INDECIS  GOLAZO.ro a aflat  ce planuri  are Iordănescu jr pentru Belgia  +13 foto
Edi Iordănescu

INDECIS GOLAZO.ro a aflat ce planuri are Iordănescu jr pentru Belgia

  • România - Belgia. Edi Iordănescu se abate de la strategia din preliminarii, când schimba serios în echipa de start de la un meci la celălalt. Acum are în plan modificări în echipă, dar nu mai mult de 3
  • Selecționerul nu se gândește sub nicio formă să sacrifice meciul cu Belgia și speră la cel puțin un punct, care ne-ar califica în optimile de finală 
  • La mijloc și în atac sunt cele două compartimente în care Edi ia în calcul singurele schimbări susțin sursele GOLAZO.ro

Victoria cu Ucraina îi face pe români să spere la o calificare, prea puțin anticipată, în optimile de finală, după doar două meciuri. Succesul clar obținut în primul meci de la Euro, dar și eșecul Belgiei cu Slovacia, au aprins speranțele în rândul celor din stafful naționalei. De ce să nu putem obține și noi măcar un punct cu Belgia? 

Inconstanța jucătorilor de la echipele de club îl obliga pe Edi Iordănescu, în preliminarii, să modifice serios în echipa de start de la un meci la altul. Două meciuri la 3-4 zile i se păreau aproape imposibil de dus pentru cei mai mulți dintre cei pe care îi avea la dispoziție. O regulă pe care o va încălca la acest turneu final. 

România - Belgia: una, maximum trei modificări

Și acum Edi vrea să facă mici retușuri în echipa de start. Nu pentru că ar avea nemulțumiri vizavi de vreun jucător, ci mai degrabă din rațiuni tactice și fizice. Puține modificări, toate în partea superioară de teren. Portarul și linia de fund rămân pe poziții. Selecționerul jonglează între ideea de a schimba unul, doi sau cel mult trei jucători. Nimic în plus! 

alt-text
alt-text

Galerie foto (13 imagini)

+13 Fotografii
labels.photo-gallery

Schimbă atacantul?

Excelent cu Ucraina, Denis Drăguș a avut un consum uriaș de energie în meciul de debut la Euro. Le-a făcut pe toate, a driblat, a pasat și a și marcat. S-a bătut cu puternicii ucraineni și a ieșit epuizat în minutul 75. 

Aici e primul semn de întrebare pe care îl are Iordănescu. Dacă să mizeze pe Drăguș, atacant ce cunoaște stilul belgian, a evoluat la Standard, e și el cunoscut de adversari. Sau să aleagă o variantă mai de luptă, Pușcaș sau Alibec, refăcut și el, sunt soluții pe care Edi ar miza. Încă are dubii ce va alege. Drăguș sau un înlocuitor. 

România - Belgia, din nou duelul Coman - Mihăilă 

Florinel a fost pe teren 62 de minute cu Ucraina. N-a strălucit, dar a fost bun, util, bine poziționat în munca echipei. Activ, printre primii cu inițiativă de a finaliza, are bifă în dreptul său pentru pressingul făcut la primul gol. 

Din nou Iordănescu jr socotește atent, dacă să-l aleagă pe Coman, grație aportului defensiv mai bogat decât al lui Mihăilă, sau să-l aleagă pe fotbalistul Parmei pentru viteza ce poate fi utilă în eventualitatea unor contraatacuri. Mai ales pentru că Belgia va juca, probabil descoperit, fiind obligată să câștige. 

Cei doi s-au schimbat și la primul meci. Mihăilă încă deține recordul de viteză de la acest European, cu 35.9 km/h într-un sprint. Peste Doku, Hojlund, Mbappe sau Frimpong, toți fotbaliști înzestrați din acest punct de vedere. 

Riscuri cu Răzvan Marin

Al treilea semn de întrebare e la mijlocul terenul. Răzvan Marin, printre cei mai buni de pe teren cu Ucraina, are deja un cartonaș galben. Următorul ar însemna suspendare în meciul cu Slovacia, ce poate fi decisiv pentru noi. 

Din nou se ia în calcul faptul că va fi un meci în care România va ceda, probabil, inițiativa. Vom accepta atacurile belgiene, vom răspunde pe contre când vom avea ocazii. 

Caz în care Răzvan Marin, fix la mijlocul terenului, devine expus. În plus, fotbalistul din Serie A încă e jenat de problema la genunchi. 

Aici, selecționerul are două variante: fie îl trece pe Adi Rus acolo, așa cum s-a întâmplat cu Ucraina, fie îl alege pe Șut, soluție puțin probabilă dat fiind faptul că acesta are o experiență internațională redusă. 

Iordănescu va alege formula finală, foarte probabil, sâmbătă dimineață. 

Cum a arătat România cu Ucraina: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, R. Marin, Stanciu, Fl. Coman - Drăguș 

Cum ar putea arăta România cu Belgia dacă se fac toate cele 3 schimbări: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin, Rus - Man, Stanciu, MIHĂILĂ - PUȘCAȘ 

Cum crede GOLAZO.RO că va arăta România: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, R. Marin, Stanciu, MIHĂILĂ - Drăguș

* Articol realizat cu sprijinul Vodafone, partener de conectivitate al redacției GOLAZO.ro la Euro2024

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
MESAJ PENTRU NEMȚI  „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și  o scrisoare . Reacția UEFA
Nationala
03.07
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare. Reacția UEFA
Citește mai mult
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare . Reacția UEFA
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !