Liga Campionilor 2009/2010 in cifre

Liga Campionilor 2009/2010 in cifre

Publicatia franceza Sport24 a facut bilantul sezonului 2009/2010 al Ligii Campionilor, sezon ce s-a incheiat sambata cu victoria de 2-0 a celor de la Inter Milano in fata nemtilor de la Bayern Munchen. Vezi ce echipa a avut cea mai buna defensiva in LC, cine este jucatorul cu cele mai multe faulturi comise si ce echipa a dominat la capitolul "posesia balonului".

Liga Campionilor 2009/2010 in cifre:

4 - goluri a inscris Lionel Messi (Barcelona) in sferturile de finala cu Arsenal (4-1). Doar cinci jucatori au mai reusit aceasta performanta in trecut (Andrei Shevchenko, Ruud Van Nistelrooy, Dado Prso, Simone Inzaghi si Marco Van Basten).

6 - goluri a incasat cea mai buna defensiva din acest sezon de Liga Campionilor: Girondins de Bordeaux.

7 - cele mai multe goluri marcate intr-un meci de Liga Campionilor din acest sezon (Fiorentina - Debrecen 4-3 si 5-2)

21 - numarul golurilor inscrise de cel mai bun atac din acest sezon de LC, inregistrat de trei echipe: Arsenal, Bayern Munchen si Manchester United. Inter, castigatoarea trofeului ocupa locul sase la acest capitol, cu 17 goluri inscrise.

27 - numarul faulturilor comise de Dani Alves (Barcelona).

28 - Diego Milito (Inter Milano) a fost surprins in pozitie afara din joc de 28 de ori. Il urmeaza in clasament Zlatan Ibrahimovic (Barcelona) - 18 ori si Filippo Inzaghi (AC Milan) - 17 ori.

66% - Posesia balonului revine Barcelonei. Catalanii au avut posesia timp de 543 minute, adica sase meciuri intregi.

minutul 95 - momentul in care lovitura de cap a portarului Standard Liege, Sinan Bolat, a egalat pe AZ Alkmaar si a permis echipei belgiene sa ocupe locul 3 in grupe, pozitie ce a calificat-o in Europa League.

98 - numarul loviturilor de la colt obtinute de Bayern Munchen. Urmeaza in clasament Real Madrid, cu 69 cornere.

700 - numarul meciurilor disputate de Javier Zanetti in tricoul lui Inter Milan. Argentinianul a obtinut acest record in finala de sambata cu Bayern.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”