Tragedie Rebecca Cheptegei, atletă care a participat la JO, a murit după ce a fost  incendiată de iubitul ei
foto: Imago

TragedieRebecca Cheptegei, atletă care a participat la JO, a murit după ce a fost incendiată de iubitul ei

  • Atleta din Uganda, Rebecca Cheptegei, 33 de ani, a murit la spital, după ce a stat câteva zile internată în stare critică.
  • Sportiva care a participat la Jocurile Olimpice a fost stropită cu benzină și incendiată în propria casă.

Atleta ugandeză Rebecca Cheptegei a murit în urma unor răni devastatoare provocate atacul brutal al iubitului ei, relatează dailymail.co.uk.

Directorul interimar al spitalului în care se afla sportiva, doctorul Owen Menach, a confirmat decesul acesteia.

Din păcate, am pierdut-o după ce toate organele ei au cedat. doctorul Owen Menach

Rebecca Cheptegei, atletă care a participat la JO, victima partenerului ei

Rebecca Cheptegei a fost internată, luni, într-un spital din Kenya, după un atac al unui bărbat, despre care se presupune că ar fi iubitul ei.

Atleta avea arsuri pe 75 la sută din corp și se afla în stare critică. Atacatorul, Dickson Ndiema, a cumpărat o canistră de benzină, a turnat-o peste sportivă și i-a dat foc, după o altercație.

În raportul poliției se menționează că, înainte de izbucnirea incendiului, cuplul a fost auzit certându-se pentru terenul pe care a fost construită casa, scrie ESPN.

În urma atacului, fostul partener al sportivei, Dickson Ndiema, a fost găsit la fața locului cu arsuri pe 30% din corp și este acum internat în același spital.

Lumea sportului a reacționat după moartea sportivei

Un comunicat de presă emis de Comitetul Olimpic Ugandez a cerut autorităților să ia măsuri rapide și decisive pentru a aduce vinovatul în fața justiției.

Președintele Comitetului Olimpic Ugandez, Donald Rukare, a vorbit despre decesul ateletei.

„Am aflat cu profundă tristețe despre moartea atletei noastre olimpice, Rebecca Cheptegei, în urma unui atac nemilos din partea fostului ei partener.

Acest act de neînțeles a dus la pierderea unei mari sportive”, a scris președintele Comitetului Olimpic Ugandez, pe „X”.

Cine a fost atleta Rebecca Cheptegei

Rebecca Cheptegei a fost o atletă cu realizări remarcabile în curse de distanță lungă și maraton.

  • 2010: A câștigat cursa de 1500 m de la Munchen și a terminat pe locul 9 în 800 m la Rehlingen la festivalul sportiv Pfingstsportfest.
  • 2011: A obținut locul 2 la Maratonul de la Madrid și locul 3 la Campionatul de 10.000 m de la Camargo, Spania.
  • 2013: A câștigat „Crosul Internațional al oraşului Granollers”. A încheiat anul câștigând cursa de 10.000 m la Crevillente San Silvestre.
  • 2016: A terminat pe locul 3 în Maratonul de la Quanzhou.
  • 2021: A câștigat prima ediție a „Campionatului Mondial de alergare pe munte şi trail running”, din Chiang Mai, Thailanda.
  • 2022: A câștigat Maratonul de la Padova și a terminat pe locul 2 în 10.000 m la Campionatele din Uganda.
  • 2023: A terminat pe locul 2 la Maratonul de la Firenze și locul 14 la Campionatele Mondiale de Atletism de la Budapesta.
  • 2024: A concurat la Jocurile Olimpice de la Paris, terminând pe locul 44 în maratonul feminin.
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”