Mircea Sandu: "UDMR vrea o sanctiune impotriva fotbalului romanesc. Miza - meciul cu Ungaria sa se joace fara spectatori"

Mircea Sandu: "UDMR vrea o sanctiune impotriva fotbalului romanesc. Miza - meciul cu Ungaria sa se joace fara spectatori"

Mircea Sandu a precizat, joi, ca UDMR incearca sa obtina de la FIFA o sanctiune impotriva fotbalului romanesc, astfel incat meciul tricolorilor cu Ungaria sa se desfasoare fara spectatori.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Nu stiu de un astfel de demers, dar e vorba din punctul meu de vedere de un exces al reprezentantilor UDMR. Se incearca obtinerea unei sanctiuni impotriva fotbalului romanesc, ceea ce nu cred ca este corect.

Nu este corect pentru ca ei traiesc pe acest teritoriu, aici au facut afacerile, aici au taiat padurile si mananca mancare romaneasca. Cred ca ar trebui sa fie mai atenti cu ceea ce fac. E un risc pe care si-l asuma. Daca fac acest lucru, FIFA va deschide o noua ancheta, pentru ca e a doua oara. Nu ne ajunge ca suntem cum suntem la ora actuala, mai intervine si politicul acum. Este vorba numai de politic. Asta este. Suta la suta miza este meciul direct cu Ungaria. Stim care e comportamentul unora dintre politicienii UDMR. E un risc pe care si-l asuma atat personajul in discutie cat si inistitutia", a spus Mircea Sandu, pentru Mediafax.

Meciul cu Trinidad Tobago, cel vizat de UDMR

Reprezentanti ai UDMR au trimis o scrisoare catre FIFA, in care au semnalat unele scandari rasiste ale fanilor romani la meciul amical al tricolorilor cu Trinidad Tobago.

"Nu a scris nimeni despre scandari rasiste la acel meci, nu a fost nicio reactie. Sunt opt zile de atunci, nu a scris nimeni nimic. Este exact ceea ce intuiesc. E o actiune a politicienilor din UDMR sau o parte dintre ei. Nu se ocupa doar de taierea padurilor si consecintele se vad acum in zone precum Harghita. Poate ca institutiile statului ar putea declansa o ancheta si pe partea asta, nu numai spre noi, astia cu fotbalul. Noi suntem intr-o relatie exceptionala cu federatia maghiara, au fost aici, au inspectat hotelurile, au inspectat stadionul, s-au purtat cu noi exceptional la Budapesta. Relatia dintre fotbalul maghiar si romanesc este excelenta. Daca politicienii doresc sa o strice, nu au nicio sansa cu noi", a completat Mircea Sandu.

Deputatul UDMR Marko Attila a trimis la FIFA o scrisoare in care atrage atentia cu privire la atitudinea rasista a fanilor romani la meciul amical Romania - Trinidad Tobago, a scris site-ul hvg.hu, conform Mediafax.

Partida Romania vs Ungaria se va disputa pe 6 septembrie 2013, pe "Arena Nationala" din Bucuresti.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi  fără 3 titulari  în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
EURO 2024
05.07
DecimațiEfectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Citește mai mult
Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea  amical  din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Liga 1
05.07
Victorie la limităDinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Citește mai mult
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Nationala
05.07
Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Citește mai mult
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Transfer  George Pușcaș  ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Stranieri
05.07
TransferGeorge Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Citește mai mult
Transfer George Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport