​Liga 1: Viitorul întoarce scorul și se impune în primul meci al anului (2-1 vs Hermannstadt)

​Liga 1: Viitorul întoarce scorul și se impune în primul meci al anului (2-1 vs Hermannstadt)

​FC Viitorul a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa FC Hermannstadt, în primul meci din 2021 disputat din Liga I, o restanţă din etapa a XII-a. Partida nu s-a disputat la 6 decembrie 2020, din cauza numeroaselor cazuri de infectare cu noul coronavirus din lotul sibienilor.

Foto:

Cu acest succes, primul obţinut de Rednic pe banca Viitorului, echipa din Ovidiu urcă de pe locul 8 pe locul 6, cu 20 de puncte. Hermannstadt rămâne pe locul 14, cu 15 puncte, la egalitate cu FC Voluntari, de pe locul 13, informează News.ro.

Au marcat: Luckassen '37, Ciobanu '84 / Opruţ '19.

0-1, min. 19: Opruţ a marcat cu un şut din 10 metri, după ce balonul fusese respins de două ori de fundaşii Viitorului, la şuturile lui Joalisson;

1-1, min. 37: Luckassen a înscris cu un şut de pe linia careului mic, din poziţie centrală;

2-1, min. 84: Ciobanu a marcat spectaculos, la vinclu, cu un şut de la 16 metri, din poziţie centrală.

Declarații la finalul partidei:

"Cred că e o victorie meritată, ţinând cont de ocaziile pe care le-am avut. Am avut iar în faţa noastră un portar foarte bun. Noi îi facem mari pe toţi portarii, de când am venit aici. Mă bucur de victoria aceasta, aveam nevoie de ea, am văzut o descătuşare în vestiar. A fost muncită, e o perioadă în care ca să obţii o victorie trebuie să munceşti mult şi să ai şi noroc. Dar ţinând cont de situaţiile pe care le-am avut, am meritat victoria.

(n.r. - despre un posibil penalti al oaspeţilor, în repriza a doua, la 1-1). Nu pot să-mi dau seama ce a fost, se mai întâmplă, nu vreau să comentez, dar şi noi am avut penalti, şi la Kevin (nr. - Luckassen), şi-n a doua repriză, dar nu mai contează, la câte ocazii am avut, două bare... Luckassen poate mai mult, cred că e cel mai bun meci de când a venit. E un jucător bun, un jucător de echipă. Îmi doresc ca şi cei din linia a doua să vină mai mult alături de el. Ciobanu este un jucător cu calitate. În ultima perioadă nu a fost constant, golul de azi o să-i dea încredere pentru viitor", a declarat Mircea Rednic, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

"E păcat. Le-am făcut meciul greu lor, am avut ocazii, am mai avut posibilitatea de a mai marca un gol . Nu e normal ce a decis arbitrul (n.r. - Radu Petrescu). Nu am mai văzut o asemenea situaţie. Viitorul a făcut un meci bun, sunt o echipă bună. Nu ştiu dacă rezultatul e corect sau nu. Dacă arbitrul ne acorda penalti, poate era altceva. Fotbalul este pe goluri, pe puncte, nu-mi place să vorbesc dacă e corect sau nu. Eu nu am văzut faza, eu vorbesc despre decizie. Poţi să îţi corectezi decizia o dată, că te atenţionează asistentul. Dar să o mai schimbi o dată? De ce? Nu e normal să schimbi încă o dată", a spus Ruben Albes.

Au evoluat următoarele echipe:

FC Viitorul: Cojocaru - R. Benzar, Dobrosavlevici, Ghiţă, De Nooijer - Ciobanu (Mladen '90), Artean, C. Matei (Dussaut '68) - Ely Fernandes (Măţan '68), Luckassen, G. Ganea (Andronache '78). Antrenor Mircea Rednic;

Hermannstadt: Cristiano - Scarlatache, Viera, Stoica, Opruţ - Romario, Alhassan - Vodă (Măţel '85), Buzan (Ster '87), Joalisson - Karanovici. Antrenor Ruben Albes.

Cartonaşe galbene: R. Benzar '79, Dussaut '80 / Joalisson '14

Arbitri: Radu Petrescu - Radu Ghinguleac şi Mircea Grigoriu - Marian Barbu;

Observator de arbitri: Eduard Dumitrescu.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”