Favorit Bellingham,  prima șansă  la Ballon d’Or chiar dacă pierde finala Euro
Jude Bellingham, cu trofeul Ligii Campionilor Foto: Imago

FavoritBellingham, prima șansă la Ballon d’Or chiar dacă pierde finala Euro

  • SPANIA - ANGLIA. Jude Bellingham e favorit să câștige Balonul de Aur dacă Albionul cucerește titlul european. 
  • Mijlocașul englez, 21 de ani, are prima șansă și în cazul în care ar fi învins în ultimul act la CE 2024. Ar avea atuul de a fi MVP la Real Madrid, plus finala Euro. 
  • Vinicius și Kroos au eșuat la națională în acest an. Mbappe a dezamăgit la Euro. Carvajal nu ar fi la fel de influent. Rodri nu are cifrele sale. Iar Messi iese din joc din cauza îndepărtării de fotbalul de club european.

Înaintea finalelor Euro și Copa America, un jucător se detașează în cursa pentru Balonul de Aur. 

Cel mai influent la Real. Și campion sau finalist la Euro

Jude Bellingham, 21 de ani, e marele favorit să câștige trofeul. Dacă Anglia ar fi campioana Europei, nu ar mai exista nicio discuție. 

Mijlocașul ar fi cel mai influent jucător al lui Real Madrid într-un an în care a cucerit 3 trofee (Champions, La Liga și Supercupa Spaniei) și unul dintre liderii Albionului numărul 1 pe continent. 

Și dacă naționala insulară ar fi învinsă de Spania, tot ar avea atuul Real și prezența în finala CE 2024. Plus probabil cel mai frumos gol al turneului din Germania, foarfeca de la 2-1 cu Slovacia. 

36 de goluri (23 de reușite, 13 assisturi)
a influențat Jude Bellingham în 42 de meciuri la Real Madrid în sezonul trecut, plus 7 goluri (4 reușite, 3 pase decisive) în 11 partide la naționala Angliei (două goluri la Euro)

La 21 de ani, Belligham ar fi al doilea cel mai tânăr jucător premiat cu Balonul de Aur. Depășit numai de brazilianul Ronaldo, care avea cu patru luni mai puțin în 1997. 

Cine sunt rivalii lui Bellingham pentru Ballon d’Or?

  • VINICIUS (Real Madrid, Brazilia) - are tot atâtea trofee la Real, dar cifre individuale mai puțin bune (24 de goluri, 11 assisturi). Iar la națională, numai „sferturi” și două reușite la Copa America. 
  • TONI KROOS (Real Madrid, Germania) - la fel de multe cupe la Madrid, însă nu atât de performant individual (un gol, 10 pase) și doar „sferturi” la Euro. Zero reușite la turneul final. 
  • DANI CARVAJAL (Real Madrid, Spania) - dacă ar învinge la Euro, ar avea titlul continental în plus față de Bellingham. Totuși, o influență mult mai mică în joc și la Real (6 goluri, 5 assisturi), și la națională (un gol la CE).
  • RODRI (Manchester City, Spania) - campion cu City în Premier League, are 9 goluri și 14 assisturi la echipa de club. Pentru La Roja, un gol la Euro. E unul dintre lideri la Manchester și la națională. 
  • KYLIAN MBAPPE (PSG, Franța) - dublă campionat-cupă la Paris, cifre foarte bune la club (44 de goluri, 10 pase). Numai că a dezamăgit la CE 2024, cu un gol, două assisturi și semifinale. 
  • LEO MESSI (Inter Miami, Argentina) - chiar dacă ar câștiga titlul continental, ar pierde clar lupta la nivel de club după transferul la Inter Miami. Șanse minime să mai cucerească al 9-lea Balon. Are momentan 14 goluri și 11 pase decisive la Miami, iar la turneul final doar un gol și un assist. 

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”