„Lagărele germane ale morții”  Banner cu trimitere la  Holocaust , la meciul dintre nemți și polonezi: „Orașul celei mai mari crime”
La meciul din deplasare al lui Eisbären Berlin în Polonia a fost afișat un banner cu referire la lagărul de exterminare Auschwitz-Birkenau

„Lagărele germane ale morții” Banner cu trimitere la Holocaust, la meciul dintre nemți și polonezi: „Orașul celei mai mari crime”

  • La un meci din Liga Campionilor la hochei, o echipă germană a fost întâmpinată la Auschwitz de adversara poloneză cu un banner care făcea referire directă la Holocaust
  • Gazdele și-au cerut scuze după partidă
  • Eisbären Berlin a câștigat meciul cu Unia Oświęcim cu 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

La meciul din deplasare al lui Eisbären Berlin în Polonia a fost afișat, de către fanii gazdelor, un banner cu referire la lagărul de exterminare Auschwitz-Birkenau: „Bine ați venit în orașul celei mai mari crime ale voastre: lagărele germane ale morții”.

Banner cu trimitere la Holocaust, la meciul dintre polonezi și nemți

La începutul jocului, fanii din sala din Oświęcim - în traducere germană Auschwitz, au făcut trimitere la lagărele de concentrare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când au fost uciși peste un milion de oameni, majoritatea evrei.

  • Arena de hochei pe gheață se află la aproximativ șase kilometri de muzeu și de memorial.

Bannerul suporterilor gazdă a fost întins pe întregul spațiu ocupat de galerie, scrie niezalezna.pl.

Acesta conținea o secțiune cu inscripția „Lagărele germane ale morții”, scrisă în limba engleză, în culorile drapelului german. Apoi, două bannere formând un alt mesaj: „Bine ați venit în orașul celei mai mari crime ale voastre”.

„Lagărele germane ale morții”  Banner cu trimitere la  Holocaust , la meciul dintre nemți și polonezi: „Orașul celei mai mari crime” „Lagărele germane ale morții”  Banner cu trimitere la  Holocaust , la meciul dintre nemți și polonezi: „Orașul celei mai mari crime”

Conform Frankfurter Allgemeine, Eisbären a transmis că jucătorii cu care a vorbit clubul despre asta au spus că nu l-au observat, pentru că erau concentrați la joc.

Vineri, echipa chiar vizitase memorialul victimelor Holocaustului. Clubul le-a dat propriilor fani și câteva recomandări înainte de plecarea în deplasare. Ei au fost sfătuiți să nu fie insensibili și să fie atenți la orice situație care ar putea genera discuții.

„Nici nu trebuie să mai discutăm despre faptul că nu este un joc obișnuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al clubului, Leo Imme.

Fanii plătesc amenda

„Patronii clubului ne-au cerut scuze în timpul meciului. Un jucător al echipei poloneze și-a cerut scuze chiar pe gheață”, a dezvăluit Thomas Bothstede, directorul general al formației din Berlin.

După meci, gazdele poloneze și organizatorii Ligii Campionilor le-au cerut și oficial scuze campionilor germani la hochei pe gheață pentru banner. „Am acceptat scuzele”, a confirmat un purtător de cuvânt al lui Eisbären.

Clubul Unia Oświęcim va fi foarte probabil pedepsit pentru comportamentul suporterilor, dar fanii au anunțat că vor organiza o strângere de fonduri pentru a acoperi suma, dacă va fi cazul.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5