Euro U18  România, victorie importantă la turneul final de volei găzduit la  Blaj  » Șanse mici de calificare în semifinale
România - Croația, 3-2 la Campionatul European de volei feminin U18.

Euro U18 România, victorie importantă la turneul final de volei găzduit la Blaj » Șanse mici de calificare în semifinale

  • România rămâne în cărțile pentru calificarea în semifinale la Campionatul European de volei feminin U18, după victoria cu Croația, scor 3-2.
  • România găzduiește turneul final la Blaj, alături de Grecia.
Program complet semifinale Cum arată duelurile pentru finală la Euro 2024: urmează  Spania - Franţa
Citește și
Program complet semifinaleCum arată duelurile pentru finală la Euro 2024: urmează Spania - Franţa
Citește mai mult
Program complet semifinale Cum arată duelurile pentru finală la Euro 2024: urmează Spania - Franţa

Naţionala României a învins Croația cu scorul de 3-2 (25-22, 21-25, 25-19, 16-25, 15-9), sâmbătă, la Blaj, în Grupa I a Campionatului European de volei feminin Under-18.

„Tricolorele” au câștigat după mai bine de două ore de joc, înregistrând a treia lor victorie în competiție, după ce au învins Serbia cu 3-1 și Olanda tot cu 3-1.

În victoria lor, Bianca Gabriela Cucu și Alexia Cristiana Ruci au adunat câte 13 puncte pentru România, în timp ce Daria Maria Cocan a contribuit cu 11 puncte.

De partea croată, Masa Mlinar și Klara Vasilj au înscris câte 14 puncte fiecare, în timp ce Ana Prkacin și Anamarija Cizmar au avut câte 12 puncte fiecare.

Clasamentul la Campionatul European de volei feminin Under-18

Italia ocupă primul loc în grupă cu cinci victorii și 14 puncte, urmată de Belgia cu patru victorii și zece puncte, Spania are trei victorii și nouă puncte.

România se află pe locul patru, dar numai primele două echipe din grupă se califică în semifinale. Totuşi, româncele păstrează şanse pentru a avansa.

  • „Tricolorele” au suferit o înfrângere clară în primul meci împotriva Spaniei, scor 0-3.
  • În etapele următoare, România a reușit să învingă Serbia, cu scorul de 3-1, dar a suferit o nouă înfrângere în fața Sloveniei, tot cu 1-3.
  • Echipa s-a redresat rapid, obținând victorii semnificative împotriva Olandei, 3-1, și împotriva Croației, într-un meci tensionat câștigat cu 3-2 ieri.

După România, în grupă se mai află Slovenia cu două victorii și opt puncte, Croația cu două victorii și șase puncte, Olanda cu o victorie și patru puncte, și Serbia cu un singur punct.

Primele două clasate merg în semifinale. România încă păstrează șanse de calificare, însă șansele sunt minime, urmând să înfrunte cele mai bune formații din grupă.

România va întâlni următoarea echipă, Belgia, pe 8 iulie, la ora 17:30.

Ultimul meci din grupă pentru echipa națională feminină de volei a României under-18 va avea loc împotriva Italiei, marți, pe 9 iulie, la ora 17:30.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5