Il Luce, refuzat Ce i-a spus fotbalistul pe care voia să-l cheme la națională, după o discuție de 3 ore: „ Nu pot să-mi încalc cuvântul ”
Mircea Lucescu. Foto: Imago

Il Luce, refuzatCe i-a spus fotbalistul pe care voia să-l cheme la națională, după o discuție de 3 ore: „Nu pot să-mi încalc cuvântul

  • Daniel Boloca (25 de ani), mijlocașul echipei Sassuolo, a refuzat oferta de a se alătura echipei naţionale, în ciuda insistențelor lui Mircea Lucescu.
  • Lotul final pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Kosovo (6 septembrie) și Lituania (9 septembrie) va fi anunțat vineri sau sâmbătă.
Gata de meciul cu LASK  Mihai Stoica a făcut anunțul înainte de  returul cu austriecii : „S-au antrenat normal”
Citește și
Gata de meciul cu LASK Mihai Stoica a făcut anunțul înainte de returul cu austriecii: „S-au antrenat normal”
Citește mai mult
Gata de meciul cu LASK Mihai Stoica a făcut anunțul înainte de returul cu austriecii : „S-au antrenat normal”

Mircea Lucescu, recent numit selecționer al naționalei României, a întâmpinat primul refuz în încercarea sa de a construi echipa pentru Campionatul Mondial din 2026.

Daniel Boloca, mijlocașul echipei italiene Sassuolo, a refuzat oferta de a se alătura „tricolorilor”

Discuție de trei ore Lucescu - Boloca

A avut loc o discuție de aproximativ trei ore în Italia, în care Mircea Lucescu a încercat să-l convingă pe tânărul mijlocaș să joace pentru echipa națională a României, potrivit fanatik.ro.

„Vă apreciez foarte mult domnule Lucescu, sunt unul dintre marii admiratori ai dumneavoastră și ai carierei pe care o aveți, dar eu am spus clar că nu o să joc pentru naționala României și nu pot să-mi încalc cuvântul”, i-a transmis fotbalistul lui Mircea Lucescu, conform sursei citate.

Cifrele lui Boloca

Daniel Boloca, născut în Italia din părinți români, și-a început cariera la Juventus și a evoluat pentru diverse echipe din Serie D.

A semnat cu Frosinone în noiembrie 2020, devenind un jucător de bază și contribuind la promovarea echipei Serie A în sezonul 2022–2023. Pe 13 iulie 2023, Boloca a fost transferat la Sassuolo.

36 de meciuri
a acumulat Boloca pentru Sassuolo, pentru care a marcat două goluri și a oferit trei pase de gol, conform transfermarkt.com

Daniel Boloca refuză să joace pentru România

Daniel Boloca a evoluat timp de 10 minute în amicalul câștigat de România cu 5-0 în fața Moldovei, disputat în toamna anului 2022, sub conducerea lui Edward Iordănescu.

Ulterior, Boloca a fost chemat într-un cantonament centralizat al naționalei Italiei, pe atunci pregătită de Roberto Mancini. Totuși, nu a reușit să se impună și să fie selecționat în lotul „azurilor”.

„Nu m-am gândit niciodată că voi fi chemat la o echipă națională. Când am ajuns în România, mi-am dat seama de greșeala comisă. Nu înțelegeam nimic.

Mă trezeam la prânz sau la cină cu ceilalți jucători care încercau să mă ajute să mă integrez și eu dădeam din cap și râdeam ca prostul”, a spus sportivul în 2023, potrivit gsp.ro.

Privind înapoi, am greșit acceptând convocarea. Eram complet alături de drum. Dar nu știam dinainte. Dacă mergi la națională, trebuie s-o faci cu inima! Sunt recunoscător pentru acea chemare, dar nu era cazul să mai vin în România Daniel Boloca, conform sursei citate
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5