Guvernul a declarat de interes national turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020

Guvernul a declarat de interes national turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020

Guvernul a decis, miercuri, prin hotarare, sa declare de interes national turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020, consilierul de stat Mirel Palada afirmand ca evenimentul ar putea sigura Romaniei o expunere mediatica si un profil international, precum si un flux de turisti.

Intrebat ce prevede hotararea de guvern, Mirel Palada a spus ca "prevede alocarea titlului de interes national privind propunerea de oganizare a Romaniei a Campionatului European de fotbal din 2020", relateaza Mediafax.

Solicitat sa clarifice daca este vorba de organizarea doar de catre Romania a evenimentului, Palada a admis ca nu s-a discutat de organizarea in mod exclusiv de Romania si actul normativ "nu exclude faptul ca poate sa organizeze si o alta tara in colaborare cu Romania", dar a precizat ca nu s-a discutat in mod particular despre alte tari care ar putea participa la organizare.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, saptamana trecuta, ca premierul Victor Ponta "a dat unda verde" pentru candidatura Bucurestiului la gazduirea unor meciuri din cadrul Euro-2020, precizand ca vicepremierul Gabriel Oprea a fost desemnat sa se ocupe de acest proiect din partea Guvernului.

Federatia Romana de Fotbal a depus, la 20 mai, candidatura oficiala pentru gazduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat in 13 orase europene.

Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzand trei meciuri din faza grupelor si unul din optimi sau din sferturi, in timp ce un pachet include semifinalele si finala. Fiecare tara desemnata organizatoare poate gazdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federatiile interesate pot prezenta cel mult doua candidaturi, una pentru pachetul special si una pentru pachetul obisnuit si pot prezenta acelasi oras pentru cele doua pachete sau doua orase diferite. Vor fi acceptate si candidaturi ce includ stadioane in stadiu de proiect, cu conditia ca lucrarile de constructie sa inceapa cel tarziu in 2016.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Adnan Golubovic   Povestea incredibilă a  portarului lui Dinamo : jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Liga 1
09:00
Adnan Golubovic Povestea incredibilă a portarului lui Dinamo: jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Citește mai mult
Adnan Golubovic   Povestea incredibilă a portarului lui Dinamo : jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Nicolae Mitea Povești cu  Diego Maradona și Zlatan Ibrahimovic : „Uneori nici nu îmi vine să cred” + marea greșeală a carierei
Diverse
12:51
Nicolae MiteaPovești cu Diego Maradona și Zlatan Ibrahimovic: „Uneori nici nu îmi vine să cred” + marea greșeală a carierei
Citește mai mult
Nicolae Mitea Povești cu Diego Maradona și Zlatan Ibrahimovic : „Uneori nici nu îmi vine să cred” + marea greșeală a carierei
Golul sezonului!   VIDEO cu reușita : Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
Liga 1
05.10
Golul sezonului! VIDEO cu reușita: Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
Citește mai mult
Golul sezonului!  VIDEO cu reușita : Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
„Vreau CFR CAMPIOANĂ”   MM Stoica, reacție acidă după declarația lui Bordeianu: „Mi se pare  foarte ciudat ”
Liga 1
05.10
„Vreau CFR CAMPIOANĂ” MM Stoica, reacție acidă după declarația lui Bordeianu: „Mi se pare foarte ciudat
Citește mai mult
„Vreau CFR CAMPIOANĂ”  MM Stoica, reacție acidă după declarația lui Bordeianu: „Mi se pare foarte ciudat ”
Messi, aproape de Mondialul Cluburilor Inter Miami vrea  wild-card  la turneul XXL inventat de FIFA!
Campionate
12:16
Messi, aproape de Mondialul CluburilorInter Miami vrea wild-card la turneul XXL inventat de FIFA!
Citește mai mult
Messi, aproape de Mondialul Cluburilor Inter Miami vrea wild-card la turneul XXL inventat de FIFA!
Selmani, out  Nu poate merge la națională din cauza  accidentării , Dinamo încearcă să-l recupereze pentru derby 
Liga 1
05.10
Selmani, out Nu poate merge la națională din cauza accidentării, Dinamo încearcă să-l recupereze pentru derby
Citește mai mult
Selmani, out  Nu poate merge la națională din cauza accidentării , Dinamo încearcă să-l recupereze pentru derby 
Lixandru, diagnostic crunt  Mijlocașul lui FCSB a primit  verdictul  după accidentarea din meciul cu PAOK
Liga 1
05.10
Lixandru, diagnostic crunt Mijlocașul lui FCSB a primit verdictul după accidentarea din meciul cu PAOK
Citește mai mult
Lixandru, diagnostic crunt  Mijlocașul lui FCSB a primit  verdictul după accidentarea din meciul cu PAOK
Lipă, alături de Ciolacu  Șefa Sportului l-a însoțit pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, la depunerea candidaturii la  prezidențiale
Alte sporturi
05.10
Lipă, alături de Ciolacu Șefa Sportului l-a însoțit pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, la depunerea candidaturii la prezidențiale
Citește mai mult
Lipă, alături de Ciolacu Șefa Sportului l-a însoțit pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, la depunerea candidaturii la prezidențiale