Grupă dificilă  Naționala masculină de volei și-a aflat  adversarele  de la Campionatul Mondial
Naționala României de Volei/Foto: Facebook @FRVolei

Grupă dificilă Naționala masculină de volei și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial

  • Naționala masculină de volei a României a fost repartizată în Grupa B a Campionatului Mondial, ce va avea loc în 2025, în Filipine, între 12-28 septembrie.
  • Selecționata antrenată de Sergiu Stancu va întâlni Polonia, Olanda și Qatar.

Naționala masculină a României revine la Mondiale după 10 ediții ratate. Ultima participare la un turneu final a fost în 1982, în Argentina. Tricolorii s-au clasat atunci pe locul 15 din 24 de echipe.

Euro U18  România, victorie importantă la turneul final de volei găzduit la  Blaj  » Șanse mici de calificare în semifinale
Citește și
Euro U18 România, victorie importantă la turneul final de volei găzduit la Blaj » Șanse mici de calificare în semifinale
Citește mai mult
Euro U18  România, victorie importantă la turneul final de volei găzduit la Blaj » Șanse mici de calificare în semifinale

Polonia, cel mai dificil adversar al României

Naționala de volei masculin a Poloniei este vicecampioană mondială şi olimpică, dar şi campioană europeană.

Olanda a terminat pe locul 10 ultimul Campionat Mondial şi ultimul Campionat European. În istoria sa, cel mai bun rezultat este aurul olimpic din 1996.

Qatarul s-a clasat pe locul 21 la ultimul Campionat Mondial, din 24 de echipe, fiind medaliată cu bronz la ultimul Campionat al Asiei.

România a fost în topul voleiului mondial între anii 1950 și 1980. În acea perioadă, tricolorii s-au clasat de patru ori pe podium.

  • 1956: locul 2 din 24 de echipe
  • 1960: locul 3 din 14 de echipe
  • 1962: locul 3 din 20 de echipe
  • 1966: locul 2 din 22 de echipe

Euro 2023, decisiv pentru calificarea tricolorilor la CM din Filipine

Naționala antrenată de Sergiu Stancu a obținut calificarea la Mondialul de anul viitor și datorită rezultatelor excelente înregistrate la Europeanul din 2023, când a învins și campioana olimpică Franța. Tricolorii au încheiat Europeanul din 2023 pe locul 7.

  • Fosta Uniune Sovietică domină topul mondial al celor mai titrare echipe din voleiul masculin, cu 6 medalii de aur, 2 de argint și 3 de bronz

România, gazda CE Volei 2026

Campionatul European masculin se va organiza în 2026 în patru țări, între care și România. Confederația Europeană de Volei (CEV) a anunțat că România, Bulgaria, Finlanda și Italia vor organiza turneul final.

România este astfel calificată la Euro 2026 și va juca în grupa de la Cluj Napoca. România a mai organizat o grupă de calificare la Europene în 2021, dar la Europeanul feminin. Tot Cluj-Napoca a fost și atunci gazdă.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”