Victoria maestrului  România - Lituania 3-1 , meci câștigat de pariurile lui Lucescu: Ianis Hagi și Mitriță au întors rezultatul +34 foto
România - Lituania / Foto: edit GOLAZO.ro

Victoria maestruluiRomânia - Lituania 3-1, meci câștigat de pariurile lui Lucescu: Ianis Hagi și Mitriță au întors rezultatul

  • România - Lituania 3-1, după ce am suferit teribil o bună parte din meci
  • Suntem liderii grupei noastre de Liga Națiunilor, cu mari șanse de a o câștiga
  • Meciul a fost relatat liveTEXT din Ghencea de Cătălin Țepelin, redactor-șef GOLAZO.ro
România - Lituania, în Nations League (meci)
România - Lituania, în Nations League (meci)

Galerie foto (34 imagini)

România - Lituania, în Nations League (meci) România - Lituania, în Nations League (meci) România - Lituania, în Nations League (meci) România - Lituania, în Nations League (meci) România - Lituania, în Nations League (meci)
+34 Fotografii
labels.photo-gallery

România - Lituania 3-1

  • Au marcat: Mihăilă (4), R. Marin (87 - pen), Mitriță (90) / Kucys (33)

Final Concluziile lui Cătălin Țepelin

  • Am suferit mult pentru această victorie cu locul 135 din clasamentul FIFA. Poate prea mult.
  • Finalul a fost spectaculos, dar Lucescu și echipa nu trebuie să uite cât de aproape am fost de un rezultat teribil: în minutul 77, Lituania făcuse 2-1.
  • Noroc cu VAR, care ne-a salvat de două ori: a anulat golul balticilor, iar câteva minute mai târziu l-a creditat pe Ianis Hagi când a cerut penalty.
  • Pe scurt, bilele negre: construcție confuză, Drăguș ieșit din joc, prea ușor a ajuns mingea în careul nostru - să nu uităm că adversarul a fost modest.
  • O mențiune rușinoasă pentru gazon: absolut mizerabil terenul din Ghencea, a fost imposibil să joci fotbal de calitate. Poate doar câțiva rugbiști să se fi descurcat onorabil, luând mingea la subraț și sprintând prin noroi. Cu ea la picior a fost un chin.
  • Și-acum, plusurile: cel mai mare, Lucescu. Un antrenor care nu s-a temut de pariuri riscante. Și cele 3 de astă-seară i-au câștigat meciul!
  • Târnovanu a apărat bine (mă rog, putea să nu ne dea emoțiile alea la golul anulat de VAR ...). Ianis a scos penalty-ul, iar Mitriță a rezolvat meciul pe contraatac.
  • Victoriile aduc încredere. Șase puncte din șase înseamnă liniște pentru Lucescu, credit pentru jucători și speranțe pentru fani.

Minutul 90 Goooool Mitriță!

Contraatac mi-nu-nat, absolut minunat! Un-doi Mitriță - Alibec, olteanul intră în careu pe stânga și îl execută elegant pe Gertmonas. 3-1, gata, ne-am liniștit! Și ce pariuri câștigă Lucescu, prin Ianis și Mitriță!

Minutul 87 Gooooool Răzvan Marin!

VAR-ul ne salvează. Centralul dă penalty, Răzvan Marin transformă ca un boss :) Calm, fără emoții. E 2-1 și stadionul, în sfârșit, vibrează pentru România!

Minutul 84 Ianis Hagi scoate un penalty cu VAR!

Ianis Hagi pătrunde pe dreapta, își face mingea spre exterior și se ciocnește de un fundaș. Centralul nu dă nimic, iar VAR-ul intervine. Așteptăm să vedem decizia.

Galerie foto (10 imagini)

România - Lituania: penalty obținut de Ianis Hagi. Foto: captură Prima TV România - Lituania: penalty obținut de Ianis Hagi. Foto: captură Prima TV România - Lituania: penalty obținut de Ianis Hagi. Foto: captură Prima TV România - Lituania: penalty obținut de Ianis Hagi. Foto: captură Prima TV România - Lituania: penalty obținut de Ianis Hagi. Foto: captură Prima TV
+10 Fotografii
labels.photo-gallery

Minutul 77 Incredibil, ne-a trecut glonțul pe la ureche. Gol Lituania anulat de VAR

Lituanienii scapă pe contraatac, Răzvan Marin nu reușește să oprească sprintul lui Slivka, iar Târnovanu iese cam indecis. Atacantul îi fură mingea din brațe și o bagă în poartă, dar VAR-ul întoarce faza. Centralul decide că a fost fault la portar! Am scăpat!

Minutul 74 Ocazie Ianis Hagi

Ok, poate e mult spus ocazie. Dar măcar a încercat poarta. Șut bun de la 20 de metri, respins în doi timp de portar. Nu reușim să facem o presiune adevărată în careul lituanienilor. Mai avem însă 20 de minute!

Minutul 68 Se îngroașă gluma. Mai e nevoie de schimbări!

Trece timpul și noi nu mișcăm mare lucru ofensiv. Se pregătesc să intre Mitriță și Ianis Hagi, tocmai au fost chemați de la încălzire.

Minutul 60 Au început tragerile de timp

Lituanienii încearcă deja să protejeze egalul. Spectatorii fluieră micile trageri de timp care probabil se vor înteți în minutele următoare. Jocul nostru încă suferă, nu avem limpezime. Un șut al lui Stanciu a trecut peste în minutul 62, asta e singura fază mai acătării în repriza a doua.

Minutul 56 Lucescu mută ofensiv

Prima modificare în echipa noastră, Il Luce schimbă curajos. Iese Marius Marin, singurul închizător clasic din acest 4-1-4-1, și intră Olaru, un fotbalist cu profil mai avântat. Probabil Răzvan Marin va juca mai retras de-acum.

Minutul 50 Unde a dispărut entuziasmul tribunelor?

Atmosferă seacă în Ghencea, niciun pic de entuzism în tribune. E prima întâlnire acasă cu tricolorii, după un Euro la care fanii României au făcut show, dar spectacolul pare să fi rămas în Germania. Doar cele două sectoare de ultrași îmbrăcați în negru sparg liniștea de pe stadion.

Pauză în Ghencea Ce mutări pregătește Lucescu?

Trei concluzii scurte după prima repriză:

  • Naționala noastră a scăpat surprinzător meciul din mână după un început solid. Ne descurcăm bine pe contre, dar jocul devine inconfortabil când pierdem posesia
  • Terenul e groaznic, mingea cu greu poate fi controlată. În repriza a doua va fi și mai greu.
  • Drăguș pare ieșit un pic din ritm, nici Mihăilă nu a fost conectat, în ciuda golului rapid. Lucescu nu e genul care să facă schimbări repede, dar probabil se gândește deja cum să revitalizeze echipa.
Man a condus majoritatea atacurilor noastre Man a condus majoritatea atacurilor noastre
Man a condus majoritatea atacurilor noastre

Minutul 42 Lituania a prins curaj

Surprinzător, după un început în care am controlat jocul fără probleme, ai noștri au cedat inițiativa. Iar lituanienii s-au mutat în jumătatea noastră. Două-trei șuturi periculoase, un gol, posesie și senzația că nu se așteptau să-i băgăm în joc.

Minutul 33 Lituania ne penalizează! S-a făcut 1-1

O fază în care ne-am apărat superficial, mingea ajunge fără mari probleme în banda lui Rațiu, prins 2 contra 1, iar Kucys îl execută pe Târnovanu. 1-1 în Ghencea!

Minutul 31 Ocazie Drăguș

Răzvan Marin întoarce o minge spre Drăguș, dar șutul ocolește bara din dreapta lui Germonas.

Minutul 28 Târnovanu, două intervenții excelente

Lituanienii scapă în zona lui Rațiu, dar Ștefan Târnovanu are două intervenții salutare, respingând două șuturi consecutive.

Minutul 23 Prima ocazie a Lituaniei

Târnovanu e atent și deviază în corner un șut bunicel al lui Vorobjovas, fotbalist care a jucat la UTA și la Chindia până anul trecut, când a plecat la Instanbulspor.

Minutul 20 Controlăm jocul fără probleme

Nicio emoție pentru ai noștri până acum. Jucăm într-un 4-1-4-1, cu Marius Marin în fața apărării. Lituanienii nu reușesc să intre periculos în careul nostru. Ca și în meciul cu Kosovo, ofensiva noastră se concentrează pe zona lui Man, spre el merg majoritatea mingilor de atac.

Minutul 7 Trivialități din galerie

Atmosfera e calmă pe stadion. Suporteri mulți, aproape toți în galben. Excepție fac două sectoare de ultrași, câte unul la fiecare peluză, îmbrăcați în negru. Cei din dreapta băncilor de rezervă sunt mai gălăgioși și au un repertoriu format aproape în întregime din trivialități. Țintele sunt PSD, premierul Ciolacu (acuzați că sunt de partea FCSB în războiul cu Steaua), dar și forțele de ordine.

Minutul 4 Goooool Mihăilă!

Prima fază superbă a meciului și e deja 1-0: pasă filtrantă de mare excepție a lui Nicolae Stanciu, Mihăilă scapă singur și îl execută pe portarul lituanian!

Ora 21:45 Gata, începe meciul

Sunt 28.000 de spectatori în Ghencea. Câteva sectoare goale la peluza din dreapta, din cauza unei sancțiuni UEFA.

Victoria maestrului  România - Lituania 3-1 , meci câștigat de pariurile lui Lucescu: Ianis Hagi și Mitriță au întors rezultatul Victoria maestrului  România - Lituania 3-1 , meci câștigat de pariurile lui Lucescu: Ianis Hagi și Mitriță au întors rezultatul

21:30 Echipa GOLAZO.ro care transmite din Ghencea

Vlad Nedelea, Cătălin Țepelin și Theodor Jumătate la masa presei. Plus Iosif Popescu și Răzvan Teodorescu la firul ierbii, pentru foto-video. Vlad Nedelea, Cătălin Țepelin și Theodor Jumătate la masa presei. Plus Iosif Popescu și Răzvan Teodorescu la firul ierbii, pentru foto-video.
Vlad Nedelea, Cătălin Țepelin și Theodor Jumătate la masa presei. Plus Iosif Popescu și Răzvan Teodorescu la firul ierbii, pentru foto-video.

România - Lituania, echipele de start

  • România: Târnovanu - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, R. Marin, N. Stanciu, Mihăilă - Drăguș
  • Selecționer: Mircea Lucescu
  • Rezerve: Niță, L. Popescu, Cr. Manea, V. Ghiță, Alibec, Chipciu, I. Hagi, Fl. Coman, Artean, Olaru, Mitriță, Sorescu
  • Lituania: Gertmonas - Sirvys, Girdvainis, Lekiatas, Tutyskinas, Lasickas - G. Matulevicius, Slivka, Vorobjovas, Dolznikov - Kucys
  • Selecționer: Edgaras Jankauskas
  • Rezerve: Bertasius, Mikelionis, Milasius, Kazukolovas, Upstas, G. Paulauskas, Kalinauskas, Vareika, Verbickas, V. Paulauskas, Barauskas, Antanavicius
  • Stadion: Steaua
  • Arbitru: Rade Obrenovic. Asistenți: Jure Praprotnik și Grega Kordez. VAR: Alen Borosek și Nejc Kajtazovic

21:30 Suporterii români, optimiști înainte de meci

21:20 Gazon oribil în Ghencea

Terenul de pe stadionul Steaua arată și mai prost după ce lituanienii au susținut duminică seară antrenamentul oficial.

Câmp de cartofi România - Lituania se joacă în  condiții deplorabile ! Imagini cu gazonul horror din Ghencea
Citește și
Câmp de cartofiRomânia - Lituania se joacă în condiții deplorabile! Imagini cu gazonul horror din Ghencea
Citește mai mult
Câmp de cartofi România - Lituania se joacă în condiții deplorabile ! Imagini cu gazonul horror din Ghencea

21:00 Suporterii vin în număr mare în Ghencea

Stadionul se umple în Ghencea. Alexandru Cândea, managerul de evenimente al FRF, a anunțat la DigiSport că au fost vândute 28.186 de bilete pentru meciul cu Lituania.

România - Lituania: fanii ajung la stadion
România - Lituania: fanii ajung la stadion

Galerie foto (39 imagini)

România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion
+39 Fotografii
labels.photo-gallery

20:40 Niță rămâne pe bancă!

Florin Niță rămâne pe bancă! Mircea Lucescu l-a titularizat pe Ștefan Târnovanu, portarul FCSB, care va fi bifa doar a doua selecție la naționala României.

A mai evoluat o singură dată, în noiembrie 2022, la victoria din amicalul cu Moldova, scor 5-0.

20:10 „Tricolorii” au ajuns la stadion

România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion
România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion

Galerie foto (39 imagini)

România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion România - Lituania: „tricolorii” au ajuns la stadion
+39 Fotografii
labels.photo-gallery

19:00 Imagini din vestiarul „tricolorilor”

12:00 Selecționerul Mircea Lucescu a stabilit jucătorii pentru meciul din această seară

George Pușcaș și Iulian Cristea au fost lăsați în afara lotului:

Victoria maestrului  România - Lituania 3-1 , meci câștigat de pariurile lui Lucescu: Ianis Hagi și Mitriță au întors rezultatul Victoria maestrului  România - Lituania 3-1 , meci câștigat de pariurile lui Lucescu: Ianis Hagi și Mitriță au întors rezultatul

Lotul pentru meciul cu Lituania

  • PORTARI: Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 25/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Laurențiu POPESCU (Universitatea Craiova, 0/0)
  • FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 21/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 31/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 21/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 39/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)
  • MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 28/7), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 74/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 59/5), Marius MARIN (Pisa | Italia, 22/0), Darius OLARU (FCSB, 20/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 39/5), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 24/4), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 17/1), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 18/3), Andrei ARTEAN (CFR Cluj, 0/0)
  • ATACANȚI: Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 15/3), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 39/5)

România - Lituania, duel în Ghencea în Nations League

„Tricolorii” au început perfect campania din Liga Națiunilor, cu un succes concludent cu Kosovo, scor 3-0. De partea cealaltă, Lituania vine după o înfrângere, acasă, contra Ciprului, scor 0-1.

România nu își permite pași greșiți în grupa din Nations League. Orice eșec ne va costa scump la coeficientul din clasamentul FIFA, decisiv pentru stabilirea urnelor la tragerea la sorți pentru grupele preliminariilor CM 2026.

„Tricolorii” încearcă să se mențină în urna 2 pentru a avea un singur adversar superior în calificări.

OFICIAL  Brigadă din Slovenia la partida  România - Lituania , din Liga Națiunilor. A arbitrat-o pe FCSB
Citește și
OFICIAL Brigadă din Slovenia la partida România - Lituania, din Liga Națiunilor. A arbitrat-o pe FCSB
Citește mai mult
OFICIAL Brigadă din Slovenia la partida România - Lituania , din Liga Națiunilor. A arbitrat-o pe FCSB

Mircea Lucescu: „Zece minute mi-au fost de ajuns pentru analiza”

Selecționerul României, Mircea Lucescu, este de părere că nu mai există echipe accesibile în acest moment, iar jucătorii săi vor avea nevoie de concentrare 100% pentru a obține cele trei puncte.

„E dificil să te recuperezi atât de repede, să faci un antrenament cu cei care nu au jucat şi apoi se pregătesc meciul într-o singură zi. Sunt mult mai importante discuţiile pe care le ai cu jucătorii.

Zece minute mi-au fost de ajuns pentru analiza cu ei a meciului, i-am felicitat şi le-am spus ceea ce a spus Napoleon, că cea mai mare primejdie este momentul victoriei.

Ei trebuie să înţeleagă lucrul ăsta, pentru că nu mai există echipe mici. Când se intră pe teren suntem 11 contra 11. Cel mai greu pentru jucători este atunci când nu joacă, dar sper ca prezenţa la echipa naţională să îi stimuleze. Mai ales în raportul pe care îl au cu mine.

Sunt convins că vor şti să aprecieze prezenţa lor la echipa naţională şi efortul pe care trebuie să-l facă, nu doar pentru a fi prezenţi, ci şi eficienţi Mircea Lucescu

Jankauskas: „Va trebui să fim foarte atenți în fața propriei porți”

Omologul lui Mircea Lucescu, Edgaras Jankauskas, speră ca elevii săi să facă un meci mare, în Ghencea, cu multă determinare și curaj.

„Vreau să văd o echipă care vrea să joace fotbal. Știm că vom juca împotriva unei echipe puternice. România joacă un fotbal bun și care a avut succes la Euro 2024.

Au o mulțime de jucători capabili, le plac șuturile de la distanță, e un fel al lor de a marca, marchează goluri impresionante.

Au fundași centrali puternici, atacanți puternici, jucători rapizi pe benzile terenului, așa că va trebui să fim foarte atenți în fața propriei porții”, a declarat Jankauskas, la conferința de presă.

România - Lituania 12-1 la meciuri directe

România a câștigat ultimele patru confruntări directe contra Lituaniei. Ultima dată, în 2018, tot în Liga Națiunilor: 3-0 la Ploiești. Marcau Stanciu, Pușcaș și Keșeru.

Însă, lituanienii nu uită de calificările pentru Cupa Mondială din 2010.

Mai exact, în toamna lui 2008, Lituania o învingea pe România la Cluj, cu 3-0, într-unul dintre cele mai surprinzătoare eșecuri ale „tricolorilor” din ultimii 25 de ani.

În istoria fotbalului, România și Lituania s-au întâlnit de 13 ori. Scorul partidelor directe este 12-1 pentru România.Golaveraj: 24-7.

Jurnaliștii britanici de la „Sports Mole” prevăd un nou succes al României, cu scorul de 3-0.

Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16.09
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”