„Dăm tot pentru a lua tot” Selecționerul Iordănescu a transmis foarte clar ce vrea marți:  calificare!
„DĂM TOT PENTRU A LUA TOT” Selecționerul Iordănescu a transmis foarte clar ce vrea marți: calificare!

„Dăm tot pentru a lua tot”Selecționerul Iordănescu a transmis foarte clar ce vrea marți: calificare!

  • ROMÂNIA - OLANDA. Edward Iordănescu a descris limpede la conferința de luni de la Munchen cum ar trebui să jucăm contra batavilor: „Organizat, compact, intens, agresiv”.
  • Selecționerul a evidențiat ce trebuie să evităm cu orice preț: „E capital să nu facem greșeli individuale”. 
  • Răzvan Marin a fost și el la conferința de la Allianz Arena: „Mental suntem foarte bine, rezistăm presiunii și așteptărilor”.

La fel de serios, de concentrat a fost Edward Iordănescu la conferință precum era dimineață, la gară, la plecarea de la Wurzburg spre Munchen. 

GOLAZO.ro vs Koeman  Selecționerul Olandei a spus la conferință: „Luăm România foarte în serios”
Citește și
GOLAZO.ro vs Koeman Selecționerul Olandei a spus la conferință: „Luăm România foarte în serios”
Citește mai mult
GOLAZO.ro vs Koeman Selecționerul Olandei a spus la conferință: „Luăm România foarte în serios”

„Ne dorim enorm o calificare. Mi-e greu să exprim în cuvinte ceea ce ne dorim”

GOLAZO.ro a vrut să afle mai mult despre mesajul postat de selecționer dimineață, în care Edi spunea: „Cei care își iau viața în propriile mâini sunt cei ce nu se mulțumesc nici cu mult, nici cu puțin. Sunt cei care vor să ia totul”. 

Iordănescu a răspuns clar, concis: „Ne dorim să facem tot. Dăm tot pentru a luat tot. Tot înseamnă o calificare. Ne dorim enorm o calificare. Mi-e greu să exprim în cuvinte ceea ce ne dorim. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun pentru a produce o performanță și bucurie poporului român".

„Să nu primești jocul între linii, să nu primești jocul în spatele tău”

Întrebat de GOLAZO.ro dacă putem, în al patrulea meci, să agresăm Olanda, să nu o lăsăm să respire, precum Austria (a învins cu 3-2 Țările de Jos), avem forța să facem acest lucru? 

„De ce credeți că ar trebui să copiem un model? Analizăm, tragem concluzii, putem să ne și inspirăm. În fotbal nu există copy/paste. Avem modelul nostru, identitatea noastră”, a afirmat tehnicianul. 

A detaliat: „Știm că împotriva unei echipe de mare calitate trebuie să fi foarte bine organizat, foarte compact, foarte intens, foarte agresiv, să nu primești jocul între linii, să nu primești jocul în spatele tău, să nu pierzi dueluri, să nu fi dezechilibrat, să nu-ți creeze superiorități, să ai dublaj. Știm ce avem de făcut, sunt elemente obligatorii pentru un rezultat bun”. 

Trebuie să ne apărăm exact, trebuie să facem efort și, cu siguranță, avem mijloacele necesare de a pune în dificultate adversarul. Să fim eficienți, cât se poate de pragmatici, iar la primele ocazii dacă se poate să și marcăm Edward Iordănescu, selecționerul României

„Am consolidat un grup bun și o țară care respiră cu echipa"

Selecționerul a vorbit permanent despre noi și despre Olanda. „Când joci cu istoria în față e clar că e un meci de la care vrei foarte mult. E un meci care ne poate ne duce în sferturile de finală. Nu va fi ușor, tot ce am construit am construit cu realism. 

Olanda e favorită. Are în dreptul ei experiență la turnee finale, jucători de aproape un miliard de euro. Avem și noi atuuri. Am consolidat un grup bun și o țară care respiră cu echipa".

A dat timpul înapoi, în 1994: „Cu siguranță, ne inspirăm și din trecut. Ne place să ne uităm pentru că avem un trecut frumos. Avem un grup fantastic, cu entuziasm și spirit. 

Ne jucăm șansa și o facem cu toate forțele. Trebuie să fim aproape de perfecțiune ca să putem scoate un rezultat bun”. 

Nu vă lăsați păcăliți de anumite momente din jocul Olandei. Echipele de nivelul ăsta au o capacitate incredibilă de a reveni. Plus că ei cu Austria erau deja calificați Edward Iordănescu, selecționerul României

„Cea mai importantă victorie a României la un turneu final”

A revenit la jocul nostru: „Sub nicio formă să nu facem greșeli individuale. E capital”. 

Întoarcerea la Munchen, după 3-0 cu Ucraina? „E un sentiment plăcut să revenim, am obținut aici probabil cea mai importantă victorie a României la un turneu final”. 

Altă răsucire spre Olanda: „A produs mereu un fotbal total. Din Olanda au plecat trenduri. M-am inspirat și eu de acolo".

Nu a vrut să dezvăluie nimic din modificările pe care le va face în formula de start: „Am anumite răspunsuri. Urmează să decid cu stafful ultimele detalii în privința primului 11. E mai puțin important cine intră, ci important e să dăm totul. 

Sperăm să avem inspirația să alegem bine, iar pe parcurs să facem alegeri iar bune. În cursul serii sau mâine dimineață vom alege echipa Edward Iordănescu, selecționerul României

„Realitatea de acum 2 ani spunea că suntem jos. O perioadă cu decizii dure”

A pregătit și loviturile de pedeapsă: „E un meci eliminatoriu, orice e posibil, inclusiv penalty-urile. Orice e posibil. Trebuie să ai mereu soluții, în funcție de context".

Întrebat ce s-a schimbat de la perioada extrem de dificilă din Liga Națiunilor, Iordănescu a zâmbit: „De ce îmi aduceți aminte de trecutul nostru?”. 

A redevenit serios: „Realitatea de acum 2 ani spunea că suntem jos. A fost începutul, perioada de evaluare, perioadă cu niște decizii dure, nu-i ușor să lași jucători acasă. Nu-i ușor să impui reguli și valori, iar echipa să le primească într-un mod natural, nu forțat. Etape pe care le-am parcurs".

Marin: „Mental suntem foarte bine, rezistăm presiunii și așteptărilor”

Răzvan Marin a vorbit și el la conferință. A confirmat că nu a fost o mare problemă de sănătate în ziua în care a lipsit de la antrenament: „Sunt bine, a fost doar o mică răceală, sunt 100% și gata să dau totul pe teren".

A spus că „suntem pregătiți să facem lucruri mari. Nu simțim mai multă presiune. Știam foarte bine că așteptările vor fi mult mai mari din partea tuturor. Cu siguranță acum sunt și mai mari. Din punct de vedere mental suntem foarte bine, rezistăm presiunii și așteptărilor”. 

„Nu văd acest meci ca o revanșă. Știți că Daley Blind ar putea juca la mijloc?”

Mijlocașul a lăsat în urmă ce i s-a întâmplat la Ajax, sezonul mai puțin reușit în 2019-2020, an în urma căruia a fost împrumutat, apoi cedat definitiv de clubul din Amsterdam. 

”Nu o văd ca pe o revanșă. Îmi fac treaba, așa a fost să fie la Ajax. Așa mi-a fost drumul până acum. Nu mă gândesc la revanșe. Îmi doresc mult să câștigăm să trecem mai departe”, a replicat el. 

„Am învățat multe lucruri în perioada Ajax. Mă uit înainte, face parte din trecutul meu".

Cum ar fi un duel cu Daley Blind, fostul său coleg de la Ajax? „Daley a jucat mai mereu fundaș central, nu știu dacă mă voi întâlni cu el”, a spus Răzvan. A întrebat curios: „Știți că ar putea juca la mijloc? Vom vedea".

Suntem pregătiți, așteptările sunt mult mai mari. Ne-am pregătit foarte bine toată săptămâna, am avut 6 zile de recuperare, cine intră pe teren va da totul Răzvan Marin

„Mă gândesc puțin la faptul că sunt printre golgheteri. Important e ca echipa să câștige”

Marin e golgheterul „tricolorilor”, cu două goluri. Și numai trei jucători au trei reușite la acest turneu final, Musiala, Mikautadze și Schranz. 

„Mă gândesc puțin la faptul că sunt printre golgheteri. Important e ca echipa să câștige. Mă bucur că am ajutat prin realizări și evoluții bune. Îmi doresc doar ca România să ajungă cât mai departe".

Câteva cuvinte și despre adversari: „Cred că știm foarte bine ce fel de jucători are naționala Olandei. Fotbaliști de top, care joacă la cele mai bune echipe din lume. OK, au avut un start mai greu, dar noi trebuie să fim focusați pe ceea ce avem de făcut". 

* Articol realizat cu sprijinul Vodafone, partener de conectivitate al redacției GOLAZO.ro la Euro2024

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !