Țiriac i-a șocat pe spanioli  Povestea mașinilor  Ferrari uitate 10 ani  într-o parcare din Munchen: „Am avut treabă toată viața”
Ion Țiriac (foto: Sportpictures)

Țiriac i-a șocat pe spanioli Povestea mașinilor Ferrari uitate 10 ani într-o parcare din Munchen: „Am avut treabă toată viața”

  • Ion Țiriac, 85 de ani, cel mai bogat român, cu o avere estimată la 2 miliarde de euro, i-a lăsat mască pe spanioli
  • Publicația Marca relatează un celebru episod povestit în urmă cu câțiva ani chiar de omul de afaceri: și-a uitat două modele Ferrari timp de 10 ani într-o parcare din Munchen.

Țiriac i-a șocat pe spanioli: a uitat un Ferrari într-o parcare din Germania!

Marca îl prezintă pe afaceristul român în câteva rânduri: „Românul Ion Țiriac ar putea fi descris în multe feluri. Fanii hocheiului pe gheață ar putea povesti că a concurat la hochei pe gheață la Jocurile de Iarnă din 1964. Fanii mai vechi ai tenisului își vor aminti că a trecut apoi la tenis, devenind un jucător de top 10, câștigând 34 de titluri la simplu și continuând să câștige Roland Garros la dublu în 1970 (alături de Ilie Năstase), precum și să joace în mai multe finale de Cupa Davis”.

Spaniolii amintesc despre pasiunea lui Țiriac pentru mașinile de lux și despre muzeul în care expune aproximativ 350 dintre mașinile pe care le deține.

Cumpărat cu puțin peste 630.000 de euro, o avere în 1980, modelul Ferrari F40 a fost lăsat de Țiriac într-o parcare privată din Munchen, cu angajamentul că va reveni pentru a ridica bolidul, scrie sursa citată.

Nu unul, ci două modele Ferrari uitate timp de 10 ani de Țiriac într-o parcare din Germania!

Episodul care i-a șocat pe iberici a fost povestit în 2019 chiar de Ion Țiriac într-un interviu acordat pentru GSP, cu mențiunea că era vorba despre două modele Ferrari:

„Eram la Monte Carlo, la Formula 1, unde discutam cu Stefano Casiraghi, soțul lui Caroline de Monaco. Ferrari ieșise cu faimosul model F40. Cumpărasem un exemplar, iar el îmi spune că și l-a vândut pe al lui cu 1,2 milioane de dolari. Eu i-am zis că nu-l dau pe-al meu, ba chiar îmi mai iau unul, ceea ce am și făcut după vreo două luni.

Și pentru că nu aveam unde să le țin, mai ales că în țară am venit o singură zi în perioada 1980-1990, le-am dus într-un garaj la Munchen. După vreo zece ani, mă sună ăia: «Herr Țiriac, ce facem cu alea două Ferrari?». Uitasem de ele! Eu am avut treabă toată viața mea, domnule, înțelegeți? De dimineața până seara ca jucător, mai rău ca antrenor și mai rău ca manager.

Vă dați seama că după 10 ani de zile, ținând o mașină într-un garaj, automat trebuie să îi dai motorul jos, să începi să îl refaci, și le-am vândut într-o clipită cam cu jumătate din banii pe care îi dădusem pe ele”, și-a amintit Țiriac

Un Ferrari F40 valorează astăzi aproximativ 2 milioane de euro, mai scrie Marca.

„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17:15
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro +  Ce se întâmplă cu restul biletelor  pentru Europa League
Europa League
16:50
FCSB, 23.000 de pachete vândute Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
Citește mai mult
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă  forță în Liga 1
Liga 1
15:46
De ce este U Cluj lider Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Citește mai mult
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Champions League   LIVE de la 19:45  » Debut în noul format al competiției + Meciul serii e Milan - Liverpool
Liga Campionilor
17:27
Champions League LIVE de la 19:45 » Debut în noul format al competiției + Meciul serii e Milan - Liverpool
Citește mai mult
Champions League  LIVE de la 19:45 » Debut în noul format al competiției + Meciul serii e Milan - Liverpool