Ronaldo pus la zid Critici în The Guardian: "Cristiano,  prea mult ego . Fură posesia, fură atenția, fură minutele celor mai buni decât el"
Cristiano Ronaldo, supărat după meciul pierdut contra Franței. foto: Sportpictures.eu

Ronaldo pus la zidCritici în The Guardian: "Cristiano, prea mult ego. Fură posesia, fură atenția, fură minutele celor mai buni decât el"

  • Cristiano Ronaldo (39 de ani) este subiectul unui editorial dur publicat în The Guardian
  • Starul este acuzat că și-a sabotat echipa din cauza egoismului, fiind astfel vinovat de eliminarea naționalei sale în Franța - Portugalia

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a părăsit ieri competiția, după ce naționala sa a fost eliminată de Franța în urma loviturilor de departajare.

El și-a transformat penalty-ul, dar în rest n-a jucat strălucit și a ratat o ocazie uriașă în prelungiri.

De la Lazio la Milan! Răsturnare de situație: internaționalul român nu a mai ajuns la Juve și a semnat cu  Milan !
Citește și
De la Lazio la Milan!Răsturnare de situație: internaționalul român nu a mai ajuns la Juve și a semnat cu Milan!
Citește mai mult
De la Lazio la Milan! Răsturnare de situație: internaționalul român nu a mai ajuns la Juve și a semnat cu Milan !

Sub semnătura editorialistului Jonathan Liew, declarat în 2021 cel mai bun jurnalist de către Asociația Presei Sportive din Anglia, The Guardian publică azi o opinie aspră la adresa lui Cristiano Ronaldo.

"Acest sfert de finală ar fi putut fi un meci grandios, dar el a fost furat. O bătălie galactică s-a pierdut într-o gaură neagră provocată de ego-ul unui om”, scrie The Guardian.

"Cristiano Ronaldo îi ține pe bancă pe alții mai buni"

Jurnalistul scrie că simpla prezență a lui Cristiano Ronaldo pe teren i-a încurcat și i-a eclipsat pe ceilalți jucători.

„Chiar și absența lui se simte ca un fel de prezență. Camerele de filmat continuă să-l caute. Fanii din tribune îi poartă tricoul. Cu cât face mai puțin, cu atât devine mai important. Cu cât dispare mai mult în acest joc, cu atât se simte mai greu, ca o gaură neagră care aspiră totul în vortexul său. Și în cele din urmă o absoarbe și pe Portugalia. Sabotajul este complet”, a notat Liew.

„Una dintre cele mai talentate echipe adunate vreodată la acest nivel dispare în aceeași gaură neagră. Este prea îngrozitor de urmărit, este prea îngrozitor să nu te uiți (...) Între timp, Goncalo Ramos și Diogo Jota stau pe bancă”, a mai scris jurnalistul.

El a lăudat decizia selecționerului Didier Deschamps de a renunța la căpitanul Kylian Mbappe, care nu a avut o prestație strălucită, fiind deseori depășit de Joao Cancelo.

„Franța știe să funcționeze fără căpitanul lor. Portugalia, dimpotrivă, este încă căsătorită cu el, nicovala învelită în lanț care, în cele din urmă, îi va doborî pe toți. Nu are rost să-i dai o pasă în adâncime sau o pasă mai lungă de 20 de metri.

Acesta ar fi putut fi unul dintre cele mai grozave sferturi de finală din toate timpurile și, în schimb, o parte din el a fost furat: posesia mingii furată, atenția furată, minute furate jucătorilor mai buni care chiar merită să fie acolo”.

La final, după ce Joao Felix a ratat penaltyul și Portugalia a fost eliminată, un singur jucător nu s-a îndreptat spre Felix pentru a-l consola. În schimb, el a mers în direcția opusă, de unul singur, urmărit de o multitudine de camere. Acesta e Cristiano Ronaldo Jonathan Liew, în The Guardian
Joao Felix, consolat de Ruben Dias și de Pepe / Foto: Imago Joao Felix, consolat de Ruben Dias și de Pepe / Foto: Imago
Joao Felix, consolat de Ruben Dias și de Pepe / Foto: Imago

Arsene Wenger: Ar fi fost o decizie mai bună ca Ronaldo să fie odihnit în anumite partide

Fostul tehnician francez, Arsene Wenger, în prezent director de dezvoltare în cadrul FIFA, consideră că Ronaldo ar fi trebuit odihnit în anumite partide la acest European, pentru a da un randamaent mai bun.

Antrenorul este acolo pentru a luat deciziile corecte. Ronaldo e un jucător puternic, dar poate că odihnirea lui în anumite meciuri ar fi fost cea mai bună decizie. Dacă ar fi avut cu 10 ani mai puțin, Ronaldo ar fi putut înscrie din cele câteva ocazii pe care le-a avut Arsene Wenger, fost antrenor

De asemenea, Arsene Wenger susține că Ronaldo a fost izolat în meciul cu Franța. ”Ronaldo are nevoie de jucători care să-l ajute, nu să-l lase izolat. În ciuda vârstei avansate, el încă este un jucător bun, dar nu mai este ca înainte. Câți jucători vor mai evolua la acest nivel la 39 de ani? Spuneți-mi! Este excepțional”, a concluzionat Wenger.

Decizie   Edi Iordănescu , răspuns pentru ofertele arabilor
Citește și
Decizie Edi Iordănescu, răspuns pentru ofertele arabilor
Citește mai mult
Decizie Edi Iordănescu , răspuns pentru ofertele arabilor
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”