Emoții #4  Medalie pentru curaj. Gestul lui  Nico Williams  pentru mama lui, care a traversat, desculță, deșertul: „O învingătoare”    
Nico Williams și mama lui, Maria (foto: Instagram)

Emoții #4 Medalie pentru curaj. Gestul lui Nico Williams pentru mama lui, care a traversat, desculță, deșertul: „O învingătoare”

  • La câteva minute după ultimul fluier al finalei EURO 2024, Nico Williams, MVP-ul partidei Spania - Anglia 2-1, aleargă spre tribună, unde se află familia sa.
  • Câteva clipe mai târziu, urcă pe podium pentru festivitatea de premiere. Apoi, coboară și merge spre mama sa, care ajunsese, între timp, pe gazon. Își dă medalia jos și i-o așază ei, cu grijă, la gât.

E undeva spre miezul nopții la Berlin. Jucătorii spanioli se îmbrățișează după ce au devenit noii campion europeni și-i caută din priviri pe cei dragi, veniți în Germania să le fie alături.

Un puști aleargă spre tribună pentru a împărtăși bucuria triumfului cu ai lui. Își îmbrățișează mama strâns, iar femeia plânge și îi ia capul în mâini. Îl privește în ochi, iar băiatul își reazemă din nou fruntea pe umerii ei.

După festivitatea de premiere, Nico a postat pe Instagram o fotografie care surprinde momentul în care atârnă medalia de campion la gâtul mamei.

Emoții #4  Medalie pentru curaj. Gestul lui  Nico Williams  pentru mama lui, care a traversat, desculță, deșertul: „O învingătoare”     Emoții #4  Medalie pentru curaj. Gestul lui  Nico Williams  pentru mama lui, care a traversat, desculță, deșertul: „O învingătoare”    
I-am dat medalia mamei pentru că ea o merită mai mult decât oricine, e un exemplu pentru mine, o sursă de inspirație, este o învingătoare a vieții. Nico Williams

Și cum să nu-i dai dreptate când Maria a străbătut mare parte din cei 3.000 de kilometri până la granița cu Spania, pe jos, fără mâncare și apă, pentru a le oferi copiilor o viață mai bună?

Nico și fratele său, Inaki Williams, vorbesc constant despre lupta părinților lor, originari din Ghana, de a căuta o viață mai bună în Spania.

Nico, Maria și Inaki Williams (foto: Instagram) Nico, Maria și Inaki Williams (foto: Instagram)
Nico, Maria și Inaki Williams (foto: Instagram)

Felix și Maria au emigrat în 1994. Au traversat Deșertul Sahara pe jos, iar Maria era însărcinată la acea vreme. Inaki Williams, primul născut al familiei, a venit pe lume la Bilbao.

După un timp, familia Williams s-a mutat în Pamplona, unde avea să se nască Nico.

Într-un interviu pentru „El Correo”, Nico și Inaki au dezvăluit că părinții au vrut să-i protejeze și i-au mințit în copilărie, povestindu-le că au ajuns cu avionul în Spania.

Inaki avea 20 de ani când a aflat adevărul: „Vedeam imagini la TV cu oameni care ajungeau cu bărcile din Africa și o întrebam pe mama cum a ajuns la Bilbao. Abia când am crescut, mi-a spus adevărul. Mi s-a făcut pielea de găină.

Părinții mei au văzut oameni murind pe drum de epuizare, au fost nevoiți să-și bea propria urină pentru a nu muri de sete, s-au târât prin nisipul fierbinte fără să știe dacă vor supraviețui. Au trecut prin ceva ce nu dorești nimănui”, a povestit Inaki, în urmă cu 4 ani, în emisiunea „El Hormiguero”.

Mama mea a suferit mult. A traversat deșertul desculță. Nu am venit aici să furăm, am venit pentru o viață mai bună. Nimeni nu se naște rasist, trebuie să-ți educi bine copiii. Nico Williams

Pe gazonul verde din Germania, Maria a simțit din nou că o ard tălpile. Dar nu ca în urmă cu 30 de ani, prin nisipul din deșert, ci de emoție că micuțul ei e azi mândria Spaniei și unul dintre cei mai buni fotbaliști și oameni.

* EMOȚII este numele unei rubrici care, sub semnătura Cristinei Negrilă, editor GOLAZO.ro, va aduce în prim-plan momente speciale din sport

„Go home!” Rednic,  criză de nervi  în vestiar după eșecul cu FCSB: „De-asta am țipat. Unii erau cu gândul la vacanță”
Liga 1
01.09
„Go home!”Rednic, criză de nervi în vestiar după eșecul cu FCSB: „De-asta am țipat. Unii erau cu gândul la vacanță”
Citește mai mult
„Go home!” Rednic, criză de nervi în vestiar după eșecul cu FCSB: „De-asta am țipat. Unii erau cu gândul la vacanță”
Intervenție fantastică  Cum s-a descurcat  Drăgușin , titular la eșecul lui Tottenham cu Newcastle
Campionate
01.09
Intervenție fantastică Cum s-a descurcat Drăgușin, titular la eșecul lui Tottenham cu Newcastle
Citește mai mult
Intervenție fantastică Cum s-a descurcat Drăgușin , titular la eșecul lui Tottenham cu Newcastle
Începe era Lucescu Selecționerul,  discurs  de 5 minute la primul antrenament al „tricolorilor” după Euro
Nationala
01.09
Începe era LucescuSelecționerul, discurs de 5 minute la primul antrenament al „tricolorilor” după Euro
Citește mai mult
Începe era Lucescu Selecționerul, discurs de 5 minute la primul antrenament al „tricolorilor” după Euro
Program FCSBFCSB în Europa League: campioana debutează cu cel mai slab adversar! Când vine Manchester United la București
Europa League
31.08
Program FCSBFCSB în Europa League: campioana debutează cu cel mai slab adversar! Când vine Manchester United la București
Citește mai mult
Program FCSBFCSB în Europa League: campioana debutează cu cel mai slab adversar! Când vine Manchester United la București