OFICIAL Manchester United, fără antrenor - Ole Gunnar Solskjaer a fost demis

OFICIAL Manchester United, fără antrenor - Ole Gunnar Solskjaer a fost demis

​Ole Gunnar Solskjaer nu mai este antrenorul celor de la Manchester United: norvegianul a fost demis duminică în urma rezultatelor slabe înregistrate de gruparea de pe Old Trafford.

Ole Gunnar SolskjaerFoto: John Clifton / PA Images / Profimedia

Informația a fost confirmată pesite-ul oficial al formației din Premier League.

"Ole va fi întotdeauna o legendă la Manchester United și cu regret am ajuns la această decizie dificilă. Deși ultimele săptămâni au fost dezamăgitoare, ele nu ar trebui să ascundă toată munca pe care a depus-o în ultimii trei ani pentru a reconstrui bazele unui succes pe termen lung.

Ole pleacă cu cele mai sincere mulțumiri pentru eforturile sale neobosite în calitate de antrenor și cu cele mai bune urări pentru viitor. Locul său în istoria clubului va fi mereu asigurat, nu doar pentru povestea sa ca jucător, ci și ca om minunat și antrenor care ne-a oferit multe momente superbe. El va fi întotdeauna binevenit pe Old Trafford ca parte a familiei Manchester United.

Michael Carrick va prelua acum conducerea echipei pentru următoarele meciuri, în timp ce clubul caută să numească un antrenor interimar până la finalul sezonului", se precizează într-un comunicat al celor de la Manchester United.

Înfrângerea de la Watford, echipă din subsolul clasamentului Premier League, scor 1-4, plus eşecurile usturătoare în derbiuri (0-5 cu Liverpool şi 0-2 cu Manchester City) au umplut paharul, iar conducătorii lui United, întruniţi sâmbătă seara, de urgenţă, au luat decizia demiterii antrenorului.

Tehnicianul norvegian de 48 de ani ar urma să primească nouă milioane de euro despăgubiri pentru încetarea mai devreme a contractului său, scadent în vara anului 2024, informează News.ro.

Conform presei internaţionale, şefii grupării din Manchester îl doresc pe Zinedine Zidane, fostul antrenor al echipei Real Madrid, ca înlocuitor al lui Solskjaer.

Fost jucător al echipei în Era Alex Ferguson, Ole Gunar Solskjaer a preluat Manchester United la 19 decembrie 2018, când l-a înlocuit pe Jose Mourinho. Cel mai bun rezultat al său ca antrenor al lui United a fost locul al doilea în campionat, sezonul trecut, după Manchester City.

În acelaşi sezon, Manchester United a fost finalistă Europa League, pierzând în ultimul act (1-1, 10-11 la loviturile de departajare) în faţa formaţiei Villarreal.

El a mai antrenat în carieră echipa de rezerve a lui United, Molde şi Cardiff City.

După 12 etape, Manchester United ocupă locul 7 în Premier League, cu 17 puncte, la şase puncte de West Ham United, de pe locul 4, ultimul de Champions League.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5