Italia - Albania 2-1  Prea bună,  Squadra Azzurra ! Albania a surprins cu gol în 23 de secunde, dar n-a putut provoca surpriza +37 foto
Jorginho în Italia-Albania Foto:Imago

Italia - Albania 2-1 Prea bună, Squadra Azzurra! Albania a surprins cu gol în 23 de secunde, dar n-a putut provoca surpriza

  • Italia a învins Albania, scor 2-1, în ultimul meci al zilei la Euro 2024.
  • Cele două formații fac parte din Grupa B, alături de Spania și Croația.
  • Reporterii GOLAZO.ro Theodor Jumătate, Vlad Nedelea și Iosif Popescu au fost la meci și au transmis cele mai importante informații de la stadion.

Albania e ambițioasă în fotbal. Vrea mult, dintr-o dată. S-a calificat prima în grupă în preliminarii, lăsând în spate Cehia și trimițând Polonia lui Lewandowski în baraj, după ce le-a învins pe ambele acasă fără să ia gol, 2–0 și 3-0. 

Ar fi vrut să învingă și Italia la Dortmund în prima confruntare de la Euro. Are nouă jucători în lot care evoluează în Peninsulă, cinci titulari împotriva echipei lui Spalletti. Totuși, squadra azzurra găsește întotdeauna forța de a se regenera. Iar acum e campioana continentală, după extraordinara performanță din 2021. 

Bajrami, de la Sassuolo. 1-0 Albania în 23 de secunde

Albanezii sperau. Selecționerul lor, la fel. La conferință, brazilianul Sylvinho nu a părut nici îngrijorat, nici speriat. Din contră. „Acest meci e decisiv pentru Italia, nu pentru Albania”, a spus el. Nu-i era frică. 

Fabio Capello, un simbol al fotbalului italian, a avertizat: „Nu poți subestima Albania”. 

Sylvinho a pornit ofensiv, în 4-3-3, cu Arlind Ajeti de la CFR stoper titular, și de la prima minge jucătorii lui au plonjat în atac. 

Absolut surprinzător, decarul Bajrami, de la Sassuolo, s-a infiltrat în careul advers și mingea a explodat în plasă, sub transversală, la colțul scurt. Donnarumma, învins când trecuseră doar 23 de secunde. 

Arena a erupt și s-a auzit numai „Shqipni, Shqipni”. Albania avea 1-0 în fața Italiei din minutul 1. Un fum negru s-a ridicat din peluza opusă Sudtribune. 

2 jucători
au înscris pentru Albania în istoria Euro: Sadiku, la 1-0 cu România în 2016, Bajrami acum, la 1-2 în fața Italiei.

Italia, o pasiune extraordinară. Nu cedează niciodată

Dar Italia nu renunță niciodată, e în spiritul ei. E suficient să-i vezi pe albaștri cântând imnul și joacă la fel cum cântă Fratelli d’Italia. Cu suflet. În situațiile dificile realizezi ce înseamnă Italia în fotbal. O pasiune nesfârșită. 

Și acum, într-un moment delicat, Italia a jucat așa cum știe, așa cum știm. S-a simțit superioritatea sa în fiecare clipă după 0-1.

alt-text
alt-text

Galerie foto (37 imagini)

+37 Fotografii
labels.photo-gallery

Oricât au scandat zecile de mii de albanezi din tribune, oricât au încercat să creeze o presiune de netrecut, fluierându-i când aveau mingea, azzurrii au fost prea buni. 

Minutul 11, 1-1. Doi contra unu la corner, Dimarco și Pellegrini, căpitanul Romei a centrat perfect și Bastoni l-a străpuns pe Strakosha. Și plasa. 

Minutul 16, 2-1. Șutul lui Barella de la marginea careului mare a avut forța, echilibrul și direcția ideale. 

Prea mare diferența pe teren. Doar Strakosha a limitat scorul

Putea fi 3-1, dacă Strakosha nu ar fi deviat în bară scărița de mare finețe a lui Frattesi. 

Și încă o dată putea fi 3-1, însă același Strakosha a câștigat duelul unu la unu cu Scamacca. 

Portarul lui Brentford, 29 de ani, șase la Lazio, și-a ținut compatrioții în joc în joc în prima repriză. 

A doua repriză a continuat cu dominarea azzurra. După 70 de minute, avea 66 la sută posesie, 14-6 la șuturi și 4-1 pe poartă. 

Galeria în roșu se aprindea, cucerea arena, voia să-i ridice pe jucătorii lui Sylvinho, să le dea încredere, însă diferența era limpede. 

Prea mare pentru a fi acoperită de ambiție, de dorință. Albanezii vor mult, aleargă, luptă, dar nu sunt Italia. Și Italia i-a învins. 

La final, spectatorii s-au amuzat văzând cum un fan a pătruns pe teren și i-a driblat de mai multe ori pe stewarzii supraponderali. Până când a alunecat și a căzut în fund. Și toți stewarzii au sărit pe el. 

Italia - Albania 2-1

  • Au marcat: Bastoni 11, Barella 16 / Bajrami 1

Final de meci! Italia câștigă la limită duelul cu Albania, scor 2-1. Pentru italieni urmează super duelul cu Spania, în timp ce Albania urmează să întâlnească Croația

Min 90+2 Schimare Italia! Iese Barella intră Folorunsho

Min 90+1 Jocul este întrerupt câteva secunde , deoarece un fan a intrat pe teren

Min 90 Șansă uriașă Albania! Rey Manaj încearcă o scăriță din interiorul careului, dar Donnaruma e atent și respinge.Totuși, albanezii nu primesc corner.

Min 87 Schimbare la Albania! Iese Nedim Bajrami intră Ernest Muci

Min 83 O nouă dublă schimbare la Italia! Au ieșit Gianluca Scamacca și Federico Di Marco. Au intrat Mateo Retegui și Matteo Darmian

Min 77 Dublă schimbare și la Italieni! Au ieșit Federico Chiesa și Lorenzo Pellegrini. Au intrat Andrea Cambiaso și Bryan Cristante

Min 76 A treia schimbare la Albania! Iese Armando Broja și intră Rey Manaj

Min 68 Dublă schimbare la Albania! Jasir Asani și Taulan Seferi au părăsit terenul. Au intrat Arber Hoxha și  Qazim Laci

Min 67 Di Lorenzo reia cu capul, dar Strakosha respinge în corner

Min 51 Câte un cartonaș galben pentru ambele echipe! Calafiori (Italia) și Broja (Albania) au fost avertizați

Min 46 Începe repriza secundă! Nu s-a efectuat nici o schimbare la pauză

Min 45+3 Final de primă repriză! Italia-Albania 2-1!

Min 40 Ocazie Italia! Scamacca șutează din interiorul careului de 6 metri, dar Strakosha e la la post și trimite mingea în corner.

Min 33 BARĂ Italia! Fratessi a avut șansa să ducă scorul la 3-1 pentru Italia, dar șutul său din unghi lovește doar stâlpul din stânga lui Strakosha.

Min 22 Lorenzo Pellegrini vede primul cartonaș galben al partidei, după un fault tactic comis la mijlocul terenului.

Min 16 GOOL Italia! Nicolo Barella o aduce în avantaj pe „Squadra Azzurra”, cu un șut din prima, din interiorul careului de 16 metri.

Min 11 GOOOL Italia! Alessandro Bastoni a egalat pentru campioana en-titre, după un corner scurt și o centrare magistrală a lui Lorenzo Pellegrini.

A fost cel mai rapid gol din istoria Campionatelor Europene.

Min 1: GOOOL Albania! Bajrami a deschis scorul pentru albanezi în secunda 23!

Min 1: Arbitrul fluieră start-ul partidei!

Echipele de start:

  • Italia: Donnaruma-Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Di Marco, Jorginho, Barella, Frattesi, Pellegrini, Chiesa, Scamacca Selecționer: Luciano Spalletti
  • Albania: Strakosha-Hysaj, Ajeti, Djimsiti, Mitaj – Asllani, Ramadani, Bajrami – Asani, Broja, Seferi Selecționer: Sylvinho

Detalii interesante de la meci

➡️Un fan a intrat pe teren spre finalul meciului.

➡️Steagul României și cel al Belgiei se văd cel mai bine pe Logo-ul Euro, cele două încadrează perfect mult râvnitul trofeul

alt-text alt-text
Steagul României și cel al Belgiei se văd cel mai bine pe Logo-ul Euro, cele două încadrează perfect mult râvnitul trofeul Foto: GOLAZO.RO

➡️Numele jucătorilor Albaniei a răsunat la unison în întreg stadionul

➡️Stadionul a început ușor-ușor să se umple

alt-text alt-text
Stadionul a început ușor-ușor să se umple Foto: GOLAZO.RO

➡️Imagini cu fanii celor două echipe înainte de meci

alt-text
alt-text

Galerie foto (37 imagini)

+37 Fotografii
labels.photo-gallery

Italia, campioana en-titre

Italia vine după triumful de la EURO 2020, disputat în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Atunci, Squadra Azzurra a câștigat turneul după o finală cu Anglia. Selecționata lui Spaletti a terminat pe locul 2 în preliminarii, chiar în spatele Angliei. Din grupă au mai făcut parte Ucraina, Macedonia de Nord și Malta.

De cealaltă parte, Albania este la a doua participare la un Campionat European după prezența din 2016, atunci când a învins-o pe România în grupe. Albania s-a calificat la EURO 2024 după ce și-a câștigat grupa din preliminarii, obținând 4 victorii și 3 remize. Cehia, Polonia, Moldova și Insulele Feroe au fost adversarii în drumul spre EURO 2024.

Italia victorii pe linie în fața Albaniei

Cele două naționale s-au mai întâlnit de 4 ori de-a lungul timpului. De fiecare dată s-a impus Italia. Ultima oară, într-un amical disputat pe 16 noiembrie 2022, cu 3-1 pe terenul albanezilor.

EURO 2024, Ghid complet Tot ce trebuie să știi despre Campionatul European din Germania
Citește și
EURO 2024, Ghid completTot ce trebuie să știi despre Campionatul European din Germania
Citește mai mult
EURO 2024, Ghid complet Tot ce trebuie să știi despre Campionatul European din Germania

Loturile celor două formații

Italia

Portari: Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain), Alex Meret (Napoli), Guglielmo Vicario (Tottenham).

Fundași: Alessandro Bastoni (Inter), Raoul Bellanova (Torino), Alessandro Buongiorno (Torino), Andrea Cambiaso (Juventus), Riccardo Calafiori (Bologna), Matteo Darmian (Inter), Federico Dimarco (Inter), Giovanni Di Lorenzo (Napoli) , Gianluca Mancini (Roma), Federico Gatti (Juventus).

Mijlocasi: Nicolo Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Michael Folorunsho (Verona), Davide Frattesi (Inter), Jorginho (Arsenal), Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Nicolo Fagioli (Juventus).

Atacanți: Mattia Zaccagni (Lazio), Federico Chiesa (Juventus), Stephan El Shaarawy (Roma), Giacomo Raspadori (Napoli), Mateo Retegui (Genoa), Gianluca Scamacca (Atalanta).

Albania

Portari: Etrit Berisha (Empoli), Elhan Kastrati (Cittadella), Thomas Strakosha (Brentford).

Fundași: Arlind Ajeti (CFR Cluj), Naser Aliji (Voluntari), Ivan Balliu (Rayo Vallecano), Berat Djimsiti (Atalanta), Elseid Hysaj (Lazio), Ardian Ismajli (Empoli), Enea Mihaj (Famalicao), Mario Mitaj (Lokomotiv) Moscova), Marash Kumbulla (Sassuolo).

Mijlocași: Amir Abrashi (Grasshoppers), Kristjan Asllani (Inter), Nedim Bajrami (Sassuolo), Medon Berisha (Lecce), Klaus Gjasula (Darmstadt 98), Qazim Laci (Sparta Praga), Ernest Muci (Besiktas), Ylber Ramadani (Lecce).

Atacanți: Yasir Asani (Gwangju FC), Armando Broja (Fulham), Mirlind Daku (Rubin Kazan), Arber Hoxha (Dinamo Zagreb), Rey Manaj (Sivasspor), Taulant Seferi (Baniyas).

Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Nationala
02.07
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1