Messi la CM 2026?! Căpitanul Argentinei a sugerat că  va continua  la națională și după Copa America
Leo Messi, în decembrie 2022 Foto: Imago

Messi la CM 2026?!Căpitanul Argentinei a sugerat că va continua la națională și după Copa America

  • Leo Messi va juca a șaptea finală cu Argentina, a 5-a de Copa America, după 2-0 în fața Canadei în semifinale. 
  • Atacantul în vârstă de 37 de ani a spus: „Sper să-i oferim lui Di Maria încă un titlu la ultima sa finală”. A sugerat că „El Fideo” se retrage, dar și că „La Pulga” nu se oprește pe 14 iulie. 
  • Messi e încântat de această generație: „Ce a reușit grupul nostru e incredibil. Nu obosește să concureze, e ceva impresionant. E o mare realizare să joci patru finale la rând”.

La 37 de ani, Leo Messi continuă să depășească bariere, limite. „La Pulga” tocmai a înscris la a 6-a Copa America, primul gol în semifinale, la 2-0 contra Canadei. Și e gata de a șaptea sa finală în 12 turnee alături de echipa albiceleste. 

A cincea finală de Copa America. Al doilea trofeu?

Pentru a cincea oară, va juca ultimul act al marii competiții continentale pentru Argentina. A pierdut trei la rând: 0-3 cu Brazilia (2007), 0-0, 1-4 la penaltyuri cu Chile (2015), 0-0, 2-4 cu penaltyuri cu Chile (2016). 

Leo Messi, în semifinala contra Canadei Foto: Imago Leo Messi, în semifinala contra Canadei Foto: Imago
Leo Messi, în semifinala contra Canadei Foto: Imago

A câștigat primul lui trofeu la națională în 2021, în fața Braziliei, 1-0. Și speră la „dublă” în acest an. 

În 2014, a fost învins și în finala Cupei Mondiale, 0-1 după prelungiri cu Germania. 

S-a revanșat în 2022: 3-3, 4-2 la 11 metri cu Franța. În același an, a cucerit și Cupa Campionilor CONMEBOL-UEFA, 3-0 cu Italia în Finalissima. 

109 goluri
a marcat Leo Messi în 186 de selecții la naționala Argentinei

„Sper să îi oferim lui Di Maria încă un titlu la ultima sa finală”

„Ne bucurăm de toată această experiență. Nu e ușor să joci încă o finală, să te lupți pentru alt trofeu. Am vorbit în vestiar despre cei tineri, care nu au trăit și alte vremuri când noi am suferit mult.

Era trecută, ultimul Mondial…Realizez că pentru Otameni, Di Maria sau pentru mine, acestea sunt ultimele bătălii și profităm de ele la maximum”, a declarat Messi pentru Marca.

E extraordinar că Argentina poate juca altă finală. A fost un turneu dificil, cu terenuri foarte proaste și împotriva unor echipe dure, la temperaturi la care e dificil să joci Leo Messi, căpitanul Argentinei

Leo s-a referit la Angel Di Maria, „El Fideo”, dar nu a spus același lucru despre el, sugerând că ar putea continua pentru Mondialul din 2026. 

„Nu e ușor să realizezi ce am făcut noi cu acest grup. Pentru mine, e ultima Copa America. Sper să îi oferim lui «El Fideo» încă un titlu la ultima sa finală”, a afirmat Messi. 

„Aceste succese sunt și pentru foștii colegi”

Căpitanul e încântat de lotul Argentinei. „Ce a reușit grupul nostru e incredibil. Nu obosește să concureze, e ceva impresionant. E o mare realizare să joci patru finale la rând”, a mai spus el.

A încheiat cu o amintire: „E la fel de important să apreciez și finalele jucate cu precedenta echipă, finale pe care nu le-am putut câștiga. Aceste succese sunt și pentru foștii colegi”. 

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5