sânge și urină, cardiologie și teste podiatrice (cele referitoare la picioare).

Totuși, Flick a considerat vital să includă și un raport stomatologic pentru toți fotbaliștii, iar divizia medicală a Barcelonei a adus un dentist care să se ocupe de această solicitare.

De ce a cerut Flick testare stomatologică

Deși poate părea ciudat, adevărul este că studiile medicale au arătat o legătură directă între accidentări și infecțiile dentare.

În mod concret, „British Journal Sports Medicine” a descoperit că 77% dintre fobaliștii britanici sufereau de gingivită, iar 80% aveau paradontoză, care duce la pierderea dinților în timp.

Această incidență devine deosebit de periculoasă în malocluziile dentare (poziționarea proastă a dinților), întrucât oamenii nu pot mesteca în mod corect, afectând astfel sistemul digestiv și nutrienții care ajung în mușchi.

Legendarul baschetbalist spaniol Pau Gasol, forțat de LA Lakers să își rezolve problemele dentare

Baschetbalistul Pau Gasol a fost unul dintre primii sportivi din lume forțați de clubul său, Los Angeles Lakers, să urmeze un tratament ortodontic, din cauza poziționării greșite a dinților.

Un alt caz cunoscut este al grupării italiene AC Milan care a renunțat la transferul fobalistului franco-senegalez Aly Cissokho din cauza unei malocluzii serioase, care ar fi putut duce la afectarea mușchilor și a oaselor.

Gheorghe Popescu, primul român care și-a rezolvat problemele musculare, după ce a mers la dentist

Fostul internațional Gheorghe Popescu a povestit, în cartea autobiografică, că în perioada în care evolua pentru Galatasaray a avut dureri puternice de spate din cauza maxilarelor care apăsau un nerv din zona inghinală.

„Eram disperat. Îmi venea să renunţ. Jucam uneori cu dureri groaznice la inghinali sau făceam injecţii.

Taffarel, colegul meu de la Galata, avea un medic bun în Italia, osteopat. Şi într-o zi am plecat acolo. Am intrat în cabinet, i-am explicat ce probleme am, cu dureri groaznice de spate şi celelalte.

Zice: «Întinde-te pe pat! Acum închide gura şi strînge maxilarele, adică strînge din dinţi». În timp ce făceam asta, mi-a măsurat lungimea picioarelor. Zice : «Acum deschide gura şi stai normal!» Şi îmi măsoară din nou picioarele. Asta a fost toată consultaţia.

După 20 de minute m-a rechemat în cabinet şi explicaţiile pe care le-am auzit m-au speriat în primă fază, dar apoi m-am liniştit".

Medicul italian i-a recomandat fostului căpitan al Barcelonei să folosească o proteză ortodontică, atât la antrenamente, cât și la meciuri sau când dormea.

Bun, dar eu nu înţelegeam ce legătură au dinţii cu muşchii. Mi-a spus că în momentul în care am închis gura, piciorul meu drept era mai lung cu 4 centimetri şi că, de obicei, cînd alergi sau sari la cap, strîngi din dinţi. Ăsta era motivul pentru care mă accidentam atît de des şi pentru care mă durea spatele. Gheorghe Popescu, fost internațional român
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Diverse
20.09
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Citește mai mult
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Dinamo, la limită  Dacă  Selmani  primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Liga 1
20.09
Dinamo, la limită Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Citește mai mult
Dinamo, la limită  Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Stranieri
20.09
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Citește mai mult
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
20.09
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare