1 din 11 fără gol!   Cristiano Ronaldo  părăsește EURO în premieră fără să fi marcat
Cristiano Ronaldo, la Euro 2024 / Foto: Sport Pictures

1 din 11 fără gol! Cristiano Ronaldo părăsește EURO în premieră fără să fi marcat

  • Pentru prima dată în carieră, Cristiano Ronaldo (39 de ani) încheie un turneu final, fie european, fie mondial, fără gol marcat!
  • Portughezul a participat la șase ediții de Euro și cinci de Mondiale.

Portugalia a fost eliminată în faza sferturilor de finală de la Euro 2024 de către Franța, vineri, după executarea loviturilor de departajare.

S-a mers umăr la umăr până când mingea a ajuns în posesia lui Joao Felix. Fostul jucător al Barcelonei a tras în bară, iar speranțele portughezilor s-au năruit.

Furioși  Nemții reclamă un penalty neacordat:  „Nu are sens!”  » De ce a fost lăsat jocul să continue
Citește și
Furioși Nemții reclamă un penalty neacordat: „Nu are sens!” » De ce a fost lăsat jocul să continue
Citește mai mult
Furioși  Nemții reclamă un penalty neacordat: „Nu are sens!”  » De ce a fost lăsat jocul să continue

Cristiano Ronaldo, fără gol la Euro 2024

Starul portughez încheie primul turneu final fără gol marcat, după ce a fost utilizat în toate cele cinci partide disputate de către lusitani.

A avut șanse suficiente. Chiar a ratat și un penalty în „optimi” cu Slovenia, în prelungiri. Cu toate acestea, nu s-a lipit la gol, iar tot mai multe voci din fotbalul internațional susțin că ar trebui să se retragă, pentru a lăsa locul celor mai tineri și mai inspirați.

  • CR7 a marcat de două ori de la punctul cu var, la loviturile de departajare cu Slovenia și Franța, însă aceste reușite nu se contabilizează la numărul total de goluri marcate.

Ronaldo a reușit doar o pasă de gol, pentru Bruno Fernandes, în victoria Portugaliei din grupă, scor 3-0, contra Turciei.

14 goluri la Euro!

Cristiano Ronaldo a participat la Euro 2004, Euro 2008, Euro 2012, Euro 2016, Euro 2020 și Euro 2024, dar și la CM 2006, CM 2010, CM 2014, CM 2018 și CM 2022, de fiecare dată reușind să înscrie, cu excepția turneului final actual.

Așadar, Cristiano Ronaldo a marcat 14 goluri la Euro și 8 goluri la Mondiale :

  • Euro 2004: 2 goluri
  • Euro 2008: 1 gol
  • Euro 2012: 3 goluri
  • Euro 2016: 3 goluri
  • Euro 2020: 5 goluri
  • Euro 2024: niciun gol
30 de meciuri
are Ronaldo la 6 turnee CE, înscriind 14 goluri și oferind 7 pase de gol

Opt goluri la Mondiale

  • CM 2006: 1 gol
  • CM 2010: 1 gol
  • CM 2014: 1 gol
  • CM 2018: 4 goluri
  • CM 2022: 1 gol

În acest moment, Cristiano Ronaldo deține recordul de goluri marcate în istorie Euro -14. De asemenea, este jucătorul cu cele mai multe goluri marcate la Euro+Mondial din istorie - 22.

Statistici uluitoare, umbrite de o evoluție ștearsă, pe alocuri dezamăgitoare, la turneul final din Germania.

Pentru Cristiano Ronaldo, a fost ultimul Campionat European, după cum chiar el a recunoscut. Rămâne de văzut dacă va încerca să fie prezent și la Cupa Mondială din 2026 sau se va retrage din națională curând.

Cu siguranță, va fi ultimul meu turneu final de Campionat European. 20 de ani cu echipa națională, aducând bucurie oamenilor, familiei, copiilor, asta mă motivează cel mai mult Cristiano Ronaldo

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5