GOLAZO.ro vs Koeman  Selecționerul Olandei a spus la conferință: „Luăm România foarte în serios”
Ronald Koeman

GOLAZO.ro vs Koeman Selecționerul Olandei a spus la conferință: „Luăm România foarte în serios”

  • ROMÂNIA - OLANDA. Ronald Koeman a fost provocat de GOLAZO.ro: „Ce ar spune Johan Cruyff despre jocul Oranje după eșecul cu Austria”. Selecționerul a răspuns: „Am jucat meciuri mai proaste cu Cruyff decât cel cu Austria”. 
  • Antrenorul „Portocalei” a spus: „Am avut timp să analizăm mai bine România. E agresivă, solidă defensiv, cu jucători buni. S-o atacăm, să punem presiune!”. 
  • Cody Gakpo și-a amintit meciul cu România de la Euro U21 din 2021: „Va fi și acum la fel, un meci greu, de luptă. Voi face totul să-l depășesc pe Rațiu. Man și Hagi sunt și ei foarte buni

Ronald Koeman trece printr-o perioadă dificilă la naționala Olandei. A fost criticat dur după 2-3 cu Austria.

Soluție anti-România  Un  analist olandez  crede că a găsit planul prin care Oranje ne poate învinge
Citește și
Soluție anti-România Un analist olandez crede că a găsit planul prin care Oranje ne poate învinge
Citește mai mult
Soluție anti-România Un analist olandez crede că a găsit planul prin care Oranje ne poate învinge

Koeman, răspuns pentru GOLAZO.ro: „Am făcut meciuri mai proaste cu Cruyff decât cel cu Austria”

Nu a părut prea relaxat când a venit la conferință luni, la Allianz Arena. 

GOLAZO.ro i-a amintit în întrebare despre Johan Cruyff, cel mai mare jucător și antrenor al Țărilor de Jos, un nume imens care l-a pregătit pe Koeman în perioada Barcelona:

„În urmă cu ceva timp, după ce Oranje a ratat o calificare la un turneu final, Johan Cruyff spunea că își rănește ochii privind jocul naționalei Olandei. Ce credeți că ar fi spus Cruyff despre joc după înfrângerea cu Austria?”.

Koeman a răspuns zâmbind amar: „O întrebare dificilă despre Cruyff. Știu că îi plăcea fotbalul ofensiv, am făcut parte din echipa lui și am avut meciuri mai proaste decât cel de acum cu Austria”.

„Chiar dacă s-a spus altceva, luăm foarte în serios România”

S-a referit la echipa sa, dar și-a îndreptat atenția și spre România: „Trebuie să acceptăm criticile, suntem o națiune mândră, vrem să facem lumea bucuroasă.

Dar luăm România în serios. Chiar dacă s-a spus altceva, luăm foarte în serios România, știm la ce să ne așteptăm. Trebuie să fim mai buni decât la ultimul meci".

„Am analizat mai bine România”

Selecționerul batavilor crede că „a fost o săptămână lungă. Aș fi preferat să jucăm mai devreme. 7 zile sunt cam multe de pauză. Dar am analizat mai bine România, să vedem unde am greșit și noi cu Austria. Adversarul a fost foarte bun, iar noi nu am fost foarte compacți și agresivi”.

Cred că au fost multe cauze pentru care am pierdut cu Austria. Am analizat, ne-am antrenat, vreau reacție din partea jucătorilor. Trebuie să depășim dezamăgirea meciului cu Austria și să vedem cum putem fi mai buni Ronald Koeman, selecționerul Olandei

„Să atacăm, să punem presiune pe ei”

Tehnicianul în vârstă de 61 de ani a anunțat că ”vor fi ceva schimbări în echipa de mâine. E o consecință a absențelor pe care le avem. Încercăm să facem câteva schimbări logice. Blind e o soluție, poate juca mai multe poziții".

A expus puțin și din strategia lui împotriva „tricolorilor”: „Trebuie să atacăm, să nu le dăm șanse. Să punem presiune pe ei. Câteodată e greu, iar cu Austria s-a întâmplat asta, nu am fost foarte exacți. 

Am intrat în jocul lor, au fost mai stăpâni pe joc, noi nu am fost atât de bine din punct de vedere moral în meci. La mijlocul terenului a trebuit să schimbăm lucruri. Sper ca mâine să luăm cele mai bune opțiuni"

„România e foarte agresivă. Puternică în defensivă, individual are jucători buni”

Nu a intrat însă în detalii: „Nu vreau să vorbesc despre cine va juca sau nu. Trebuie să facem un meci mai bun. Nu doar mijlocul a fost o problemă. Comunicarea a fost o problemă, între fundași și mijlocași. Dacă ai comunicare bună, poți găsi soluții mai bune mereu. E vorba despre antrenament, despre claritate". 

S-a întors la naționala noastră: „România e o echipă foarte agresivă. În defensivă sunt foarte puternici. Individuali au jucători buni, mai ales la fazele fixe". 

Trebuie să jucăm fotbal și să câștigăm. Trebuie să fim mai agresivi, mai compacți și să comunicăm mai mult între noi. Jucătorii cu tehnică pot face diferența mâine Ronald Koeman, selecționerul Olandei

„Câteodată lucrurile se întâmplă diferit față de ceea ce îți dorești”

Din nou a revenit la jocul Olandei: „E ușor de spus ce nu am vrea să se mai întâmple. Dar suntem la fotbal. Am văzut ce au zis jucătorii, însă nimic nu e sigur. Nu știm niciodată ce va fi. 

Câteodată lucrurile se întâmplă diferit față de ceea ce îți dorești. Ne-am făcut autocritica, noi trebuie să arătăm schimbarea în meci".

Un ziarist străin îl striga pe Koeman: ”Rinus Michels? Rinus Michels?”

La un moment dat, un jurnalist care a intrat în conferință online l-a numit pe Ronald Koeman de două ori Rinus Michels, marele selecționer al Olandei care a cucerit titlul european în 1988 avându-l pe Koeman în centrul defensivei. Cel ce s-a stins în 2005, la 77 de ani. 

"Personalitatea antrenorului nostru din 1988 a fost mare. Dar și noi aveam o echipă cu supercalitate. Totuși, nu ai cum să compari cu ceea ce e azi, e alt fotbal, fizic e diferit. Au fost ani frumoși. 

Nu putem compara turneul din 1988 cu cel de acum. Am învățat mult de la Michels și Cruyff, încerc să comunic mult cu jucătorii, să creadă ei în echipă. Să arătăm asta Ronald Koeman, selecționerul Olandei

Gakpo: „Mă aștept la un meci precum cel din 2021, la tineret. Un joc greu, de luptă”

Internaționalul care a reprezentat vestiarul Oranje la conferință a fost Cody Gakpo, extrema lui Liverpool.

„Trebuie să luptăm din primele secunde. Ne-am antrenat bine, avem un plan bun, după el vom juca și meciul contra României", a început jucătorul batav. 

„Nu s-au schimbat multe după meciul cu Austria. Am pierdut, am fost supărați, toată lumea a fost dezamăgită. Am vorbit, acum o luăm de la început. Trebuie să jucăm bine contra României".

Nu a uitat confruntarea din 2021, de la Euro U21, 1-1 cu „tricolorii”. „Îmi aduc aminte meciul de la U21 contra României, primul din grupa de la turneul final. Ne-au dat gol frumos, din lovitură liberă. La asta mă aștept și mâine, la un meci greu, de luptă. Suntem pregătiți de asta".

Câteodată poate nu ne-au ieșit lucrurile cum am vrut. Dar mâine trebuie să fim o echipă, să fim puternici, ăsta este planul nostru Cody Gakpo, internațional olandez

„Voi face totul să-l depășesc pe Rațiu. Alții? Man, Hagi sunt foarte buni”

A vorbit și despre Andrei Rațiu: „Am un duel unu contra unu cu Rațiu, va fi o luptă grea. Voi face totul să-l pot depăși. Știu de el, mă bucură duelul pe care îl voi avea". 

Tot despre noi: „Am văzut meciurile României, are jucători foarte buni. Nu pot nominaliza unul, dar are jucători buni, care au tehnică, Man, Hagi sunt printre ei. Rațiu e și el foarte bun".

Ne face să ne simțim bine că olandezii cred în noi. După ultimul meci, cu Austria, toată țara a fost dezamăgită. Suntem încrezători. E bine că toată țara e în spatele nostru. Când vedem zidul portocaliu, asta ne face să fim mai buni, mai rapizi Cody Gakpo, internațional olandez

* Parteneriat: articol realizat cu sprijinul conectivității oferite de Vodafone la Euro2024

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !